Το «Χρυσούν Μετάλλιο» του Συλλόγου Αθηναίων παρέλαβε πρόσφατα κατά τη βράβευσή της η Φανή Ρουμελιώτη Μαργαρίτη από τους ΑΒΥ Πρίγκηπα Αλέξανδρο και Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, παρουσία της Κυρίας Βλασσίας Παυλοπούλου!
Λίζα Εβερτ,Μπέτυ Ρουμελιώτη, Ατζυ Μαργαρίτη Andrews, Φανή Ρουμελιώτη Μαργαρίτη, Σίσσυ Παυλοπούλου, Αλέξανδρος Andrews, Πρίγκιπας Αλέξανδρος, Πριγκίπισσα Αικατερίνη, Ελευθέριος Σκιαδάς
 
 
 
Η Φανή Ρουμελιώτη Μαργαρίτη, μέλος του «Συλλόγου των Αθηναίων» και λαμπρή επιστήμονας, βραβεύτηκε για τη γόνιμη καλλιτεχνική της δραστηριότητα και τις πρωτοποριακές πνευματικές της ανησυχίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι διέσωσε με τον χρωστήρα της εκατοντάδες παραδοσιακά και νεοκλασικά κτίρια των Αθηνών.
 
 
Φανή Ρουμελιώτη Μαργαρίτη
 
 
 
Στο έργο της αναφέρθηκε ο Δρ. Φώτης Παπαθανασίου, διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη, ενώ το μελοποιημένο από τον ίδιο και βραβευμένο στη Γαλλία ποίημά της βραβευθείσας «Ακατοίκητο Σπίτι» ερμήνευσε ο συνθέτης, δημιουργός και ερμηνευτής Μαυρίκιος Μαυρικίου, με τον πιο λυρικό τρόπο, δίνοντας έτσι μια μαγική νότα στη βραδιά!
 
 
Ο δρ Φώτης Παπαθανασίου
Ελευθέριος Σκιαδάς, Αλέξανδρος Andrews, Μαυρίκιος Μαυρικίου
 
Το ίδιο ποίημα επίσης μετέφρασε και απήγγειλε στα Γαλλικά η Αλις Δικαίου, η οποία είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια μαζί με τις κυρίες Lila Gatsinari και Jenny Gatsinari.
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Αλκηστις Πρίνου, Αλίς Δικαίου
 
Η πρωτοβουλία της βράβευσης της κυρίας Ρουμελιώτη ανήκει στον Πρόεδρο του Συλλόγου Αθηναίων, διευθυντή της εφημερίδας Εστίας και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ελευθέριο Σκιαδά.
Σημαντική ήταν η παρουσία της Ρίτας Ναστου, υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Διατηρήσεως της Αρχιτεκτονικής Παραδοσιακής Κληρονομιάς, καθώς και του γνωστού καρδιολόγου και ιδρυτικού μέλους της ΕΕΔΑΠΚ Αντώνη Πολυδώρου .
Η Φανή Ρουμελιώτη την ώρα που παραλαμβάνει το βραβείο της από την Πριγκίπισσα Αικατερίνη και τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο
 
Η Ειρήνη Βασιλοπούλου προσέφερε για τους καλεσμένους τα υπέροχα αρώματα του Saint George Lycabettus και η εταιρεία KAFEA MARE έκανε την υπέροχη συσκευασία των τσαγιών τους DAMMANN FRERES που προσφέρθηκαν ως δώρο στους εκλεκτούς προσκεκλημένους!
Ατζυ Μαργαρίτη Andrews, Φανή Ρουμελιώτη Μαργαρίτη, Σίσσυ Παπαγεωργίου
Πριγκίπισσα Αικατερίνη, Σίσσυ Παυλοπούλου
 
Αλκηστις Πρίνου, Αλις Δικαίου
 
 
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ: Γεννήθηκε στην Καλαμπάκα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Λονδίνο. Υπήρξε επιτ. καθηγήτρια οδοντιατρικής και εμφυτευματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από τις πρώτες εμφυτευματόγους στην Ελλάδα. Σαν λογοτέχνης είναι γνωστή στο εξωτερικό (Α’ Βραβείο ποιήσεως, Παρίσι) για το βιβλίο της Βαθύλαλες Φωνές. Χρυσό μετάλλιο και Αργυρό κύπελλο Διεθνής Διαγωνισμός Ακαδημίας A.I.L. Ζωγραφική σπούδασε στη σχολή του Κώστα Ηλιάδη 1953 – 1959. Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Εταιρείας των Γάλλων Καλλιτεχνών και Μέλος του Συμβουλίου της Εταιρείας των Ιατρών Λογοτεχνών. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές και ατομικές Εκθέσεις. Τιμητικές διακρίσεις: το Μεγάλο Μετάλλιο της Πόλεως της Ορλεάνης, Mension Onorable “Salon des Artistes Francais” Παρίσι, Χρυσό μετάλλιο Ακαδημίας των Παρισίων A.I.L, Το Μεγάλο Μετάλλιο της Πόλεως της Βοστόνης Έργα της βρίσκονται στης Πινακοθήκες της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Καλαμάτας και του F.D.I. Λονδίνου και Αμερικής.