Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του, μετά την επιτυχή και με μεγάλη επισκεψιμότητα Ημέρα των Μουσείων του Ιδρύματος στις 6 Μαΐου 2017, ανοίγει και πάλι στο ευρύ κοινό τα Πανεπιστημιακά Μουσεία.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 τα Πανεπιστημιακά Μουσεία θα είναι ανοικτά για το κοινό , με παράλληλες ανά χρονικά διαστήματα ξεναγήσεις για να γνωρίσει και να ενημερωθεί ο επισκέπτης για τον επιστημονικό και πολιτιστικό πλούτο του Πανεπιστημίου. Οι υπεύθυνοι Καθηγητές και Διευθυντές των Μουσείων καθώς και το προσωπικό τους θα προσφέρουν και πάλι στο ευρύ κοινό την εμπειρία της γνωριμίας του σπάνιου θησαυρού που διαθέτουν τα επί μέρους πανεπιστημιακά τμήματα στις μουσειακές τους συλλογές.

Τα Πανεπιστημιακά Μουσεία διακρίνονται σε: Μουσεία της Σχολής Επιστημών Υγείας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στο Γουδή, Μουσεία της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και στο Μουσείο Ιστορίας και το Ιστορικό Αρχείο στο κέντρο της Αθήνας. Για τους επισκέπτες των Μουσείων της Πανεπιστημιούπολης θα υπάρχει λεωφορείο στην κεντρική είσοδο της Πανεπιστημιούπολης επί της οδού Ούλωφ Πάλμε για την εύκολη μετάβαση των επισκεπτών στα Μουσεία.

Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών φιλοξενεί την έκθεση «Το λάβαρο του Πανεπιστημίου Αθηνών: Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις» και για την εκδήλωση «τα Πανεπιστημιακά Μουσεία ανοιχτά στο κοινό» έχει προσκαλέσει τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην περιοδική έκθεση να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό από τις 12:00 π.μ. έως 13.30 μ.μ. Συγκεκριμένα θα είναι παρόντες οι: Αντώνιος, (Παναγόπουλος), Δημήτρης Ζουρούδης, Πελαγία Κυριαζή, Ελένη Λύρα, Κύριλλος Σαρρής, Δήμητρα Σιατερλή, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Άγγελος Σκούρτης, Γιώργος Χατζημιχάλης.

Δείτε αναλυτικά τα πανεπιστημιακά μουσεία που θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες: +30 210 368 9748, +30 210 368 9502-9506

ΠΗΓΗ: eculture.gr