Πλήθος κόσμου, φιλότεχνοι, επιχειρηματίες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, κατέκλυσαν πρόσφατα τους χώρους του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, στα επιτυχημένα και άρτια οργανωμένα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Ελένης Σαμέλη Βαρουξάκη με τίτλο, “Journey of life”_ Color and light.
Η εικαστικός Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη
Ήταν όχι μόνο μια βραδιά συνάντησης φιλότεχνων αλλά κυρίως μια βραδιά θετικών σχολίων κι εντυπώσεων για τα έργα της ζωγράφου. Η νεαρή ζωγράφος Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη συνομίλησε με τους επισκέπτες και τους ξενάγησε μέσα από τα έργα της σε ένα ταξίδι στο χρώμα και στον υπέροχο παφλασμό της θάλασσας αλλά και σε σύμβολα του κόσμου της.
Η εικαστικός Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη με το σύζυγό της εφοπλιστή Κωνσταντίνο Βαρουξάκη
Στην έκθεση παρουσιάστηκαν έργα ακρυλικά και λαδιού σε καμβά, όλα αποτέλεσμα των τελευταίων δύο ετών δουλειάς από την καλλιτέχνη η οποία ήδη μετρά συμμετοχές σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Παρίσι, Κάννες) και μετά τις σπουδές της στην Αγγλία, στο χώρο της Αρχιτεκτονικής. Αποφοίτησε από το University of Kent και στη συνέχεια ολοκλήρωσε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στο Middlessex University του Λονδίνου, (MA) Master of Arts in Design. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν δωρεάν τον πολυτελή κατάλογο στον οποίο συμπεριλαμβάνονταν οι φωτογραφίες των έργων της έκθεσης καθώς και κείμενα για τη ζωγράφο από την Ιστορικό Τέχνης κ. Έμμυ Βαρουξάκη και την εικαστικό Ράνια Καπελιάρη.
Η εικαστικός Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη με τον Δημητρη Λαζάρου
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Διάρκεια έκθεσης: 6 – 9 Σεπτεμβρίου 2018 Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου. ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ Διεύθυνση: Κασαβέτη 18 & Γρ. Αυξεντίου Κηφισιά 14562 Τηλ: 210-8019975 Ώρες λειτουργίας: 10:00 πμ – 17:00 πμ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο εφοπλιστής Ίων Βαρουξάκης, η Νάντια Χαλαμανδάρη και ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός
Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη
Άννα Μειμέτη, Λώρα Τσουκαλά, Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη, Βασούλα Σινοδινού
Το ζεύγος Κωνσταντίνου και Βασιλικής Δεληκοστόπουλου
Κωνσταντίνος και Θώη Βαφειά
Κωνσταντίνα Μαδιά
Μαρία Παπαθανασίου Αρρώνες, Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη
Ο εφοπλιστής Ίων Βαρουξάκης, η Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη και ο Λουκάς Ευθυμίου
Η Φωτεινή Γεωργαντά με το σύζυγό της Ηλία Γουδή
Γιώργος Σαμέλης, Κάτια Κουρούνη, Joire François, Ελένη Αθανασιάδη
Ο Κυριάκος και η Λίλα Τσιτουρίδη με την Ελενη Σαμελη Βαρουξακη
Συνέντευξη της εικαστικού Ελένης Σαμέλη Βαρουξάκη στην Αμέλια Αναστασάκη για το CNN Greece
Η Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη μπροστά από τα έργα της
ΠΗΓΗ: studio panoulis