Σε μία λαμπρή εκδήλωση στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Hellenic Responsible Business Awards 2018, με το «Charity4U – Αθλητισμός για Όλους» να κερδίζει στην κατηγορία «ΜΚΟ της χρονιάς» το βραβείο «Best New Entry», μία μεγάλη διάκριση για τη νεοσύστατη οργάνωση.
 
 
 
Το «Charity4U – Αθλητισμός για Όλους» είναι η πρώτη ΑΜΚΕ (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) που ιδρύθηκε με σκοπό την προώθηση της ιδέας ότι μέσω του ερασιτεχνικού αθλητισμού μπορούν να υποστηριχτούν πρωταθλητές, μία πρωτοποριακή ιδέα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Κατά την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, το «Charity4U» συγκέντρωσε πόρους μέσω πολλαπλών αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης από την ομάδα της Pastra Cretonaxiosa (απόσταση Κύθηρα-Αντικύθηρα και Bridge Experience στο Ρίο-Αντίρριο) και τον κολυμβητικό γύρο των Σπετσών, οι οποίοι διατέθηκαν για την στήριξη 4 νέων ελλήνων πρωταθλητών στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, μέσω της συμμετοχής σε παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις, με τελικό στόχο τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Οι αθλητές αυτοί είναι οι: Νίκος Παπαγγελής (18 ετών) παρά-ποδηλάτης, Κατερίνα Διβάρη (17 ετών), παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων στην ιστιοπλοΐα – κατηγορία RSX, καθώς και οι αθλητές του τραμπολίνο, Μάριος Γράψας (21 ετών) και Κωνσταντίνος Γράψας (18 ετών). Στόχος για το 2018 είναι να ενταθούν οι δράσεις και να στηριχτούν ακόμα περισσότεροι αθλητές διαφορετικών αθλημάτων. 
 
 
Το βραβείο παρέλαβε η κα Έλλη Φλέγγα, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Charity4U», η οποία δήλωσε: «Σας ευχαριστούμε πολύ για την αποψινή βράβευση! Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι για την αναγνώριση της προσπάθειάς μας, που στηρίζει νέους έλληνες αθλητές να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέλαβαν στην επιτυχία του έργου μας και να σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά στο μέλλον!» Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε και το Spetses mini Marathon στην κατηγορία «Κοινωνία» για τη συνεισφορά του στην τοπική οικονομία των Σπετσών καθώς και για τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που προωθεί. Το Spetses mini Marathon (SmM) είναι η πρώτη multi-sport διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη κλίμακα. Με έτος ίδρυσης το 2011, το event διεξάγεται κάθε Οκτώβριο στο φιλόξενο νησί των Σπετσών, και, μετά από 7 χρόνια αδιάλειπτης και δυναμικής παρουσίας, έχει φτάσει να προσελκύει πάνω από 18.000 συμμετέχοντες και επισκέπτες το 2017, συνεισφέροντας σημαντικά σε οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο, παράλληλα με την προβολή και διαφήμιση του νησιού. Μόλις τον προηγούμενο μήνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Bring a Tree φυτεύτηκαν 1200 δέντρα, αναδασώνοντας τις καμμένες εκτάσεις από τις καλοκαιρινίες πυρκαγιές.
 
 
 
Με αφορμή το βραβείο, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη δήλωσε: «Σας ευχαριστούμε για το βραβείο, το οποίο επιβεβαιώνει την τεράστια συμβολή, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, του Spetses mini Marathon στην τοπική κοινωνία των Σπετσών. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο αγαπημένο μας νησί!»