Με ελεύθερη είσοδο από τις 22 ως τις 24 Σεπτεμβρίου, όπου γιορτάζονται οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς μπορείτε να επισκεφθείτε οικογενειακώς τα σημαντικότερα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας . Τι είναι οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς Στις 22-24 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μαζί τους τις πόλεις: παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες. Αυτές θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με σκοπό να μας προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον.
Οι ιστορίες αυτές είναι σκορπισμένες σε 117 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων.
Η περιήγηση σε εκθέσεις και δράσεις με παιδαγωγικό και διαδραστικό χαρακτήρα είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας, διότι, παρακολουθώντας μια πολιτιστική και καλλιτεχνική δράση αυξάνονται οι προσλαμβάνουσες και η δημιουργικότητα των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα διδάσκονται πολύτιμα μαθήματα που διαφορετικά δεν θα είχαν την ευκαιρία να βιώσουν.
 
 
 
Πηγή:infokids.gr