Τα μπάνια του ” λαού ” θα γίνουν ακριβότερα απο δώ και μπρος στην αθηναϊκή Ριβιερα και συγκεκριμένα στο πολυσυζητημένο φιλέτο ή καλύτερα στο ” μήλο” της… έριδος , το” Astir Palace”, η διαχείριση του οποίου πέρασε στα χέρια της παγκοσμίως γνωστής Four Season!
 
Όταν ο Αστέρας θα ξανάλειτουργήσει, σύμφωνα με πληροφορίες την Άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού του 2018, οι κοινοί “θνητοί” που θα επιθυμούν να κολυμπούν δίπλα σε Άραβες, Τούρκους και Ρώσους μεγιστάνες, θα πρέπει να πληρώνουν αδρά! Αν φανταστεί κανείς ότι κατά το παρελθόν η είσοδος στον ” Αστέρα” ήταν τα Σαββατοκύριακα 120 Ευρώ, καταλαβαίνει κανείς πόσο μπορεί να ” απογειωθεί” η τιμή του εισιτηρίου, ή η ετήσια συνδρομή για να μπορεί κάποιος να εγγραφεί σαν μέλος στα spa του πολυτελούς ξενοδοχείου! Μετά τη συμφωνία της Four Seasons Hotels & Resorts με την Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης για τη λειτουργία της πρώτης ξενοδοχειακής μονάδας Four Seasons στην Ελλάδα στον Αστέρα Βουλιαγμένης, το νέο ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, μετά την ριζική του ανακαίνιση. Για το ” φρεσκάρισμα” αυτό ακούγεται ότι θα δαπανηθούν πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ, δεδομένου ότι το ξενοδοχείο θα διαθέτει μεταξύ άλλων περίπου 300 δωμάτια, σουίτες και πολυτελή bungalows, spa και εγκαταστάσεις αναψυχής, χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων, πισίνες, παραλίες, ένα μοναδικό παραθαλάσσιο χώρο περιπάτου και πολλά ακόμη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τιμές στα ακίνητα, αλλά και σε κάθε τι στη γύρω περιοχή θα εκτιναχθούν στα ύψη. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι ακόμα και το εισιτήριο στη γειτονική του “Αστέρα” παραλία , την “astir beach”, λέγεται ότι θα πενταπλασιαστεί και θα εκτιναχθεί στα ύψη! Ο J. Allen Smith, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Four Seasons Hotels and Resorts ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα είχε εδώ και καιρό προσελκύσει το ενδιαφέρον της Four Seasons, ως ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Στέλιος Κουτσιβίτης επεσήμανε ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην αξιοποίηση της ιστορικής κληρονομιάς και στην ανάδειξη του Αστέρα Βουλιαγμένης σε έναν κορυφαίο προορισμό παγκοσμίου κλάσης.
 
 
 Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρυσι και μετά απο 3,5 χρόνια εμποδίων , γραφειοκρατίας, ταλαιπωρίας και παλινωδιών, είχε ολοκληρωθεί η πώληση του Αστέρα μέσω του χρηματιστηρίου, η οποία είχε ξεκινήσει τέτοια εποχή, όπως αλλωστε είχα επισημάνει στο αρθρο μου sissysworld.com στις 17 Οκτωβρίου με τίτλο”Happy birthday “Mr President”- John Kent τραγουδήσαμε στο “Tokyo Joe” στη Βουλιαγμένη”. Η ολοκλήρωση είχε γίνει τότε με την πώληση του 90% των μετοχών της “Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης”, με την υπογραφή της σχετικής συναλλαγής από τις διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και της Apollo Investment Holdco. Η Apollo είχε καταβάλει συνολικά 393,152 εκατ. ευρώ, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο (90%) των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας, ενώ μεταβιβάστηκε μέσω του Χρηματιστηρίου της Αθήνας το 67,23% της Αστήρ Παλλάς στην Apollo Investment. Πιο συγκεκριμένα, μεταβιβάστηκαν συνολικά 54.537.967 μετοχές σε 3 πράξεις, των οποίων η συνολική αξία διαμορφώθηκε σε 298.796.161,44 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα πακέτα αφορούσαν στο ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας στον Αστέρα (67,23%). Το ΤΑΙΠΕΔ κατείχε το 21,23%. Συνολικά πρόκειται για την ολοκλήρωση μιάς σημαντικής συμφωνίας για τον ελληνικό τουρισμό και το εμβληματικό ξενοδοχείο, το οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά, όπως και όλη η ευρύτερη περιοχή, καθώς και ο ακριβός τουρισμός στην Ελλάδα γενικότερα!
 
 
 
 
ΠΗΓΗ:kathimerini.gr