Μία μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΓΙΟΥ πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη,με αφορμή την ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ. Στη συναυλια ακούστηκαν τραγούδια όπως «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», «Να ονειρεύομαι», «Τι πάθος», «Περαστικός κι αμίλητος», «Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά» κ.α. Ένα βαπόρι γεμάτο φωνές που αγάπησαν και εκτίμησαν τον συνθέτη και το κυριότερο, ένα βαπόρι γεμάτο με την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη αλλά και άλλων μεγάλων δημιουργών. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ, αγαπημένος φίλος και ερμηνευτής του μεγαλύτερου μέρους του έργου του, η ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΘ, το Φωνητικό Σύνολο Κύπρου «ΔΙΑΣΤΑΣΗ», ο ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ και η κόρη του συνθέτη ΥΑΚΙΝΘΗ ΛΑΓΙΟΥ τίμησαν με την εκδήλωση αυτή τη μνήμη του και υπενθύμισαν τη σπουδαιότητα της προσφοράς του.
Συμμετείχε 10 μελής ορχήστρα από σολίστες μουσικούς. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο ίδρυμα “COEURS POUR TOUS HELLAS” για τα ΠΑΙΔΙΑ της Ελλάδας με συγγενή ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ, ενώ οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς. Το Cœurs pour Τous Hellas- “Καρδιές για Όλους” είναι παράρτημα του Διεθνούς Ιδρύματος “Cœurs pour Τous” που δημιούργησε το 1998 στη Γενεύη, ο ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΚΑΛΑΓΚΟΣ , για την αρωγή των φτωχών παιδιών με καρδιοπάθεια σε όλο το κόσμο, επιτελώντας ένα πρωτοπόρο και μοναδικής σημασίας ανθρωπιστικό έργο. Διεθνής Έλληνας, ο Αυξέντιος Καλαγκός, κορυφαία προσωπικότητα της παιδοκαρδιοχειρουργικής παγκοσμίως, με τις ομάδες των ιατρών – συνεργατών του χειρούργησαν αφιλοκερδώς έως σήμερα περισσότερα από 17.000 άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια.
Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΚΑΛΑΓΚΟΣ
Το Cœurs pour tous Hellas- Καρδιές γα Όλους συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. ΠΟΕΔΡΟΣ του Cœurs pour Τous Hellas- Καρδιές για Όλους είναι η δημοσιογράφος ΑΝΝΑ ΓΡΙΜΑΝΗ και αντιπρόεδρος του, ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κωνσταντινίδης. Εκτελεστική επιτροπή : Χριστίνα Κόκοτα, πιανίστρια- μέλος Δ.Σ. Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Ιωάννα Μουνδρέα, επιχειρηματίας, Ιφιγένεια Κατσαρίδου, ειδικός σύμβουλος Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Λούση Θεοδωροπούλου, Advertising Μanager, Έφη Παπαζαχαρίου, δημοσιογράφος, Κατερίνα Φρέντζου, δημοσιογράφος, Ελένη Γιαννοπούλου, Νομική Σύμβουλος.
ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΑΤΕΛΕΝ ( NATALIYA SHATELEN ) ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΚΑΛΑΓΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΩΚΑΣ
ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ ΓΡΙΜΑΝΗ
ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΚΑΛΑΓΚΟΣ ΑΝΝΑ ΓΡΙΜΑΝΗ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΚΟΤΑ
Η ΜΑΡΙΖΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΝΑ ΓΡΙΜΑΝΗ ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ ΛΟΥΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΚΟΤΑ ΒΑΝΑ ΔΕΛΟΥΔΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΟΥΔΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΥΛΙΝΑΚΗ ΜΑΙΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ
ΑΝΝΑ ΓΡΙΜΑΝΗ ΝΙΚΟΛ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΙΣΩΠΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΗ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΕΛΕΠΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΚΟΤΑ ΥΑΚΙΝΘΗ ΛΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΜΟΥΝΔΡΕΑ ΡΑΛΛΗΣ ΣΠΑΝΔΟΝΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ
ΛΕΛΑ ΦΥΣΣΑ ΠΟΛΥ ΓΙΩΤΗ ΛΙΖΑ ΕΒΕΡΤ
ΛΟΥΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΓΡΙΜΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ ΜΟΥΝΔΡΕΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΤΖΗΜΗΝΑ ΜΑΡΙΖΑ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ ΑΓΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΚΟΤΑ ΑΝΘΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
Πηγή: papadakispress