Όχι μόνο ένα μηχάνημα, που ήταν ο αρχικός στόχος, αλλά 5 σημαντικά ιατρικά μηχανήματα με τα εξαρτήματά τους αγοράστηκαν και παραδόθηκαν πρόσφατα από το φιλανθρωπικό σωματείο «Μ.Α.Ζ.Ι»( Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα) στην Παιδιατρική Κλινική του «Γ. Γεννηματάς», ώστε ν αποκτήσει αυτή τον ιατρικό εξοπλισμό που χρειάζονται τα παιδιά!
Η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι Αλεξάνδρα Γωγούση και Λίλη Βαφειάδου κατά την παράδοση των ιατρικών μηχανημάτων
Τα ιατρικά αυτά μηχανήματα αγοράστηκαν με όλα τα έσοδα από την πώληση προσκλήσεων για την ξεχωριστή βραδιά με επίδειξη μόδας με τίτλο «the Crown» που είχε διοργανώσει το Μ.Α.Ζ.Ι στο κατάμεστο Κυβερνείο (Παλατάκι) με την συνδρομή του Έλληνα σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια και του σχεδιαστή κοσμημάτων και αξεσουάρ Περικλή Κονδυλάτου.
Φωτογραφίες από την επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα το Μ.Α.Ζ.Ι
Η Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι Αλεξάνδρα Γωγούση αφού επεσήμανε πως το σωματείο δεν παίρνει καμμιά κρατική επιχορήγηση, αλλά βασίζεται μόνο στις πρωτοβουλίες των μελών, εθελοντών ιδιωτών και χορηγών, τους οποίους και ευχαρίστησε για τη στήριξη τους, εξέφρασε την ικανοποίηση της που χρησιμοποιήθηκαν για τον ιερό αυτό σκοπό όλα τα έσοδα από την εκδήλωση, δεδομένου ότι όλα τα έξοδα της εκδήλωσης είχαν αναλάβει χορηγοί και παράλληλα τη χαρά της για την επίτευξη του στόχου πέραν κάθε αρχικής προσδοκίας.
Η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του «Γ. Γεννηματάς», η Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι Αλεξάνδρα Γωγούση και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Κωνσταντίνος Δαβράδος.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Μ.Α.Ζ.Ι. μέσα από την επίδειξη μόδας του σχεδιαστή μόδας Βασίλη Ζούλια με κοσμήματα και αξεσουάρ του Περικλή Κονδυλάτου, που διοργάνωσε, έχει την δυνατότητα να δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Γωγούση και συνέχισε καταλήγοντας: «Τα ιατρικά μηχανήματα που πήραμε είχαν πολλαπλάσια αξία, αλλά μέσα από τις γνωριμίες και την εμπιστοσύνη που έχουμε κερδίσει, καταφέραμε να τα πάρουμε σε καλύτερη τιμή, οπότε τελικά προμηθευτήκαμε περισσότερα από αυτά που αρχικά είχαμε υπολογίσει»
Η Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι Αλεξάνδρα Γωγούση κατά τη διάρκεια συνέντευξής της μετά την παράδοση των ιατρικών μηχανημάτων
Αξίζει να σημειωθεί ότ η Πρόεδρος του Μ. Α.Ζ.Ι Αλεξάνδρα Γωγούση εξέφρασε επίσης την χαρά της όταν ανακοίνωσε την υλοποίηση μιας άλλης μεγάλης δωρεάς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης: ενός στεφανιογράφου – αγγειογράφου αξίας 1.500.000 Ευρώ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νιάρχος και με χρηματοδότηση από αυτό!
Την χαρά και τη συγκίνησή της εξέφρασε επίσης η Αντιπρόεδρος του «Μ.Α.Ζ.Ι.» Λίλη Βαφειάδου, γιατί με την πρωτοβουλία αυτή θα βοηθηθούν τα παιδιά της Παιδιατρικής Κλινικής του «ΓΕΝΗΜΑΤΑ»
Η Αντιπρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι Λίλη Βαφειάδου κατά τη παράδοση των ιατρικών μηχανημάτων στη Παιδιατρική Πτέρυγα του «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
Τις ευχαριστίες τους και τη χαρά τους εξέφρασαν επίσης ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Κωνσταντίνος Δαβράδος και η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του «Γ. Γεννηματάς».
Η Αλεξάνδρα Γωγούση με τον Πρόεδρο των νέων του Μ.Α.Ζ.Ι Θεολόγο Ηλιού κατά την παράδοση των ιατρικών μηχανημάτων στο νοσοκομείο «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
Λίγα λόγια για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι: Τον Οκτώβριο του 2011 μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών της Θεσσαλονίκης ίδρυσε το κοινωνικό παντοπωλείο «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα». Tο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι. στεγάζεται στην οδό Δαναΐδων 9, στη Θεσσαλονίκη και τροφοδοτεί κάθε μήνα, με τρόφιμα και ρούχα, περισσότερα από 1500 άτομα. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με αυστηρά οικονομικό-κοινωνικά κριτήρια. Επί πλέον παρέχονται κατά διαστήματα στους δικαιούχους του δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, υπηρεσίες από οδοντιάτρους, ψυχολόγους, διατροφολόγους, σεμινάρια πρώτων βοηθειών, δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, νομικές συμβουλές, και άλλες υπηρεσίες από εθελοντές που συμμετέχουν στη δράση. Η προσπάθεια αυτή, στηρίζεται αποκλειστικά στην προσφορά επιχειρήσεων και εθελοντών. Το Μ.Α.Ζ.Ι. δεν στηρίζεται σε κρατικές επιχορηγήσεις. Από την αρχή της λειτουργίας του σωματείου μέχρι σήμερα έχουν διανεμηθεί πολλοί τόνοι τροφίμων , χυμών, αναψυκτικών, μπισκότων, σνακς, ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, απορρυπαντικά και άλλα οικιακά είδη. Την προσπάθεια του Μ.Α.Ζ.Ι στηρίζουν εθελοντές σε εβδομαδιαία βάση. Τα μέλη του Δ.Σ του Μ.Α.Ζ.Ι. είναι: η Αλεξάνδρα Γωγούση, η Λίλη Βαφειάδη, η Κατερίνα Τζάμπαζη, η Αναστασία Λαδένη, η Χάιδω Τσάνταλη, η Κατερίνα Γουλανδρή. Τους Νέους του Μ.Α.Ζ.Ι. αποτελούν οι: Θεολόγος Ηλιού, Στέλλα Κοντούλη, Δήμητρα Σταμπουλή, Άννα Δανδίκα, Κώστας Τασιόπουλος, Μάρκος Στεφανίδης, Μαρία Λειβαδιώτη, Παύλος Κυριακίδης.