“Η γυναίκα στη δεύτερη νεότητα” είναι το θέμα της επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνει σήμερα 6 Νοεμβρίου και ώρα 17, 30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος( Σολωμού 30- Μοσχάτο) ο σύλλογος ” Αθηναίδες”, που υπό την Προεδρία της Ρένας Βασιλάκη, έχει σαν έργο του εκτός των άλλων την υποστήριξη των γυναικών.
 
 
 
Το θέμα της ημερίδας αποτελεί ένα από τα αγαπημένα θέματα του sissysworld , που ασχολείται συστηματικά με θέματα που αφορούν γυναίκες και τις υποστηρίζει ιδιαίτερα. Έχω ξαναγράψει πολλές φορές για τις “νέο-ώριμες” γυναίκες, γυναίκες που μένουν για πάντα έφηβες και πάντα νέες, ή που καλύτερα περνούν μια δεύτερη νεότητα, μια δεύτερη εφηβεία!
 
 
 
Όσο και αν ακόμα στην Ελλάδα υπάρχουν κάποια ταμπού για την ηλικία(παραδόξως μόνο των γυναικών), ίσως και ένας “ρατσισμός” θα έλεγα, ένα είναι το σίγουρο και κάποια στιγμή θα κυριαρχήσει στη σκέψη όλων μας: Ότι πέρα από την βιολογική ηλικία, υπάρχει και η πνευματική και η ψυχολογική. Σήμερα μια γυναίκα που περιποιείται τον εαυτό της, εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά, που γυμνάζεται, που προσέχει τη διατροφή της, που καλλιεργεί συνεχώς το πνεύμα της, την ψυχή της και την προσωπικότητά της, που δεν σταματάει να δημιουργεί, που έχει τη χαρά της ζωής και την ενέργεια 20χρονης να ζήσει, να αγαπήσει, να ταξιδέψει, να γλεντήσει τη ζωή και να κάνει νέα πράγματα, που η ζωή της δεν σταματά στα πρώτα -ήντα, που δεν έχει τελματώσει, αλλά συνεχώς εξελίσσεται, αυτή η γυναίκα αισθάνεται και παραμένει νέα. Γιατί αυτή την αύρα της νιότης , της δημιουργίας και της λαχτάρας να ζήσει, την ακτινοβολεί παντού και αυτή η ακτινοβολία της δίνει απεριόριστη γοητεία και κάνει τις όποιες ρυτίδες της να μοιάζουν μικρές και ανεπαίσθητες. Αυτή “Η γυναίκα στη δεύτερη νεότητα” λοιπόν με την γοητεία της νιότης, με το κέφι για ζωή, με την χαρά για δημιουργία και παράλληλα με την εμπειρία της ωριμότητας, μας αφορά όλες, γιατί είμαστε ή κάποτε ( ελπίζω ότι) θα φτάσουμε εκεί!