Αναμφίβολα η Αλεξία Εβερτ ανήκει στο «βαρύ πυροβολικό» των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τον εκλογικό σχηματισμό «Αθήνα ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη!
 
 
Με δυνατή οικογενειακή παράδοση, αφού είναι κόρη του εμβληματικού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και επιτυχημένου π.δημάρχου της Αθήνας, Μιλτιάδη Έβερτ, η Αλεξία Εβερτ δεν είναι απλά μια «γόνος» ιστορικής πολιτικής οικογένειας.
 
Έχει ήδη αποδείξει το τεράστιο μέγεθος της προσωπικής της σφραγίδας, τόσο με την επιτυχημένη της θητεία ως εκλεγείσα πρώτη σε σταυρούς το 2006 αντιδήμαρχος στον τομέα της υγείας, στον δήμο Αθηναίων με Δήμαρχο το Νικήτα Κακλαμάνη, όσο και με το ακλόνητο ήθος της, την σοβαρότητα, την ακεραιότητα την υπευθυνότητα και τον αξιοθαύμαστο δυναμισμό της , στον τρόπο που αντιμετώπισε στη προσωπική της ζωή οικογενειακά θέματα προερχόμενα από το σοβαρό πρόβλημα υγείας του αγαπημένου της συζύγου!
 
 
 
 
Η ίδια σε άρθρο της στη New post όσον αφορά τα σχέδιά της για την Αθήνα και τους κατοίκους της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ξέρω την Αθήνα όπως την παλάμη μου. Μέσα στην Αθήνα γεννήθηκα και μεγάλωσα, ζω και κινούμαι καθημερινά επί χρόνια. Δεν ξέρω απλώς τις συνοικίες και τις γειτονιές της αλλά και τους σημαδιακούς δρόμους κάθε περιοχής. Τα εμβληματικά κτίρια, τις εκκλησίες, τις ανισόπεδες γέφυρες, τα πάρκα που πρέπει να γίνουν περισσότερα. Τις μεγάλες πλατείες και τους πεζόδρομους, τα προβλήματα των ανθρώπων που ζουν και κινούνται εδώ ως κάτοικοι, ως επισκέπτες, ως εργαζόμενοι, ως τουρίστες, ως παρέες τα βράδια στις ταβέρνες και τις γειτονιές της πόλης μας.. Η Αθήνα είναι αγαπημένη, η βιωματική πόλη όλων αυτών των ανθρώπων, όλων εμάς. Είμαι μια μονοδιάστατη Αθηναία και μπορώ να συμβάλλω στο να γίνει μια πόλη καλύτερη. Την γνωρίζω καλά, συμβιώνω μαζί της, την αγαπώ πολύ. Θέλω να της προσφέρω και πάλι.»