Οι απαιτήσεις του καλεσμενου ειναι ηδη υψηλές όταν προκειται για το εστιατόριο της φημισμένης chef ΜΑΡΙΑΣ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ ,το “MARIA’S ” στο Π.Φαληρο, που ειχε προσφατα τα εγκαινεια του!
Παρ ολα αυτα το εξαιρετικα ΚΑΛΟΓΟΥΣΤΟ περιβαλλον του εστιατορίου , δεν διέψευσε τις προσδοκίες , αλλα αντίθετα ήταν ανώτερο αυτών! Απο την δημοφιλη chef φυσικα κανείς δεν θα περίμενε οτι ο χώρος που θα στέγαζε την “κουζίνα” της, θα ήταν κάτι ” λιγότερο” απο την κουζίνα αυτη! Εκλεκτη λοιπον η κουζινα, το ιδιο εκλεκτο και το περιβαλλον της!
Μεγαλος χώρος , ανακαινισμενοs, πεντακαθαροs , εξαιρετικα καλαισθητοs, , ζεστοs ,αυθεντικοs ,φροντισμενος και στην τελευταία του λεπτομέρεια , με απλη ,και οχι βαρεια, ουτε στυλιζαρισμενη-στημένη διακοσμηση, το εστιατόριο ” MARIA’S” ειναι ιδιαιτερο, αναλαφρο, ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ και εχει ΣΤΥΛ!
Το άσπρο χρώμα κυριαρχεί παντου δίνοντας φως και λάμψη, ενω “σπάει” όμορφα με το μπεζ του ξύλινου δαπέδου , και των Πολυ ιδιαίτερων ξυλινων φωτιστικών και διακοσμητικών, και με το απαλό σιελ των καναπέδων , ενω τα υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου ( μεχρι και πορτοκαλιά σε γλαστρα!),δίνουν μια νότα φρέσκαδας και δροσιάς στο ήδη ” ελαφρύ” περιβαλλον.
Βαζακια απο την Πολη με σερμπετια και παραδοσιακα πολιτικά Σκευη στολίζουν τον ατμοσφαιρικο χωρο
Το ” Maria’s” σε κανει να νιώθεις οικεία και ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ή σαν να μπαίνεις για να φας στην τραπεζαρία ενός φίλου , πράγμα που αποτελούσε και μια απο τις φιλοδοξίες της οικοδέσποινας, ενω παραλληλα υπαρχει και bar οπου μπορείς να περιοριστεις στο ποτο σου, ή να πιεις το ποτο σου περιμένοντας μεχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι φαγητού!
Την εκλεκτη πολιτικη κουζίνα της δεν πρόλαβα δυστυχώς να την δοκιμάσω, μια που πήγα αρκετα αργα, την έχω γευθεί ομως άλλες φορες και ειναι πράγματι πολυ ευγευστη, ποιοτικη και ξεχωριστη! Δεν ειναι τυχαίο οτι το εστιατοριο της Μαρίας στην Τουρκία, οι «Μπαξέδες της Μαρίας» ,ειχε χαρακτηριστεί από την τουρκική Χουριέτ, το τέταρτο στα δέκα καλύτερα εστιατόρια της Τουρκίας.
ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ ,ΣΤΟ “MARIA’S “
Ο στόχος της Μαρίας με το ” MARIA’S” ειναι ενα MENU ΑΙΓΑΙΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ , που θα παντρεύει την πολίτικη κουζίνα και τις πολιτικές γεύσεις με το Αιγαίο. Στην κουζίνα της θα μπλέκεται άριστα η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ, συνδυάζοντας τα θαλασσινά με όλα τα χόρτα και τα προϊόντα της γης.
Βασικό στοιχείο των menu θα ειναι τα ΑΓΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΥΛΙΚΑ και επιλεγμένες πρώτες ύλες, τα οποία η Μαρια θεωρει απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία μιας συνταγής , μαζι με ενα ακομα: Την αγάπη γι αυτο που Κανει , και σ αυτο το sissysworld.com συμφωνεί και επαυξάνει!
Καλοριζικό λοιπόν το ” Maria’s” και καλη επιτυχία, αν και αυτη θεωρείται βέβαιη, μια που η Μαρια γνωρίζει όλες τις ” μαγικες” ΣΥΝΤΑΓΕΣ , και κυρίως
αυτές ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΦΘΟΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΙΒΑΖΗΣ ΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΓΙΟΥΛΗΣ ΜΠΑΡΑΚ ΧΑΚΙ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΣΟΦΙΑ ΒΟΣΣΟΥ
ΕΜΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ NIGAZI MURAT
Η ΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ
ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΡΑΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΦΘΟΝΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΦΘΟΝΙΔΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΦΘΟΝΙΔΗΣ
ΤΕΤΑ ΚΑΜΠΟΥΡΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΥΡΟΥΣΗΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΑΠΑΡΛΙΔΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑ ΤΣΑΠΑΡΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ ΖΩΗ ΤΣΑΠΑΡΛΙΔΟΥ
ΒΕΝΤΑ ΑΦΘΟΝΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΦΘΟΝΙΔΗΣ
ΦΙΛΙΩ ΜΕΣΣΗΝΗ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ ,ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΦΘΟΝΙΔΗΣ