Με τη γενική πρόβα θα αρχίσει, τυπικά, αύριο η διοργάνωση του «3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλασικού & Σύγχρονου Χορού». Το διαγωνιστικό μέρος θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου στο πανέμορφο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, στο Ψυχικό (09.00-23.00). Θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 400 χορευτές και χορεύτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο και η εκδήλωση θα αποτελέσει μία γιορτή για το ελληνικό μπαλέτο.
 
 
 
Το πρόγραμμα του «3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλασικού & Σύγχρονου Χορού» θα αρχίσει στις 09.00, με μπαλέτο Solo Pre Junior. Θα ακολουθήσουν μπαλέτο, νεοκλασικό, σύγχρονο και μοντέρνο στις ηλικιακές κατηγορίες παίδων και εφήβων και το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί με τις απονομές στις 17.40. Στις 18.00 τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι άνδρες και οι γυναίκες, καθώς και οι επαγγελματίες. Τα προγράμματα που θα παρουσιάσουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι αναμένονται εντυπωσιακά και οι θεατές που θα βρεθούν στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό θέαμα.
 
 
 
«Κάθε ευκαιρία να συναντηθούν σε μία κοινή εκδήλωση τόσοι πολλοί άνθρωποι του χορού είναι από μόνη της πολύτιμη και σημαντική. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για έναν διαγωνισμό που προάγει το επίπεδο του κλασικού και σύγχρονου χορού, το πνεύμα συνεργασίας και τον ευγενή συναγωνισμό μεταξύ ταλαντούχων και φιλόδοξων χορευτών και που έχει ως σκοπό να του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσουν διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Νέοι χορευτές, παιδιά και έφηβοι, δάσκαλοι χορού και χορογράφοι, κριτική επιτροπή, γονείς και κοινό από την Ελλάδα και κοινό από την Ελλάδα και την Κύπρο θα βρεθούν στις 5 Μαρτίου στο «3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού», τόνισε η Πέννυ Διαμαντοπούλου, μέλος της Κριτικής Επιτροπής και χορογράφος στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στην ομάδα χορού “ΑΡΘΡΩΣΙΣ».
 
 
 
Και αυτή τη χρονιά στην Κριτική Επιτροπή θα βρίσκονται αναγνωρισμένοι χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από την κ. Διαμαντοπούλου τις προσπάθειες των χορευτών θα αξιολογήσουν, μεταξύ άλλων, η Ελένη Κλάδου (ενεργό μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), η Olga Jurbina και ο Bledi Latifi (χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε βασικούς ρόλους και ρόλους Solist), η Ζωή Ευσταθίου (διδάσκει σε σημαντικά studios της Ευρώπης και χορεύει στην ομάδα ” Rosas ” της χορογράφου Anne Teresa De Keersmaeker), καθώς, επίσης, και η Ramona Palade (μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των διεθνών διαγωνισμών, Young Star Ballet Competition (Sibiu, Romania), International Ballet and Contemporary Dance Competition, Domenico Modugno” (Lecce, Italy)