Με την παρουσία περισσότερων από 500 καλεσμένων, γαλαζοαίματων ή μη, που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να παρευρεθούν και με όλη τη μεγαλοπρέπεια που ταιριάζει σε πριγκιπικό γάμο, ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και η Danica Marinkovic παντρεύτηκαν στην Εκκλησία Saborna στο Βελιγράδι.
 
Το πριγκιπικό ζεύγος και πιο πίσω διακρίνονται η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας και η όμορφη κόρη της ΑΒΥ πριγκίπισσας Αικατερίνης Alison Andrews
 
 Ο γάμος πραγματοποιήθηκε από τον Σέρβο Παναγιότατο Πατριάρχη Irinej. Κουμπάροι ήταν οι ABY Πριγκίπισσα της Σουηδίας Victoria και Πρίγκιπας Peter.
 
 Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη, που ως γνωστόν έχει αφιερώσει την ζωή της στον φιλανθρωπικό σκοπό του ιδρύματός της του Lifeline, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ΑΜ Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας ήλθαν ειδικά για το γάμο.
  
Παρόντες στο γάμο ήταν και η μητέρα του γαμπρού η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Maria da Gloria της Ορλεάνης Bragança, Δούκισσα του Segorbe και ο σύζυγός της Δούκας του Segorbe, που ήλθαν από την Ισπανία.
ΤΟ ΕΥΤΥΧΕΣ ΖΕΥΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
 
 Ο Πρίγκιπας Philip γεννήθηκε στο Fairfax της Βιρτζίνια στις 15 Ιανουαρίου 1982. Είναι ο δίδυμος αδελφός του Πρίγκιπα Alexander και ο δεύτερος στη σειρά του Θρόνου μετά τον Πρίγκιπα Peter. Είναι ο γιος του Πρίγκιπα Αλέξανδρου και της Πριγκίπισσας Maria da Gloria της Ορλεάνης Bragança. Ο Πρίγκιπας Φίλιππος είναι ο εγγονός των ΑΜ Βασιλιά Πέτρου Β και Βασίλισσας Αλεξάνδρας. Νονοί του είναι ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος της Ελλάδος και η Πριγκίπισσα Anne της Γαλλίας. Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Danica γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 1986 και έζησε στο Παρίσι από το 1992. Η Πριγκίπισσα Danica είναι η κόρη του κυρίου Milan Marinkovic-Cile, ενός διάσημου Σέρβου ζωγράφου και της κας Beba Marinkovic. Έχει τελειώσει τις περισσότερες σπουδές της στο Παρίσι, όπου και αποφοίτησε στο γραφιστικό σχέδιο της Ακαδημίας Εφαρμοσμένων Τεχνών και Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Παρίσι-Σορβόννη. Στο Λονδίνο, η Πριγκίπισσα ολοκλήρωσε το Master της στο Graphic Design στο Chelsea College of Art and Design – Πανεπιστήμιο Τεχνών στο Λονδίνο.
  
 Το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic
 
Το φόρεμα της νύφης δημιουργήθηκε από την παγκοσμίου φήμης γνωστή σχεδιάστρια μόδας Roksanda Ilincic. Η δεξίωση έλαβε χώρα την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Παλάτι και ακολούθησε δείπνο στο Λευκό Παλάτι.
 Μετά τον γάμο στην εκκλησία Saborna, οι επισκέπτες πήγαν στο Λευκό Παλάτι, που χτίστηκε από τον ΑΜ Βασιλιά Αλέξανδρος Ι της Γιουγκοσλαβίας, τον προπάππου του Πρίγκιπα Philip, για την δεξίωση και το δείπνο που ακολούθησε. Αργότερα ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος και ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο γαμπρός, απευθύνθηκαν στους παρευρισκομένους: “Αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες μέρες της ζωής μου και είμαι πολύ χαρούμενος που τις μοιράζομαι μαζί σας! Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε μαζί την αρχή της ζωής του Philip και της Danica, για την οποία ευχόμαστε να είναι γεμάτη από ευτυχία και αγάπη. Είναι καθήκον μου και τιμή μου να καλωσορίζω την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Danica στο σπίτι μας. Καλωσορίζω, επίσης, τους γονείς της, και τους εύχομαι η καλή τύχη, η υγεία, η αρμονία και οι οικογενειακές ευλογίες να ακολουθούν το νέο ζευγάρι και μέσω αυτών τα σπίτια μας. Αγαπητή Danica, αγαπητέ Philip, σας παρακαλώ να ξέρετε ότι μπορείτε πάντα να βασίζεστε στην υποστήριξή μας», δήλωσε ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος. “Η Danica και εγώ σας ευχαριστούμε όλους που είστε μαζί μας την πιο όμορφη μέρα της ζωής μας μέχρι σήμερα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μοιραζόμαστε μαζί σας την χαρά αυτής της στιγμής. Ευχαριστούμε τους γονείς μας για την οργάνωση αυτής της υπέροχης γιορτής για εμάς εδώ στο Λευκό Παλάτι. Και πάνω από όλα, ευχαριστώ την Dana για όλη της την αγάπη που με έκανε τον πιο ευτυχισμένο άνδρα στον κόσμο, είπε ο Πρίγκιπας Philip στην ομιλία του.
Στο Βασιλικό γάμο στο Βελιγράδι παρευρέθησαν από την Βασιλική Οικογένεια – οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη, τα παιδιά τους ο Πρίγκιπας Peter, ο Πρίγκιπας Alexander, η Alison και ο David, ο γιος της Alison, ο Michael, η σύζυγος του David Δρ. Αγγελική Andrews Μαργαρίτη με τον γιο τους Αλέξανδρο, η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Linda Karadjordjevic, οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Mihailo και Πριγκίπισσα Ljubica, η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Elizabeth της Γιουκοσλαβίας, οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Serge and Πριγκίπισσα Eleonore Karadjordjevic, η ΑΒΥ Πρίγκιπας NikolaKaradjordjevic, πολλά μέλη των Ευρωπαϊκών Βασιλικών Οικογενειών: Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Guillaume and Πριγκίπισσα Sibilla of Luxembourg, η ΑΥ Πρίγκιπας Amyn Aga Khan, η ΑΥ Πριγκίπισσα Jeet Nabha Khemka και ο Κύριος Nand, πολλοί φίλοι της Βασιλικής Οικογένειας και της οικογένειας Marinkovic, η ΑΕ Κυρία Maja Gojkovic, ομιλήτρια του Εθνικού Κοινοβουλίου, πολλοί εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, των τεχνών και της πολιτικής, τα μέλη των Συμβουλευτικών Σωμάτων του Στέμματος, καθώς και πολλοί πολίτες και υποστηρικτές της συνταγματικής κοινοβουλευτικής μοναρχίας.
 
 
 
 
 
 
 
 Το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic σε διάφορες ευτυχισμένες στιγμές του πριν, κατά την διάρκεια και μετά τον γάμο!
 
 ΑΒΥ Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας, ΑΜ Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας,ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip, Danica Marinkovic, ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας, ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας
 
 
 ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη, ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip, Danica Marinkovic, ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας, ΑΒΥ Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας, ΑΜ Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας
 
 Το ζευγάρι με όλη την οικογένεια του Πρίγκιπα Αλέξανδρου της Σερβίας και της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας, την οικογένεια της μαζί με τους εστεμμένους της Ευρώπης
 
 Πριγκίπισσα Sibilla of Luxembourg, ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας
 
 Το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic με την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας
Ο πρόεδρος του Lifeline Hellas dr Ζήσης Μπουκουβάλας και η αντιπρόεδρος dr Αλκηστη Πρίνου
 
 
Το πριγκιπικό ζεύγος ανάμεσα στον dr Ζήση Μπουκουβάλα, την dr Αλκηστη Πρίνου και τα παιδιά τους
 
 Πρίγκιπας Amyn Aga Khan, ΑΜ Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας
 
 Οικογενειακό στιγμιότυπο από τη γαμήλια δεξίωση
 
 Η όμορφη κόρη της πριγκίπισσας Αικατερίνης και ψυχή της διοργάνωσης του γάμου Alison Andrews, με τον Θανάση Κυρατσούς
 
 Μάιρα Τσαβλίρη, Βάνα Λαβίδα
 
 Νίκος Τσάκος, Ζέτα Αντσακλή
 
 Ο Πρίγκιπας Amyn Aga Khan με τη συνοδό του
 
 Μπέτυ Ρουμελιώτη, Dr. Karen Burke Goulandris
 
 Susan Goodfriend
 
 
 
 Θανάσης Λαβίδας, Λάνα Μανδύλα, Άρης Αντσακλής
 
 Μαρίνα Γιαβρόγλου, Μαρία Κοντού
 
 Ειρήνη Νταϊφά, Ρόη Κωνσταντά
 
 Ειρήνη Βασιλοπούλου
 
 Τίνα Κουμαντάρου
 
 Τίμη Μπακατσέλου
 
 Οι νεόνυμφοι ανάμεσα στο γιό της πριγκίπισσας Αικατερίνης David Andrews και την σύζυγό του dr Ατζυ Andrews και τον γιό τους Αλέξανδρο
 
 Δημήτρης Μαυρομάτης, Σίλια Κριθαριώτη
 
 Ειρήνη Νταϊφά, Alison Andrews, Χρυσάνθη Κωνσταντακάτος
 
 
 Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας ανάμεσα στη dr Φώφη Καμποσιόρα και Ατζυ Μαργαρίτη Andrews
 
 Η νύφη με τον πατέρα της
 
 
 Η Ειρήνη Νταϊφά με το ζεύγος Ζέτας και Άρη Αντσακλή
 
 Η dr Φώφη Καμποσιόρα με την dr Χρυσάνθη Κωνσταντακάτος
 
 
Ο επιχειρηματίας Νίκος Μουσσες με την ΑΜ Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας
Ειρήνη Νταϊφά
 
 Η Ελενα Αμβροσιάδου με τον γιο της και τον ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο της Σερβίας
 
 
 
 
 
 
 
 
 Οι νεόνυμφοι με τους γονείς της νύφης