Η γυναίκα που εγκατέστησε την Ελληνική σημαία στα βάθη της Αφρικής, «η Μητέρα της Αφρικής» όπως την αποκαλούν την Μέρω Κεσεσίογλου, δεν μπορεί να μείνει ούτε λεπτό «ήσυχη», χωρίς δηλαδή φιλανθρωπική δράση!
Η δραστήρια Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικής Δράσης Αφρικής Μέρω Κεσεσίογλου
Η Γενική Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικής Δράσης Αφρικής, Μέρω Κεσεσίογλου, πρόσφατα συγκέντρωσε και παρέδωσε με τη βοήθεια της δραστήριας συνεργάτιδάς της Λέμυς Κοντονή, στο διευθυντή των παιδικών χωριών SOS οικιακές συσκευές, που είναι τόσο χρήσιμες στα παιδιά, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το αίσθημα αγάπης και αλληλεγγύης που τη διακρίνει!
Η Μέρω Κεσεσίογλου με την Σοφία Αρσενικού, τον διευθυντή των παιδικών χωριών SOS και τη Λέμυ Κοντονή
Η Μέρω Κεσεσίογλου με τον διευθυντή των παιδικών χωριών SOS
Παράλληλα το Ιδρυμα «Δράση της Αφρικής», στο οποίο Πρόεδρος είναι η δυναμική Μέρω Κεσεσίογλου και αντιπρόεδροι οι Μαρκέλα Παμουκόγλου Nausica du Repair, συνδιοργανώνει με το ίδρυμα Entraide φιλανθρωπική εκδήλωση στο Παρίσι με τους καλλιτέχνες Amadou και Mariam από το Mali για τα ορφανά θύματα του πρόσφατου σεισμού στο Nepal.
Τέτοιες πρωτοβουλίες που γίνονται αθόρυβα και με πολλή ουσία είναι άξιες συγχαρητηρίων και ελπίζω ότι θα γίνουν το έναυσμα και υπόδειγμα για παρόμοιες δράσεις από ανθρώπους που έχουν υψηλό το συναίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, σαν την κυρία Κεσεσίογλου!