Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πλειστηριασμός μέρους κάποιων από τα έργα της έκθεσης “Maria Callas Αιώνια Πηγή Έμπνευσης”, που οργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Χώρου Πολιτισμού «Μαρία Κάλλας».

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου Φίλων Μαρίας Κάλλας Λιάνα Σκουρλή κατά την ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας
H έκθεση έγινε με αφορμή την αστείρευτη πηγή έμπνευσης που αποτελεί η Μαρία Κάλλας και συμμετείχαν διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι δημιουργοί, με έργα εμπνευσμένα από την διαχρονική αίγλη της προσωπικότητας της Κάλλας και αφιερωμένα στην υπερβατική προσωπικότητα της και το πάθος της για δημιουργία.
Η γνωστή και ως “Royal artist” ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου μπροστά από ένα εντυπωσιακό έργο της- προσωπογραφία της μεγάλης σοπράνο!
Ο Χρήστος Βαρθης και το μέλος του ΔΣ του σωματείου φίλων Μαρίας Κάλλας, Κυβέλη Λάσκαρη
Οι συμμετέχοντες στην έκθεση καλλιτέχνες ήταν: ΒΑΡΩΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΒΟΡΔΩΝΗ ΕΡΙΕΤΤΑ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΚΑΡΕΤΣΟΥ ΜΑΡΑ, ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΝΔΥΛΑΤΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΛΙΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΕΡΗ, ΜΕΛΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ ΧΡΟΝΗΣ, ΜΥΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, NICOFILIMON (ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ), ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ, ΠΕΡΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΑΓΚΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΦΑΣΙΑΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΦΛΩΡΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, MANOLO BLAHNIK, PETTIBON RAYMOND.
Εντυπωσιακό έργο της διεθνούς φήμης γλύπτριας Μάρας Καρέτσου που δημοπρατήθηκε
Αξίζει δε να αναφερθεί ότι κάποιοι Υπερθεματιστές έργων ενώ πλήρωσαν για τα έργα που τους κατακυρώθηκαν, εξέφρασαν την επιθυμία τα έργα αυτά να παραμείνουν στο Χώρου Πολιτισμού «Μαρία Κάλλας».