Πρόσκληση για χορήγηση 4 υποτροφιών από το Ίδρυμα Κλελια Χατζηϊωάννου για το Ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, που αφορούν μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, δημοσίευσε χθες για 5η συνεχή χρονιά, η εφημερίδα «Νέα».
Πρόκειται για δύο ετήσιες υποτροφίες στον κλάδο της νομικής επιστήμης και δύο ετήσιες υποτροφίες στον κλάδο των οικονομικών επιστημών. Η αξία της κάθε υποτροφίας είναι 12.000 Ευρώ.
Κλέλια Χατζηιωάννου
 
Αφού επί 3 συνεχόμενα χρόνια πληρώνει σημαντικά ποσά για να ξεχρεώσει τον ΕΝΦΙΑ του «Χαμόγελου του Παιδιού» και παράλληλα ασχολείται και με άλλες φιλανθρωπικές ενέργειες, εκ των οποίων άλλες γίνονται αντιληπτές και άλλες γίνονται αθόρυβα, η Κλέλια Χατζηιωάννου συνεχίζει την φιλανθρωπική της δράση μέσω του «Ιδρύματος Κλέλια Χατζηιωάννου», που σκοπό έχει την χορήγηση υποτροφιών.
Τον ίδιο σκοπό είχε και η φιλανθρωπική δράση του αείμνηστου πατέρα της Λουκά Χατζηιωάννου, όπως και του αδερφού της sir Στέλιου Χατζηιωάννου, του οποίου το «Stelios Philanthropic Foundation», σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήριά Δούκα, προσφέρει κάθε χρόνο 3 πλήρεις Υποτροφίες.
Η προκήρυξη αφορά αποφοίτους των Ελληνικών πανεπιστημίων ηλικίας 22 έως 30 ετών με βαθμό πτυχίου Λίαν καλώς η Άριστα και ανώτατο ετήσιο ατομικό ή και οικογενειακό εισόδημα 40000 Ευρώ, οι οποίοι πρέπει να κάνουν αίτηση στα γραφεία του Ιδρύματος που βρίσκονται στο προηγούμενο σπίτι της Κλέλιας Χατζηιωάννου, στη Κηφισσιά, Εμμανουηλ Μπενάκη 13.
Πρόκειται για το περίφημο νεοκλασικό κτίριο, όπου παλιά έμενε ο Χαρίλαος Τρικούπης, το οποίο σχεδιάστηκε από τον σπουδαίο κλασσικό αρχιτέκτονα στις αρχές του 20ου αιώνα Ερνέστο Τσίλλερ και το οποίο ανοίγει για το κοινό μια με δυο φορές το χρόνο, στα πλαίσια του Οpen house που διοργανώνει ο Δήμος της Αθήνας κι ο Δήμος Κηφισσιάς.
Στο εσωτερικό του υπάρχουν πανάκριβα έπιπλα, πορτρέτα της Γκρεηs Κελλυ και τηs ιδιοκτήτριας, που εχει ζωγραφίσει ο γνωστός ζωγράφος Χάρηs Λαμπερτ, ενας πανάκριβος πίνακας του Πικάσο, πίνακες του Φασιανού, του Τσαρούχη ,του Εγγονόπουλου και του Μυταρά και ανεκτίμητα γλυπτά πάνω στο τζάκι του Νταλί και του Ροντε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κλέλια Χατζηιωάννου ίδρυσε το 2006 το Κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΕΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» ,στο οποίο προεδρεύει η ίδια και το οποίο χορηγεί υποτροφίες σε αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κύπρου, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική και Ιστορία της Τέχνης, σε αντίστοιχες Σχολές/Πανεπιστήμια/Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,αρχής γενομένης από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015