Με αφορμή την πρόσκληση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Ελληνικής Επετείου Ανεξαρτησίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, πραγματοποίησε ταξίδι εργασίας στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε σειρά σημαντικών επαφών με εκπροσώπους της Αμερικανικής πολιτικής και οικονομικής ηγεσίας, καθώς και της Ελληνικής ομογένειας.
Παρουσίαση του Προγράμματος «Υγεία Στην Πατρίδα» στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Μακαριότατο Δημήτριο, και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνο Κούτρα
 
Συνάντηση με τον Ελληνο-Αμερικανό επιχειρηματία, κ. Γιάννη Κατσιματίδη
 
Στο επίκεντρο των συναντήσεων, ήταν οι δράσεις και πρωτοβουλίες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, καθώς και η ενθάρρυνση επενδύσεων και συνεργασιών στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ο Δρ. Αποστολόπουλος παρουσίασε την προσφορά-πρωτοβουλία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών «Υγεία στην Πατρίδα» στους φορείς και τους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, ως αναγνώριση της διαχρονικής συνεισφοράς της ομογένειας στον Ελληνισμό.
Παρουσίαση του Προγράμματος «Υγεία Στην Πατρίδα» στον εκδότη του Εθνικού Κήρυκα, κ. Αντώνη Διαμαντάρη
 
Παρουσίαση του Προγράμματος «Υγεία Στην Πατρίδα» στον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου, κ. Νίκο Λαρρυγκάκη
 
Η κάρτα προσφέρει μια σειρά από δωρεάν και εκπτωτικά προνόμια, σε όλο το εύρος των κορυφαίων ιατρικών υπηρεσιών που παρέχει ο Όμιλος Ιατρικού στα νοσοκομεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε, όταν οι ομογενείς επισκέπτονται την πατρίδα, να αισθάνονται ασφαλείς. Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού -όπως εξήγησε ο Δρ. Αποστολόπουλος- τις πρώτες δύο κάρτες του Προγράμματος παρέδωσε ιδιοχείρως στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Μακαριότατο Δημήτριο και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνο Κούτρα.
Παρουσίαση του Προγράμματος «Υγεία Στην Πατρίδα» στον επικεφαλής του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας, κ. Έντυ Ζεμενίδη