Τουαλέτες λεοπάρ Ungaro και Dolce&Gabbana ξεπροβάλλουν στη ζούγκλα ανάμεσα σε λεοπαρδάλεις, γορίλες και αλιγάτορες, τσάντες Louis Vuitton και Dolce&Gabbana «γλείφουν» τις φυλλωσιές των τροπικών δέντρων, αναδεικνύοντας την άγρια ομορφιά της φύσης, περίεργα όντα με τεράστια κεφάλια ζώων (μάσκες του Εθνικού Θεάτρου) συμμετέχουν σε μυστικό δείπνο φορώντας τις πιό glamorous τουαλέτες, κούκλες βγαλμένες από την εποχή των Ρώσων τσάρων και της Άννας Καρένινα με περούκες και περικεφαλαίες φορούν ρούχα που θα λαχταρούσε η κάθε σημερινή «κοινή θνητή», ρούχα πολυτελή, απλωμένα σε σκοινί με μανταλάκια λες και βγήκαν από…μπουγάδα, συνυπάρχουν με πρόβατα και κοτούλες σε γραφικό αχυρώνα, κούκλες ντυμένες πανάκριβα ως «Αλίκες στη Χώρα των Θαυμάτων», και άλλες με Σισιλιάνικο αέρα «χαζεύουν» από τα μπαλκόνια τον προαύλιο χώρο φορώντας Dolce & Gabbana runway pieces, runway pieces!
 
ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ
 
Είμαι σίγουρη πως οι μεγάλοι μόδιστροι ανά τον κόσμο αν έβλεπαν τις δημιουργίες τους στημένες σε αυτό το πρωτότυπο, σουρεαλιστικό και extravagant σκηνικό, το τόσο διαφορετικό από το μέχρι σήμερα συνηθισμένο σκηνικό της γκλαμουριάς και της λάμψης, καθόλου δεν θα δυσαρεστούνταν! Το αντίθετο μάλιστα!
 
ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ
ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ
ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΜΑΡΙΖΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΓΑΛΗ, ΜΠΙΛ ΣΤΡΑΓΑΛΗΣ
 
 
Και δεν θα δυσαρεστούνταν για δυό λόγους: Πρώτον διότι η Μαριάννα Πράσινου και η κόρη της Ναταλία Πράσινου( με εξειδικευμένες σπουδές στο Λονδίνο και εμπειρία στο decor γνωστών πολυκαταστημάτων του Λονδίνου), έβαλαν όλη τους τη μαεστρία, το καλό τους γούστο, το ταλέντο τους, ακόμα και την αγάπη τους για τα ζώα( που άλλωστε είναι εμφανής), στο να παρουσιάσουν ρούχα της haute couture, σε ένα περιβάλλον λίγο underground, αλλόκοτο, ιδιόρρυθμο και ίσως εναλλακτικό θα έλεγα, καταφέρνοντας να το κάνουν με τόσο εντυπωσιακό, ευφάνταστο, καινοτόμο και πολύ προχωρημένο τρόπο, ώστε τα ρούχα να δένουν απόλυτα με το σκηνικό, λες και το φυσικό τους περιβάλλον δεν ήταν οι πολυτελείς βιτρίνες γνωστών καταστημάτων, αλλά εκεί! Ακόμα και ο προχωρημένος Karl Lagerfeld αν ζούσε θα ζήλευε ένα τέτοιο πρωτοποριακό σκηνικό!
 
ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΑΚΗ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΟΥΡΟΥΠΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΑΘΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, ΝΤΕΜΗ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, ΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΡΟΥΛΑ ΛΙΝΑΤΣΑ, ΝΤΕΠΗ ΣΙΔΕΡΑΚΗ, ΑΛΕΞΙΑ ΔΙΒΑΝΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗ
ΜΠΕΚΗ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ, ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ, ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΧΑΚΗ
Ο δεύτερος και κυριότερος λόγος όμως που δεν θα δυσαρεστούνταν οι μεγάλοι σχεδιαστές αν έβλεπαν τα ρούχα τους κρεμασμένα στη ζούγκλα και σε αχυρώνα, ή φορεμένα από ζώα, θα ήταν επειδή όλα αυτά τα πολυτελή αντικείμενα, έπρεπε να εκπληρώσουν τον ιερό σκοπό τους: Έπρεπε δηλαδή να δημοπρατηθούν, ώστε όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία τους να δοθεί για την κατασκευή παιδικής χαράς στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
 
MAJD SAMAAN, ΑΝΤΖΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΑΝΤΡΙΟΥΣ
RANA ZEIN, ΣΟΥΛΑ ΛΙΑΚΟΥ, HALA KHOURY, ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΑΝΔΡΗ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
 
Τη δημοπρασία πραγματοποίησε η Creaid, με Ιθύνοντα νου και ψυχή της σημαντικής και έξυπνης αυτής πρωτοβουλίας, την Πρόεδρο της Μαρίνα Βερνίκου, που είναι πλέον γνωστή όχι μόνο ως επιχειρηματίας και πολυβραβευμένη φωτογράφος, αλλά τα τελευταία 4 χρόνια και για τη σημαντική της φιλανθρωπική δράση!
ΖΕΤΑ ΔΟΥΚΑ, ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ, ΒΙΚΥ ΚΑΓΙΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΙΤΣΙΝΕΛΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ
ΓΙΩΤΑ ΚΑΡΒΕΛΑ, ΝΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΛΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ
 
Η δημοπρασία ξεκίνησε με μηδενική τιμή εκκίνησης για όλα τα πολυτελή αντικείμενα την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, όταν στο εμβληματικό κτίριο του One Athens έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης “Haute Couture Collection”, του τέταρτου κατά σειρά project της φιλανθρωπικής οργάνωσης CREAID.
 
ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ
ΝΤΕΜΗ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, ΗΡΩ ΚΟΒΑ
ΑΛΕΞΙΑ ΔΙΒΑΝΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗ
 
Την προσοχή των 1.000 περίπου παρευρισκόμενων μαγνήτισαν τα 150 εκθέματα, τα οποία «στόλισαν» όλο το χώρο του κτιρίου, που παρέπεμπε σε πίνακα του Salvador Dali!
ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΟΥΞΑΚΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΟΥΞΑΚΗΣ, ΡΑΝΙΑ ΚΑΛΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ, ΔΩΡΟΘΕΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ, ΘΑΛΗΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ, ΝΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΛΑ
Πίσω από επιβλητικές τζαμαρίες, στήθηκαν μερικά από τα Haute Couture ρούχα της φετινής έκθεσης, όπως το σακάκι – δωρεά του Λάκη Γαβαλά- Hedi Slimane for Dior Hommes που ακόμα ένα στον κόσμο, ανήκε στον θρυλικό David Bowie, το γεμάτο παγιέτες και αστέρια μίνι Dolce & Gabbana φόρεμα – δωρεά του Δημήτρη Τσερτσίδη- που ίδιο έχει φορεθεί από τη pop queen Beyonce αλλά και συλλεκτικά deux pieces διά χειρός John Galliano for Dior!
 
HALA KHOURY, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ, ΑΝΟΥΣΚΑ ΡΑΦΑΗΛ
ΥΒΟΝΝΗ ΝΤΟΣΤΑ, ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
 
Πάνω από 80 κυρίες και κύριοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ( όπως η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Λάτση, η Μαρίζα Φασιανού, η Ειρήνη Νταϊφά, η Ράνα Γκαντούρ, η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, η Hala Khoury, η Έφη Μαροσούλη, η Ευγενία Χανδρή, η Αλιν Παναγοπούλου, η Φράνκα Ράιτ, η Αννυ Πετράκη, η Ζαίρα Πετράκη, η Ταμάρα Ζέιν, η Ράνα Ζέιν και πολλές άλλες), συμμετείχαν με συλλεκτικά και Υψηλής Ραπτικής ενδύματα και αξεσουάρ από τη προσωπική τους συλλογή, που έφεραν τις υπογραφές των μεγαλύτερων διεθνών-αλλά και εγχώριων- οίκων μόδας, όπως Chanel, Louis Vuitton, Gucci, Christian Dior, Dolce&Gabbana, John Galliano, Armani, Valentino, Prada, Moschino, Gianni Versace, Chloe, Celine, Fendi, Givenchy, Laskaris και πολλών άλλων!
 
ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η CREAID (σύνθετη λέξη αποτελούμενη από τις λέξεις δημιουργία-cre- και βοήθεια-aid-), είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από την Μαρίνα Βερνίκου, με σκοπό να προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους μέσα από δημιουργικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες! Η λειτουργία του Οργανισμού ξεκίνησε όταν έγινε δημοπρασία με τεράστια συμμετοχή με Tote Bags για την ενίσχυση των Γιατρών του Κόσμου. Τα επόμενα χρόνια έγινε δημοπρασία φωτιστικών- έργων τέχνης και δημοπρασία κοσμημάτων, “Designer Jewelry”, 110 σχεδιαστών κοσμημάτων με σκοπό την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Παίδων.
 
ΝΤΕΜΗ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΙΜ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΥ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΡΒΟΥΝΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΟΥΡΟΥΠΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΡΟΥ, ΠΕΓΚΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ (MICROSOFT), ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΜΠΑ, ΕΦΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΚΑΚΟΥ, ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΕΤΡΑΚΗ
ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ
ΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΝΤΕΜΗ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΑΘΗ
ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ, ΦΑΙΗ ΛΕΜΠΕΣΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΗΤΣΗ, ΣΟΥΛΑ ΛΙΑΚΟΥ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΑΛΟΥΜΗΣ, ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ, ΜΑΡΩ ΤΑΛΟΥΜΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΟΥΜΗΣ
ΖΕΤΑ ΔΟΥΚΑ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΑΣ
ΡΟΝΗ ΚΑΡΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΛΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗΣ
ΝΑΣΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
ΝΙΝΑ ΜΠΟΛΤΣΗ, ΣΙΣΣΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
 
 
ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ
ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΙΛΕΑΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis