Το μεγαλύτερο «αντάμωμα» σπουδαίων ομογενών πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην 5η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού που διοργανώθηκε από την υπερδραστήρια Μαίρη Ρυσσάκη στο Ίδρυμα Νιάρχος.
ΡΕΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ, ΜΑΙΡΗ ΡΥΣΣΑΚΗ, ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ
 

Την παρουσίαση της βραδιάς, που είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Αυτού Μεγαλειότης, ο Ελλην Μετανάστης», είχε αναλάβει με μεγάλη επιτυχία η δημοφιλής σχεδιάστρια Όλγα Καραβερβέρη, ενώ στην όλη διοργάνωση συμμετείχε ενεργά και η δραστήρια Πρόεδρος των «Αθηναίδων» Ρένα Βασιλάκη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ, ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΒΑΣΤΟΣ
 
Ο γνωστός καλλιτέχνης Γιώργος Τσαλίκης ανέλαβε αφιλοκερδώς τη μουσική επένδυση της βραδιάς και με τις επιτυχίες του ξεσήκωσε τους καλεσμένους. Ηταν μια βραδιά με κατάθεση ψυχής, ολοκληρωτικά πλημμυρισμένη από συγκινήσεις και προσωπικότητες που έχουν αφήσει την ανεξίτηλη προσωπική τους σφραγίδα απ’ όλα τα μέρη του κόσμου και απ’ όλους τους τομείς, μια συγκινητική εκδήλωση για τον Απόδημο Ελληνισμό ,από την Αμερική, τον Καναδά,την Μόσχα,την Αυστραλία και όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό της σημαντικότητας της βραδιάς, ήταν εκτός των άλλων, ότι μεταξύ των άλλων σημαντικών ομογενών που βραβεύτηκαν, βραβεύτηκε και η Ελένη Μπούση, η «Μητέρα Τερέζα» όπως σωστά την αποκαλούν.
 
Η ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΛΕΟΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΡΥΣΣΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ!
 
Η «ωραία Ελένη» Μπούση, η οποία τιμήθηκε για την πλούσια φιλανθρωπική δράση της, σε Αμερική, Ελλάδα, Αφρική, Κούβα, Ιδρύτρια του φιλανθρωπικου ιδρύματος Hippokratic Cancer Foundation, θερμή υποστηρίκτρια του Greek American Nursing Home and Rahabilitation (του Ελληνικού Γηροκομείου του Ιλινόις), επεκτείνεται αθόρυβα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά στο σπουδαίο της φιλανθρωπικό έργο και δεν θα αρκούσαν τόμοι ολόκληροι για να περιγράψουν την σημαντική της δράση της απόλυτης προσφοράς και αλληλεγγύης προς όλους τους συνανθρώπους της που τη χρειάζονται, αλλά και τον διακριτικό τρόπο της προσφοράς αυτής, η οποία γίνεται χωρίς τυμπανοκρουσίες και διάθεση για αυτοπροβολή!
ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΣΗ
 
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν λοιπόν οι εξής σημαντικοί ομογενείς: 1)Μπούση Ελένη, επιχειρηματιας, Ιδρυτρια του φιλανθρωπικού ιδρύματος Hippokratic Cancer Foundation 2) Αξούργος Δημήτριος, καθηγητής, ο 1ος Έλληνας Δήμαρχος στο Schwerte-Germany 3) Τράνταλης , Δικηγόρος, ο 1ος Έλληνας Δήμαρχος στο Fortlaudardale- Florida 4)Αντύπας Μιλτιάδης , ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σε Ελληνικά & Mediterranean Products & Βιομηχανία, Εταιρεία αλλαντικών, οι επιχειρήσεις του εκτείνονται σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία κ.λ.π. 5)Παναγιώτης Γιαννούδης, Prof. ορθοπεδικός για πολυτραυματίες, νευροχειρουργός, καθηγητής πανεπιστημίου Leeds Londοn 6)Θεόδωρος Γραμματικόπουλος – αστροναύτης 7)Μπόρις Μουζενίδης – Mouzenidis Group, έχει 20 εταιρείες στην Ελλάδα και σε 18 άλλες χώρες, καθώς και την αεροπορική εταιρεία Ellinair. Είναι επίτιμος πρόξενος της Λευκορωσίας και έχει φέρει αλματώδη ανάπτυξη στον ελληνορωσικό τουρισμό! 8)Χρήστος Ταχτζίδης , Διδάκτωρ ιατρικής, έχει λάβει 344 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το 2017 έκανε την 1η μεταμόσχευση βιονικού ματιού 9)Παντελής Κακολής, Μέλος Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Φλώριδας, λογοτέχνης και ιδρυτής της Ελληνικής κοινότητας Manchester στο Λονδίνο 10)Σπυρίδων Τσαγκαράκης , Art & Fashion Designer 11)Μανώλης Καπετανάκης , γιατρός γενετιστής, έχει βοηθήσει να γεννηθούν πάνω από 15.000 παιδιά με εξωσωματική. 12)Μιχάλης Χαλικιάς, κύριος μέτοχος της Republic Bank of Chicago και σε 30 τράπεζες των ΗΠΑ , Reception Halls κ.λ.π.Τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο επιχειρηματικότητας 13)Κωνσταντίνος Μακρής, επιχειρηματίας, ο βασιλιάς των Mall όπως τον αποκαλούν στην Αυστραλία. Τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο επιχειρηματικότητας
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ «ΑΡΙΣΤΗΝΔΗΝ» ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΝΟΣ, Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΥΣΕΝΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΝΤΖΑΡΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΙΓΑΛΑ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ «ΑΘΗΝΑΙΔΩΝ» ΡΕΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΤΗ
DAVID ANDREWS, DR. ΑΝΤΖΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ANDREWS, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΡΤΑΛΟΥΔΗΣ, JOSEPH SAMAN, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Η ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ
ΕΜΥ ΤΡΙΚΑΡΔΟΥ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΝΤΖΑΡΗ, ΜΑΙΡΗ ΡΥΣΣΑΚΗ
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ, DEAN TRANTALIS, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΞΟΥΡΓΟΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΤΟΥΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ
Ο ΒΡΑΒΕΥΘΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΡΥΣΣΑΚΗ
Ο ΒΡΑΒΕΥΘΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΔΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ, ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΡΥΣΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΩΝΟ TONY BREIDEL
ΜΑΤΙΝΑ ΑΛΕΞΑΚΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΣΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ΜΑΙΡΗ ΡΥΣΣΑΚΗ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΚΟΛΗΣ, ΛΟΥΚΙΑ ΚΑΚΟΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ, ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ, ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΝΤΖΑΡΗ, ΜΑΙΡΗ ΡΥΣΣΑΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ, ΜΑΡΙΝΟΣ ΧΙΟΝΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΡΥΣΣΑΚΗ
ΒΟΥΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ, ΒΙΛΥ ΚΑΜΠΟΛΗ
Η ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ KORD GROUP ΚΑΙ ΤΗΣ BERGMANN KORD ΚΙΚΗ ΚΟΡΔΕΡΑ
ΕΘΕΛ ΙΟΛΑΝΔΗ, ΕΛΕΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ, ΜΑΡΙΑ ΠΙΤΑΡΙΔΗ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ
Η ΤΕΣΣΥ ΝΟΔΑΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΠΙΤΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ
Η ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΕΛΑΔΑΚΗ, ΑΤΖΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ- ADREWS
 
ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΙΡΗ ΡΥΣΣΑΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ, ΙΝΑ ΣΕΦΦ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ, ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΡΥΣΣΑΚΗ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΡΤΑΛΟΥΔΗΣ, JOSEPH SAMAN, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΕΘΕΛ ΙΟΛΑΝΔΗ, ΑΜΑΛΙΑ ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΟΤΙΑ
ΜΑΤΙΝΑ ΑΛΕΞΑΚΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΥΓΑΡΑ
ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΦΩΦΗ ΚΑΜΠΟΣΙΟΡΑ, ΕΜΥ ΤΡΙΚΑΡΔΟΥ
Χραπανα Ευγενία, Φωτεινή Ανδρουλάκη
ΜΑΙΡΗ ΡΥΣΣΑΚΗ, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ
ΠΗΓΗ: papadakis press