Θέλετε από θεατές να γίνετε οι πρωταγωνιστές στον κόσμο της όπερας; Θέλετε να απολαύσετε τον εαυτό σας σε ρόλο σοπράνο ή τενόρου; Όλα αυτά και άλλα πολλά θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε και να γνωρίσετε την μαγεία συμμετοχής στη συμμετοχική όπερα, αυτό το πρωτοποριακό project, το «the katia paschou project» της γνωστής σοπράνο Κάτιας Πάσχου, την Πέμπτη 18 Απριλίου ( και ώρα 20,30) στο Ίδρυμα Θεοχαράκη!
Η Συμμετοχική Όπερα και η εκλεκτή σοπράνο Κάτια Πάσχου, προσκαλούν την Πέμπτη 18 Απριλίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το εκλεκτό κοινό στο Λυρικό Γκαλά «Οι Μεγάλες Άριες της Όπερας» με τις πιο διάσημες άριες και ντουέτα. Επίτιμοι προσκεκλημένοι ο διεθνούς φήμης και αγαπημένος του ελληνικού κοινού τενόρος Αντώνης Κορωναίος και η διακεκριμένη μετζοσοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ελένη Δάβου. Στο πιάνο ο Μάρκος Κώτσιας.
 
 

«Την εποχή του Μότσαρτ και του Βέρντι, αναφέρει χαρακτηριστικά η Κάτια Πάσχου, οι άριες ήταν οι αγαπημένες μελωδίες του λαού, κι η όπερα ένα λαϊκό δημοφιλές είδος μουσικής. Απόψε σας προτείνουμε μια λυρική βραδιά με τις μεγαλύτερες επιτυχίες που μπορούν να απολαύσουν εξίσου θεατές που έρχονται σε επαφή με την κλασική μουσική για πρώτη φορά, αλλά και οι λάτρεις του είδους. Πάντα με την πρόθεση να δημιουργήσουμε για σας μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία!»

Κάτια Πάσχου
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα πιο γνωστά αποσπάσματα και άριες από την Τραβιάτα, Ριγκολέτο, Κάρμεν, Ελιξήριο του Έρωτα, Σαμσόν και Δαλιδά, Γάμοι του Φίγκαρο, Μαντάμα Μπατερφλάυ κ.α. Συμμετέχουν και οι νέοι λυρικοί καλλιτέχνες του εργαστηρίου TheKatiaPaschouProject, Μαντλέν Αρκούρ, σοπράνο και Γιάννης Αλεξόπουλος, τενόρος.
Στο τέλος της βραδιάς το κοινό επιλέγει να επαναληφθούν οι άριες και τα ντουέτα που απόλαυσε περισσότερο αλλά αυτή τη φορά καλλιτέχνες και θεατές ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδούν μαζί! Πώς γίνεται αυτό; Οι αγαπημένοι φίλοι της Συμμετοχικής Όπερας το ξέρουν: Μαγικά!
Το “THE KATIA PASCHOU PROJECT”,συνάντησε το διαδραστικό πρόγραμμα “ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΠΕΡΑ” ,που με έδρα το Ίδρυμα Θεοχαράκη μετρά αρκετά χρόνια επιτυχημένης πορείας. Αυτό το νέο είδος συμμετοχικής όπερας, που εγκαθίδρυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με μεγάλη επιτυχία η σοπράνο Κάτια Πάσχου, φιλοδοξεί να κάνει την όπερα προσιτή στο ευρύ κοινό και ιδίως στους νέους, ώστε όλοι να συμμετέχουν και να τραγουδούν όπερα! Οι θεατές γίνονται τραγουδιστές όπερας ακόμα ενίοτε και ηθοποιοί, όταν με ένα απόλυτα φυσικό τρόπο η όπερα αναμιγνύεται με βαθυστόχαστους διαλόγους, αλλά και με αργκό, οι μουσικοί της όπερας με νέους ερασιτέχνες ηθοποιούς, ή γίνονται ηθοποιοί οι ίδιοι οι μουσικοί και μέσα από αυτή την διάδραση εξελίσσονται και εξιλεώνονται σε μια αίθουσα γεμάτη απο παλμό, ζωή και συναίσθημα! To «The Katia Paschou Project» είναι μια τριπλή γέφυρα: ενώνει το κοινό με την κλασική μουσική, τους μουσικούς με τους τραγουδιστές και τις σπουδές με την επαγγελματική δραστηριότητα Το moto της ταλαντούχας σοπράνο, που διακρίνεται όχι μόνο για την υπέροχη φωνή της και ερμηνεία της, αλλά και για την δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία της, είναι ένα: ”Όλοι μπορούμε να τραγουδήσουμε Όπερα!” Εχω βιώσει προσωπικά αρκετές φορές την εξαιρετική εμπειρία του “the katia paschou project” και της συμμετοχικής όπερας, όπου εμείς, οι θεατές εκστασιασμένοι από κάτω, μια “πνοή” από τους τραγουδιστές, τραγουδούσαμε άριες, σαν να ”το χαμε” από τη γέννησή μας, απελευθερώνοντας τις φωνές μας και εξιλεώνοντας τις ψυχές μας, όπως και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, μέσα απο αυτή την διάδραση, εξιλεώνονταν και εξελίσσονταν! Αυτή την εμπειρία, πιστέψτε με, δεν πρέπει να την χάσετε!
 
Ίδρυμα Θεοχαράκη Πέμπτη 18 Απριλου 2019 Ώρα: 20.30 Εισιτήρια: 20, 15, 10 ευρώ Πληροφορίες-κρατήσεις: 2103611206