«Oh mon dieu»! αναφώνησε μέσα από τα βάθη της αριστοκρατικής καρδιάς της η Μαντάμ Σουσού σιγοψιθυριστά, -καθότι η βροντερή αναφώνησις είναι tres banale – , όταν αντίκρυσε όλη την υψηλή κοινωνία της Αθήνας να την ακολουθεί μέχρι και «εις τας εξοχάς», στο «Κατράκειο» όπου πρόσφατα έκανε την πρεμιέρα της και την έναρξη των περιοδειών της πέριξ της Αθήνας και της Ελλάδος, οι οποίες θα συνεχιστούν ως τις 11 Σεπτεμβρίου.
Ούτε ο ” Παναγιωτάκης” ούτε ο “monsieur Κατακουζηνός”, ούτε οι ψηλομύτες κυρίες του Κολωνακίου δεν θα μπορούσαν να χαρίσουν στη Μαντάμ Σουσού τέτοια ευτυχία, όσο την ευτυχία να την παρακολουθεί και ν ασχολείται μαζί της όλη η αθηναϊκή αφρόκρεμα, αψηφώντας την χαμηλή θερμοκρασία και τη βροχή. Όμως και η ίδια φάνηκε να μην πτοείται και να μην ανησυχεί για τη βροχή και για την περίτεχνη κόμμωση της, μια που όπως λέει και ο πτωχός λαουτζίκος, ο …βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται…
Η δημοφιλής κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, που ανέβηκε φέτος στο Παλλάς με τρομερή επιτυχία σε παραγωγή των “Θεατρικών Σκηνών” των ευρηματικών Γιάννη Κεντ και Πάνου Κατσαρίδη, θα περιοδεύσει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα ως τις 11 Σεπτεμβρίου!
Το αγαπημένο έργο του Δημήτρη Ψαθά, που ξεκίνησε σαν ευθυμογράφημα στο περιοδικό Οικογενειακός Θησαυρός το 1939, έγινε βιβλίο, νούμερο επιθεωρήσεων, θεατρικό έργο, κινηματογραφική ταινία, εκπομπή στο ραδιόφωνο και δύο φορές τηλεοπτικό σήριαλ, πάντα με τεράστια επιτυχία, αλλά και σηματοδότησε νοηματικά λέξεις της καθομιλουμένης, όπως ” Μαντάμ Σουσου”, ή ”Σουσου”, ή εμπλούτισε το ελληνικό λεξιλόγιο με λέξεις , όπως ” σουσουδιζω”!
 
ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤ
 
Η παράσταση το χειμώνα που πέρασε στο θέατρο ”Παλάς” , το οποίο πέρασε στα χέρια των ” θεατρικών σκηνών” , ήταν μια υπερπαραγωγή γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία, σάτιρα και πολλή μουσική, που στέφθηκε με τεράστια επιτυχία! Τα εισιτήρια ήταν sold out για εβδομάδες ολόκληρες και το φιλοθεάμον κοινό περίμενε με υπομονή να θαυμάσει την αγαπημένη του Μαντάμ Σουσού.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΖΙΟΒΑΣ
 
Η ονειροπαρμένη Σουσού, μια “ξινή”, υπερόπτρια, αλλαζόνας, μεγαλομανής και σνομπ, αλλά ξεκαρδιστική γυναίκα ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη. Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια και το ” tres banal” επίπεδο, φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν. Τί θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα; Ποιό ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός; Ποιό τίμημα θα κληθεί να «πληρώσει» η ηρωίδα μας; Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι; Ολα αυτά, για να καταλήξουμε τελικά στο συμπέρασμα ότι ” όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο τον κοσμάκη, και όλοι έχουμε καρδιά, λαός και Κολωνάκι”, συμφωνώντας με τους στίχους του γνωστού τραγουδιού!
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤ
 
 
Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς Σκηνοθέτης: Γιάννης Κακλέας Ηθοποιοί: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Πέτρος Λαγούτης, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ρόζα Κυρίου, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Ψυχογιός, Βασίλης Χαλακατεβάκης Τραγούδι: Ειρήνη Ψυχράμη Συντελεστές: Απόδοση κειμένου: Δήμητρα Παπαδοπούλου. Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας. Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης – Σοφία Νικολαϊδη. Μουσική: Μαρίζα Ρίζου. Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σιάμπος Kινησιολογική Επιμέλεια: Κυριάκος Κοσμίδης Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ Teaser: Στάθης Ναυπλιώτης Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης Οργάνωση Περιοδείας: Χρόνος Δράσεις Πολιτισμού
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑΚΗ, ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ
ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΗΛΙΑΡΕΣΗ, ΦΕΝΥ ΜΠΟΥΖΑ, ΕΛΕΝΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤ, ΜΙΡΚΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑΚΗ
ΒΙΚΥ ΚΑΒΟΥΡΑ
Η ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΔΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΛΙΔΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ
ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΑΚΗΣ ( ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ), ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤ
ΕΥΗ ΔΡΟΥΤΣΑ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΙΟΛΑ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΡΟΥΤΣΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΙΣΜΑΗΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΙΡΑΡΑΚΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ
 
ΠΗΓΗ: papadakis press