Τη διεθνούς φήμης και πολυαγαπημένη ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη καλωσόρισε στην μεγάλη οικογένεια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ανακηρύσσοντάς την «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020».
 
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη απένειμε στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη την Τιμητική Πλακέτα της “ΕΛΠΙΔΑΣ”
 
 
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, ξεναγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου, συναντήθηκε με μικρούς ασθενείς της Μονάδας οι οποίοι τις προσέφεραν χειροποίητες δημιουργίες τους και ενημερώθηκε αναλυτικά για την μεγάλη προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην μάχη κατά του παιδικού καρκίνου. Αμέσως μετά, σε μία σεμνή τελετή, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», γιατροί, νοσηλευτές αλλά και δημοσιογράφοι, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και την ανακήρυξε «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020».
 
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων “ΕΛΠΙΔΑ” και “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” Μανώλης Παπασάββας, γιατροί και νοσηλευτές μαζί με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη
 
 
«Σε υποδεχόμαστε ως μια νέα αγαπημένη φίλη του Συλλόγου μας και ως μια διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια. Μέσα από την πολύχρονη πορεία σου στην μουσική έχεις διδάξει με τις αρχές, το ήθος, τον δυναμισμό, την προσήλωσή σου σε καθετί ποιοτικό και το κυνήγι της τελειότητας. Έχεις μαγέψει και εμπνεύσει με το ταλέντο σου και την μοναδική φωνή σου. Διάβαζα σε μια συνέντευξή σου πως δεν θα τραγουδούσες ποτέ ένα τραγούδι που δεν σε συγκινεί βαθιά. Για μένα αυτό σημαίνει πρωταθλητισμός στη μουσική και εσύ είσαι μία από τις πρωταθλήτριές μας! Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας να σε ανακηρύξουμε «Καλλιτέχνη για την Ελπίδα», εμπιστευόμενοι στα χέρια σου τον επίσημο ρόλο που καθιερώσαμε, με βάση τα διεθνή πρότυπα, για την αναγνώριση της προσφοράς σου και της θέλησής σου να μεταδώσεις τα μηνύματα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ανάμεσα σε άλλα η κυρία Βαρδινογιάννη.
 
 
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Άλκηστις Πρωτοψάλτη
 
 
Συγκινημένη η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σημείωσε ότι αποτελεί για εκείνη μεγάλη τιμή η ανακήρυξή της σε «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ» και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει με όλες της τις δυνάμεις να στηρίξει το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ». «Γνώριζα το έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Γνωρίζοντας όμως την ίδια από κοντά, την λάτρεψα και χαίρομαι που μπορώ από σήμερα να είμαι ένας μικρός κρίκος προσφοράς στο τεράστιο έργο που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα η «ΕΛΠΙΔΑ». Θέλω να ξέρετε ότι είμαι εδώ ψυχή τε και σώματι για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Είναι για εμένα άποψη ζωής ότι πρέπει να κάνεις το καλό. Κοιμάσαι πιο όμορφα το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά η διάσημη καλλιτέχνης.
 
 
Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με ενα από τα παιδιά της “ΕΛΠΙΔΑΣ” υποδέχονται την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων
 
Στη συνέχεια η αγαπημένη ερμηνεύτρια τοποθέτησε το αστέρι με το όνομά της στον «Τοίχο των Αστεριών» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», ανάμεσα στα υπόλοιπα ονόματα των μεγάλων υποστηρικτών της «ΕΛΠΙΔΑΣ».
 
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τοποθέτησε στον “Τοίχο των Αστεριών” το αστέρι με το όνομά της
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα» (Artist for Hope) είναι ένας από τους σημαντικότερους τίτλους του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και δίνεται για δύο χρόνια σε διακεκριμένους καλλιτέχνες που διαθέτουν το χάρισμα, την πρόθεση και τη δυναμική να προωθούν τα ιδεώδη και τους σκοπούς της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και να ευαισθητοποιούν την κοινωνία σε θέματα που αφορούν αιματολογικά και ογκολογικά νοσήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
 
 
 
 
 

ΠΗΓΗ: studio panoulis