Το κοινωνικό παντοπωλείο «Μ.Α.Ζ.Ι.- Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα» υπό την προεδρία της Αλεξάνδρας Γωγούση, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τους σκοπούς του, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» και της Προέδρου του Λιάνας Σκουρλή και για ενίσχυση αυτού, σε συνεργασία με το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κτήριο M1, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 9 μ.μ. ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με τίτλο: «La Divina- 40 χρόνια από το ταξίδι της»
 
  
Η Συμφωνική Ορχήστρα Ωδείου Βορείου Ελλάδος και η Μεγάλη Χορωδία Ελληνικής Ένωσης Μουσικής Εκπαίδευσης, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και Διεύθυνση του διακεκριμένου Αρχιμουσικού και Μαέστρου Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου, θα παρουσιάσει μερικές από τις πιο γνωστές άριες της αξέχαστης και μεγαλύτερης Divas της όπερας, σε ένα οπτικοακουστικό και εν μέρει Χορόδραμα – Οδοιπορικό, για τη ζωή της, με σολίστ την εγνωσμένης αξίας Σοπράνο Ισμήνη Γιαννάκη και σε Χορογραφίες – Σκηνοθεσία του Ιωάννη Μαργαρώνη. 
Αφηγητής θα είναι ο πρεσβευτής του Μ.Α.Ζ.Ι., κεντρικός καλλιτεχνικός αναλυτής- παρουσιαστής της Κρατικής ΕΡΤ, Αλέξης Κωστάλας. Σκηνογράφος ο Αθανάσιος Κολαλάς.