Έναν αγώνα αλληλεγγύης και στήριξης των «Γενναίων Παιδιών», που δίνουν τη δική τους μάχη ζωής κάθε μέρα και βγαίνουν νικητές, διοργάνωσε πρόσφατα η ΕΛΕΠΑΠ στα πλαίσια εορτασμού των 80 χρόνων ΕΛΕΠΑΠ στο Ζάππειο Μέγαρο.
 Σε μια γιορτή χαράς χωρίς νικητές και ηττημένους, η ΕΛΕΠΑΠ, μαζί με 1.200 δρομείς, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ενσωμάτωσης των παιδιών με κινητική αναπηρία και αναπτυξιακές δυσκολίες, ως ισότιμων και ενεργών μελών της κοινωνίας μας.
Οι συμμετέχοντες «Συναγωνίστηκαν» με μια ψυχή, σε ένα δρόμο αγάπης «1+1», περπατώντας ή τρέχοντας ζευγάρι, με ένα άτομο με αναπηρία ή με ένα δικό τους αγαπημένο πρόσωπο. Όλοι οι δρομείς, συγχρόνισαν το βήμα τους, με τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ, στη διαδρομή των 2 χλμ., κυκλικά του Ζαππείου Μεγάρου. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κυρία Μαριάννα Μόσχου η οποία ευχαρίστησε τους γονείς, τους θεραπευτές, το υπόλοιπο προσωπικό, τους δεκάδες εθελοντές και τους χορηγούς της ΕΛΕΠΑΠ για τη συμμετοχή τους και την υποστήριξη τους στο εκπαιδευτικό και θεραπευτικό έργο που επιτελεί. Στο χαιρετισμό της η κα Μόσχου τόνισε πως «η ΕΛΕΠΑΠ έχει ανάγκη, τώρα, περισσότερο από ποτέ, τη στήριξη και την αγάπη των πιστών φίλων της για να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια για κάθε οικογένεια και παιδί σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης».
Μαζί με τα παιδιά και τους φίλους της ΕΛΕΠΑΠ, βρέθηκαν στο Ζάππειο δεκάδες αγαπημένα πρόσωπα από το χώρο του της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και της τηλεόρασης Τους δρομείς εμψύχωναν στα μικρόφωνα ο εκφωνητής του Μαραθωνίου της Αθήνας και γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος και η Μίλλη Τσουμάνη από την My Adventure ενώ στα deck ήταν η γνωστή παραγωγός του Best 92.6, Άννα – Μαρία Χαροκόπου. Ο αγώνας τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής την οποία εκπροσώπησε η κυρία Κατερίνα Παλιού, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων.
 
Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, www.elepap.gr είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο από το 1937 και για 80 ολόκληρα χρόνια, με 200 άτομα εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και 6 κέντρα σε όλη την Ελλάδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο, έχει προσφέρει υπηρεσίες ολοκληρωμένης αποκατάστασης σε περισσότερα από 100.000 παιδιά με κινητικές αναπηρίες, από τη γέννηση έως και την ενηλικίωσή τους.
  
Μαριάννα Μόσχου- Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ, κος και κα Νίκου Χήτου, Χριστίνα Μαρούγκα Κατσουρίδη, Γενική Γραμματέας ΕΛΕΠΑΠ, Χριστίνα Δούμα
 
 Μαρία Νικόλτσιου, Μαριάννα Μόσχου- Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ, Κλέλια Πανταζή, Άννυ Πανταζή, Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου
 
 Χριστίνα Μαρούγκα Κατσουρίδη (Γενική Γραμματέας ΕΛΕΠΑΠ), Κώστας Κοκκινάκης , Σόφη Πασχάλη
 
 Αλέξης Τσουκαλάς, Ειρήνη Παπαδοπούλου
 
 Η Μαρία Νικόλτσιου με την κόρη της , η Έλενα Παπαβασιλείου και η Σόφη Πασχάλη
 
 Στέλιος Κωνσταντινίδης, Μαριάννα Μόσχου- Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ, Έμυ Λιβανίου, Χριστίνα Μαρούγκα Κατσουρίδη, Γενική Γραμματέας ΕΛΕΠΑΠ
 
 Κλέλια Πανταζή, Έλενα Παπαβασιλείου, Άννυ Πανταζή
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ:studio panoulis