Πλημμύρισε το Μέγαρο Μουσικής με υπέροχη μουσική, αγάπη, αλληλεγγύη και άπλετη θετική ενέργεια, όταν, παρουσία του σπουδαίου καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού με την «μεγάλη καρδιά», ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συναντήθηκαν και δίνοντας την ψυχή τους, το είναι τους, δίνοντας την καρδιά τους, μοίρασαν «καρδιές για όλους».
 
 
 
Ο κορυφαίος καρδιοχειρουργός και ιδρυτής του “Coeur pour tous”(Καρδιές για όλους)Αυξέντιος Καλαγκός, ανάμεσα στον διεθνούς φήμης συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή και στον βραβευμένο με όσκαρ συνθέτη Νicola Piovani
 
 
Την Τρίτη 13 Μαρτίου δύο κορυφαίοι συνθέτες, ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συναντήθηκαν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους -.

 
 
Η σύμπραξη του Αυξέντιου Καλαγκού, του Στέφανου Κορκολή και του Nicola Piovani, όπως την ζήσαμε στο Μέγαρο Μουσικής, αποδεικνύει πως όποιος έχει πλούσια αποθέματα καρδιάς, είναι ικανός και να τα προσφέρει!
 
 
Ο Nicola Piovani, από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής – και όχι μόνο-, βραβευμένος με Όσκαρ, ήρθε στην Ελλάδα για να συμμετέχει με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και μάγεψε το κοινό! Ο Ιταλός μαέστρος και συνθέτης βρέθηκε με τον Έλληνα καλλιτέχνη στη σκηνή του Μεγάρου σε μια διαφορετική Ελληνοϊταλική “συμμαχία” για την υποστήριξη του Ιδρύματος, που έχει στόχο να ξαναδώσει το χαμόγελο ζωής σε άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια. Οι μουσικές του Nicola Piovani από τον κινηματογράφο και οι συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή ακούστηκαν με τη σύμπραξη της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ.
 
 
Nicola Piovani
 
Ένα σύνολο 80 μουσικών, με τον Στέφανο Κορκολή (πιάνο) και υπό τη διεύθυνση των Αναστάσιου Συμεωνίδη και Nicola Piovani, δημιούργησανν μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά με καλλιτεχνική και ανθρωπιστική διάσταση.
 
Στέφανος Κορκολής
 
Το Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους) έχει ανθρωπιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και κύριος σκοπός της λειτουργίας του είναι να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε ασθενείς οικονομικά ομάδες.
 
Η γνωστή δημοσιογράφος και Πρόεδρος του «Coeurs pour Tous Hellas» (Καρδιές Για Όλους) Αννα Γριμάνη
 
 
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος και το μήνυμα της βραδιάς είναι ότι «Η Ζωή Είναι Ωραία», όπως μας το υπενθυμίζει ο Maestro Nicola Piovani, υπογράφοντας ένα από τα καλύτερα soundtrack όλων των εποχών, στην ομότιτλη ταινία (“La Vita è bella”-1997) με τον Roberto Benigni.
 
 

 
 
Μια ιδιαιτέρως σημαντική “συνάντηση” δύο φημισμένων σύγχρονων συνθετών, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά για το πολύτιμο έργο του Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές Για Όλους) και του καθηγητή καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού, δημιουργού αυτού του διεθνούς ιδρύματος στη Γενεύη το 1998, η σύμπραξη των οποίων αποδεικνύει πως όποιος έχει πλούσια αποθέματα καρδιάς, είναι ικανός και να τα προσφέρει!
 
 

 
 
 
Αννα Γριμάνη, Ελένη Γιαννοπούλου, Εφη Παπαζαχαρίου, Παναγιώτης Τζαφάρας
 
Αννα Γριμάνη, Χάρις Αλεξίου, Αυξέντιος Καλαγκός
 
 
Ιωάννα Μουνδρέα, Χριστίνα Κόκκοτα, Δήμητρα Μέρμηγκα
 
 
 
Ναταλία Καλαγκός, Αυξέντιος Καλαγκός
 
Λίζη Τριανταφύλλου, Λίτσα Λάβδα, Λούση Θεοδωροπούλου
 
Η Σίσσυ Παπαγεωργίου, Βασιλική Κορδερά
 
Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Ιφιγένεια Κατσαρίδου
 
Μάγδα Λιβέρη, Κατερίνα Φρέντζου
 
 
 
Γιάννης Κούστας, Δήμητρα Μέρμηγκα
 Μαργαρίτα Σαραντοπούλου
 
Στέφανος Κορκολής, Χάρις Αλεξίου
 
Τατιάνα Δρακάκη, Αννα Γριμάνη, Χριστιάννα Τσιλόγλου
 
Γιώργος Χατζηνάσιος
 
Νίκος Σηφουνάκης, Nicola Piovani, Μίμης Ανδρουλάκης
 
Σύλβα Ακρίτα, Ελενα Ακρίτα
 
Αμαλία Χατζηευθυμίου
 
Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Στέλλα Καπεζάνου
 
 
 
Στέφανος Χάνδακας, Ναταλία Καλαγκός, Αυξέντιος Καλαγκός
 
Τάκης Μαυρωτάς, Λέλη Μπέη, Άντα Σταμοπούλου, Γιάννης Βογανάτσης
 
Μαρία Κολιάτσα, Κώστας Τσολάκης
 
 
Μυρσίνη Κοντού, Μαρία Φαραντούρη
 
Ελένη Παπαδοπούλου, Αυξέντιος Καλαγκός
 
Γιάννης Σηφάκης, Αυξέντιος Καλαγκός
 
Μπάμπης Στόκας, Μυρτώ Ζομπανάκη
 
Η Μαρία Μελισσάκη με την Βασιλική Κορδερά της Bergmann Kord
Δημήτρης Μπίρμπας, Χριστίνα Κόκοτα
 
Ολγα Παυλάτου, Αντώνης Κοκκολάκης, Ιλεάνα Κιρκιλή
 
Λίτσα Λάβδα, Λούσυ Θεοδωροπούλου
 
Ελένη Γιαννακοπούλου, Παναγιώτης Τζαφάρας
 
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Κασταλία Σαμοιλη
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: papadakispress