Αφού νίκησε τον καρκίνο, η επόμενη ΕΥΧΗ της ήταν να μετατρέψει την εμπειρία της σε δίδαγμα ζωής για τα παιδιά που νοσουν και να τους στείλει ενα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας! Η ευχη της 14 χρονης ΓΕΩΡΓΙΑΣ ήταν και η μονη ευχη μεχρι σημερα που δεν απέβλεπε σε καποια ατομικη -προσωπική απόλαυση ,αλλα είχε σαν σκοπό να προσφερει και να δώσει ικανοποίηση στους άλλους !
Η 14χρονη Γεωργια

 

Η ΕΥΧΗ της Γεωργίας λοιπόν ήταν να κανει ενα ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ με τίτλο ” Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ” , που παρομοιαζει την κακοηθη ασθένεια με τέρας, που ωστόσο δεν ειναι αθραυστο , αλλα νικιεται και μπορεί να σπάσει και να γίνει συντρίμμια αν υπάρχει ισχυρή θέληση, πείσμα, υπομονή και αισιοδοξία!
Το μήνυμα ότι ” μετά την καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο”, ειναι ενα μήνυμα που πρέπει να γίνει ” σημαία” για όλα τα παιδιά που νοσουν ή οχι και να τα διαποτίσει με αισιοδοξία και με θετική Ενεργεια! Η ευχη της Γεωργίας πραγματοποιήθηκε και το ντοκυμαντέρ όχι μόνο προβλήθηκε πρόσφατα , αλλα και καταχειροκροτήθηκε και βραβεύτηκε στο 19ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη απο το κοινο ,αποσπωντας το βραβείο του κοινού Fischer Ελληνικής ταινίας κάτω των 50 λεπτών!
Το ντοκυμαντέρ της Γεωργίας ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ απο το κοινο!
Η ταινία μικρού μήκους, που πραγματοποιηθηκε σε σκηνοθεσία Κωνσταντινας Ουρουμη, και ήταν προϊόν συνεργασίας του make a wish με το τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ , ήταν πραγματικα συγκλονιστική! Βουρκωσα πολλές στιγμές βλέποντας το ντοκυμαντέρ και άλλες μετάνιωσα που δεν ήμουν και εγω στη θέση του ΠΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΑΡΑ ,ερασιτέχνη κολυμβητή και πρεσβευτή του προγράμματος Charity4U της Holmes Place ,ο οποιοs το φθινοπωρο στο “spetses mini marathon” κολύμπησε τον γύρο των Σπετσων επι 8 συνεχόμενες ολόκληρες ώρες, κολυμπώντας περισσότερο ” με τα φτερα “που του εδωσε η δυναμη τηs θελησηs και τηs προσφοραs , με στόχο να μαζευτούν χρήματα για το Make-A-Wish Greece και την μικρη Γεωργια!
Παναγιώτης Βασιλαρας
Παρακολουθώντας το ντοκυμαντέρ υπήρξαν στιγμές που αισθάνθηκα τόσο μικρη , ασημαντη και ανώριμη μπροστά στην Γεωργια , την μικρη σε ηλικια αλλα ” γίγαντα” στο σθένος και στην προσωπικότητα και υπόδειγμα ωριμότητας και ψυχραιμίας για ολους εμάς τους υποτιθέμενα σοφους και ” μεγάλους”!
Πόσο “μικρός” μπορεί να αισθανθεί ένας άνθρωπος , όταν αυτός, ο υγιής και ο -υποτίθεται- έμπειρος απο τα χρόνια και την ζωη ,αφήνει σ ενα άρρωστο παιδί να τον διδάξει, και να του δώσει το ίδιο το παιδι κουράγιο για την περιπέτεια υγείας που υφίσταται, την ίδια στιγμή που ο ενήλικας αδυνατεί να ορθωσει το ανάστημα του στην δυσκολία! Και πόσο μικρη αισθάνθηκα εγω προσωπικα μπροστά σ αυτο το ” μεγαλείο ” ψυχής, μπροστά σ αυτήν την σοφια του παιδιου , που δεν αποκτιεται με τα χρόνια, αλλα με τις εμπειρίες , τους Γολγοθαδες, τα σκαμπανεβάσματα και τις εντάσεις της ζωής!
Η Όμορφη και υγιής πια Γεωργια
Η 14χρονη Γεωργια λοιπόν εμπνεύστηκε το ντοκυμαντερ της απο εναν εφιαλτη, ενα τέρας που είδε στον ύπνο της και νόμιζε ότι θα την κατασπαραξει, αλλα που τελικα δεν την κατασπαραξε. Την λέξη ” καρκίνος” που κάποιοι απο εμάς την θεωρούν ταμπού ακόμα και να την αναφέρουν, εκείνη που το βιωνε , εξιστορουσε την περιπετεια της λες και ήταν απλα ένας δύσκολος περίπατος η ενα δυσαρεστο διάλειμμα στη ζωή της, κοιτάζοντας μπροστά! Στην εξιστορηση της αναφέρει σαν την πιο άσχημη επίπτωση το προσωρινό χάσιμο των μαλλιών της που την εκανε να μοιαζει με αγορι , αλλα τονιζει με χιούμορ και το ωφελιμο της ιστορίας της, δηλαδή ότι έχασε κάποια κιλά και έγινε πιο κομψη! Βλεπουμε ενα κοριτσι να περιγραφει μια δυσαρεστη περιπετεια με ενα απεραντο χαμογελο και χιουμορ ,με ανεση ” μεγάλου” , με ρεαλισμό , σοφια, ωριμότητα ,συγκίνηση και αισιοδοξία! Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια η Γεωργια , είχε την θετικη πεποιθηση ότι θα περάσει ο κίνδυνος και θα τελειώσουν όλα, και ηταν τοσο πεπεισμενη και δυνατη , που παρηγορουσε και την Μητερα της, λέγοντας της να μην ανησυχεί καθόλου! Η Γεωργια δεν είπε ποτέ μέσα της ότι θα πεθάνει !Φυσικα ,όπως λέει και η ίδια , η περιπετεια αυτη την ωριμάσε και την έκανε να σκέφτεται τα πάντα με διαφορετικό τροπο: Πριν , όπως λέει στο ντοκυμαντερ, δεν είχε ενδιαφέροντα, και με την ρουτίνα είχε χάσει το νόημα της ζωής, αλλα μετά το ξαναβρήκε!
Η Γεωργια πραγματοποίησε την ΕΥΧΗ της μέσω του make a wish
Προσωπικα εμεινα καταπληκτη απο την σοφια των αποφθεγματων ζωής που διατυπώσε στο ντοκυμαντέρ η μολις 14 χρόνων Γεωργια , η οποια διδάσκει εμάς τους μεγάλους και ” πολυξερους” οτι πρέπει να ζούμε την κάθε μας μέρα σαν να ειναι η τελευταία, λέγοντας ότι ” δεν πρεπει να χανουμε το νοημα της ζωής , γιατι ζούμε μόνο μια φορά και θα πρέπει να την απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο” και ότι “όλοι πρέπει να βρουν το νόημα της ζωής,γιατι κάποια στιγμή θα βρεθούν στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου και θα μετανιωσουν για όσα δεν έζησαν”!
Το ντοκυμαντερ
Ποσα πολλα μπορεί στα αλήθεια να διδάξει μικρούς και μεγάλους αυτή η ” ΕΥΧΗ” της 14χρονης ! Και πόσο σημαντικό ειναι το έργο του “MAKE A WISH “,που έχει εκπληρώσει στην πορεία των 20 χρόνων του στην Ελλάδα 1670 ευχές,πραγματοποιώντας μόνο φέτος 169 ευχές! Χωρίς τυμπανοκρουσίες , ματαιοδοξιες και κοσμικοτητες, οι επικεφαλής low profil του Make a wish , η δυναμική πρόεδρος του ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΙΑ και η δραστήρια διευθύντρια του ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, φαίνεται πως “μιλάνε” χωρίς να “θορυβούν”, μόνο με το ουσιαστικό ,σοβαρό και αποτελεσματικο τους έργο!
Με την διευθύντρια του make a wish Σαντρα Ζαφειρακοπουλου
Η πρόεδρος του make a wish Αναστασια Μανια


Η εκπλήρωση των ευχών οπλιζει τα παιδιά με ΧΑΡΑ, ΔΥΝΑΜΗ και κυρίως ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ και η ελπιδα αυτη τα φέρνει πιο κοντα στη Ζωη, τα εμψυχωνει ,τους δίνει δύναμη να νικουν τον φοβο, να παλέψουν για την ζωη τους και κάποιες φορές να νικήσουν! Γινετε και εσείς ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΥΧΗΣ! Πραγματοποιείστε μια ευχή, με το να την “ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ”!Διαλέξτε οποια ευχη ειναι “στα μετρα σας”,οποια πιστεύετε πως μπορείτε να πραγματοποίησετε και θα ειστε τυχεροι που θα χαρισετε χαμόγελο , ελπιδα και χαρά σε ενα παιδί που χρειάζεται την βοήθεια σας!