Η Σχολή Μωραΐτη και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορίας το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορίας είναι η πρώτη δράση που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν από κοινού το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με τη Σχολή Μωραΐτη στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη τον Δεκέμβριο μεταξύ των δύο φορέων.
Ο Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορίας, μία πρωτότυπη και επιμορφωτική δράση για μαθήτριες/τες Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου που αγαπούν την Ιστορία θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 10:00 μέχρι τις 11:00.
Ο μαθητικός διαγωνισμός Ιστορίας αποτελεί μια πρωτότυπη και καινοτόμα για τα εκπαιδευτικά δεδομένα συμμετοχική διαδικασία στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης του νεανικού κοινού στον ευρύτερο διάλογο της Ιστορίας με τις διακρατικές σχέσεις, τις κοινωνικές αλλαγές, τις εξελίξεις στις επιστήμες, τις τέχνες και γενικότερα τις ιδέες της ανθρωπότητας, ώστε να αναδεικνύεται η αξία της ιστορικής σκέψης και κοινωνικής συνείδησης.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού: https://istoria4teens.com/.
Πληροφορίες:
• Το θέμα αφορά την Ιστορία της Ευρώπης και του Κόσμου (20ος αιώνας).
• Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει 30 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών απαντήσεων στα πρότυπα του History SAT Exams, 30 στιγμές από Παγκόσμιους Πολέμους, Ψυχρό Πόλεμο, Ηγέτες και κοινωνικά κινήματα, διακρατικές σχέσεις σε Αμερική, Ασία και Ευρώπη, Τέχνες και Επιστήμες (1900-2000).
• Ο συνολικός χρόνος του διαγωνισμού διαρκεί 1 ώρα (60’).
• Δεν απαιτεί ειδική προετοιμασία εκ μέρους των παιδιών
• Ο αριθμός και τα είδη των επαίνων και των βραβείων θα ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του «Ελληνικού Κόσμου» και της Σχολής Μωραΐτη και στο https://istoria4teens.com/ .
• Η εγγραφή στο διαγωνισμό γίνεται στο Τ. 2106795000 (κ. Παπασταθοπούλου) ή ηλεκτρονικά εδώ.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0000