Μια σειρα ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ απο την διακεκριμενη ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, καλούνται να παρακολουθήσουν ΠΑΙΔΙΑ 8-13 ΧΡΌΝΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ απο τις 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Mε όχημα και αφορμή την ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ , τα παιδιά καλούνται μέσα από πειράματα σκέψης να απαντήσουν σε θεμελιώδη φιλοσοφικά ζητήματα. Το πρόγραμμα στηρίζεται στα διεθνώς αναγνωρισμένα συστήματα Philosophy for Children, και Philosophy with Children και είναι προσαρμοσμένο για τους Έλληνες μαθητές/τριες από την εισηγήτρια. Βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν επιχειρηματολογία και να εξοικειωθούν με βασικές φιλοσοφικές έννοιες (πόλεμος, ηθική, σωστό/λάθος, δικαιοσύνη, δημοκρατία, ευτυχία, ελεύθερη επιλογή, πόνος/ευχαρίστηση, καλό/κακό, όμορφο/άσχημο, ταυτότητα/αλλαγή). Η αφορμή είναι μια διαφορετική, φιλοσοφική και κυρίως διασκεδαστική ανάγνωση ενός κατά τ΄άλλα πασίγνωστου κειμένου: της Οδύσσειας του Ομήρου.
6 Φεβρουαρίου 2017 Ο δούρειος ίππος και η ηθική του πολέμου 13 Φεβρουαρίου 2017 Οι λωτοφάγοι και το νόημα της ευτυχίας 20 Φεβρουαρίου 2017 Ο ασκός του Αιόλου και η δημοκρατία ή αριστοκρατία 6 Μαρτίου 2017 Στο νησί της Κίρκης και επιλογές και συνέπειες 13 Μαρτίου 2017 Οι Σειρήνες και η προσωπική ελευθερία 20 Μαρτίου 2017 Η επιστροφή στην Ιθάκη και ταυτότητα και αλλαγήΔευτέρα, 18.00-19.30
Η Ειρήνη Γεωργίου σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Paris ΧII και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Συστηματική Φιλοσοφία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Έχει καταρτιστεί στη ψυχοθεραπεία ενηλίκων και παιδιών και εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος στην Αθήνα.
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 80 € /Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 € Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για την συμμετοχή των παιδιών απαιτείται να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση και να αποσταλεί με email [email protected] ή με fax 210-3611380, καθώς και να έχει γίνει προπληρωμή.