13895437_1755762241362650_2844557965859508475_n.jpg

Σε ολα τα θέματα της ζωής μαs θεωρω οτι η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ παίζει καταλυτικό ρόλο. Υπήρξα μανιωδηs καπνιστρια απο μαθητρια,για 15 περιπου χρονια,τοσο μανιωδηs που ξυπναγα μέσα στον ύπνο μου να τράβηξω μια τζουρα η με το που άνοιγμα το μάτι μου το πρωι ήθελα αμέσως να καπνιζω! Εννοειται οτι δεν ειχα διανοηθει να πιω ποτε καφε η ποτο χωριs την απαραιτητη συνοδεια του τσιγαρου.Είχα φτάσει στο σημείο να καπνιζω 3 πακέτα Marlboro την ημέρα!

13932928_1755765581362316_2984320909182777560_n

Ολα αυτα τα χρονια,μονο μια φορα αισθάνθηκα οτι επρεπε να κοψω το καπνισμα και ετσι ξεκίνησα με το να το ΜΕΤΡΙΑΣΩ.Εδωσα λοιπόν “άδεια στον εαυτο μου” να καπνίζει 5 τσιγάρα μονο την ημέρα. Το προβλημα δεν ηταν οτι δεν τήρησα την συμφωνία με τον εαυτο μου. Ήταν ομωs οτι όλη την ώρα η σκέψη μου ήταν στο ποτε θα έρθει η προσδιορισμενη ωρα ,ώστε να καπνισω το επόμενο τσιγάρο. Δηλαδη όλη την μερα η σκέψη μου δεν ξεφευγε απο το τσιγάρο! Ετσι και μετα την προσπαθεια αυτη για την ελάττωση του τσιγάρου ,συνέβη κάτι που μου δημιούργησε πολυ άγχος και μεγάλη υπερένταση και άρχισα να καπνιζω πάλι μανιωδώς. Ειχα σιχαθει τον εαυτο μου.ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!Εγω η Σισσυ,η πλέον ανεξάρτητη και ατιθαση προσωπικότητα,είχα υποκυψει εντελωs στιs εξαρτησειs μου και είχα τιθασευθει απο το τσιγάρο!Παρ ολο που ημουν πολυ νεα τότε ,τα δάκτυλα μου και τα δόντια μου είχαν αρχίσει να κίτρινιζουν,το δέρμα μου να γίνεται θαμπο,η φωνη μου είχε χάσει την κρυστάλλινη καθαρότητα και την νεανικοτητα της! Κάποια στιγμη έπαθα φαρυγγιτιδα και παρ όλο που το τσιγάρο μ ενοχλούσε ,εγω συνέχισα να καπνιζω ακατάπαυστα.

13872988_1755769661361908_5766539662852289154_n.jpg

Τοτε εμφανίστηκε σαν απο μηχανής Θεος ο σημερινός πρόεδρος του μαιευτηριου”Ρεα” ο Κυριάκος Μητσακος,ένας καλοτατος άνθρωπος και εξαιρετικός γιατρος-γυναικολογοs,πολυ φιλος του πρώην συζύγου μου.Αυτος λοιπόν μου είπε οτι η κυρία τάδε που καπνίζε μανιωδωs έπαθε καρκινο στους πνεύμονες.Εγω εφησυχασμενη νόμιζα πως μου μιλούσε για την 75 χρονη κυρία ταδε,εκείνος ομως μου διευκρίνισε οτι επρόκειτο για την κορη της,σχεδόν συνομηλικη μου! Καμμια φορα ” ο σκοποs αγιαζει τα μεσα” και το …ψεμματακι που μου ειπε ο Κυριακοs για να με σωσει,”επιασε”!Δεν χρειαστηκα κάτι παραπάνω φίλοι μου απο αυτο ,σε συνδυασμο με τον οικτο που ενιωθα για τον εαυτο μου για την εξαρτηση μου. Ετσι απλα πεταξα το μισογεμάτο πακέτο μου απο το μπαλκόνι και απο τοτε δεν εχω ξανακαπνισει ποτε ( και εχουν περασει περιπου 12 χρονια)! Οι πρώτες 3 και μετα οι επομενεs 7 μέρες ήταν Πολυ δύσκολες ομολογώ.Ομως χωρίς ν αφήσω καμμια απο τις αγαπημένες μου συνηθειες( καφε,φαγητο, εξοδοι,ποτο κλπ),μολις το σκεφτόμουν,ΤΟ ΕΔΙΩΧΝΑ να κατευθείαν ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ.Δεν ήταν τόσο η στέρηση στους πνεύμονες η στην κίνηση,οσο Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ Το πιο αποτελεσματικό λοιπόν που μπορει να κανει καποιοs καπνιστηs ειναι πρώτα ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ και μετα τουs πνευμονεs!Η δύναμη του μυαλου μας φίλοι μου ειναι χωρίς όρια,αν πραγματικα θελουμε να πετύχουμε κάτι!Κανενα υποκαταστατο δεν μπορει να λειτουργήσει τόσο καταλυτικά οσο η δύναμη που κρύβουμε οι ίδιοι μέσα μας,που ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να την χρησιμοποιήσουμε πετυχαίνουμε τα πάντα! Το ” ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ”,ειναι σοφό! Μετα τις πρώτες 10 ημέρες λοιπον που έκοψα το κάπνισμα, ήταν πιο εύκολο να συνεχίσω τον προσωπικο μου αντικαπνιστικο αγώνα.Μεσα σε 3 μήνες ειδα το δέρμα μου να λάμπει ,τα χέρια μου και τα δόντια μου να επανέρχονται στο άσπρο τους χρώμα,και την φωνη μου να γίνεται πάλι κρυστάλλινη ,νεανικη και πεντακάθαρη! Ειδα επισηs τιs αντοχεs μου να επανερχονται,να εχω πολυ μεγαλυτερη ενεργεια απο παλια και να μην λαχανιαζω έστω και αν ανέβαινα… ουρανοξύστη! Ακομα και σημερα το δέρμα μου ειναι πιο φωτεινό και δροσερο απο τότε που καπνίζα,που ήμουν αρκετα χρονια νεότερη!

13872895_1755771474695060_8918134594126574248_n.jpg

Σε αυτα που δεν φαίνονται,αλλα γίνονται ήταν η μεγάλη ενίσχυση του φθαρμενου απο το τσιγάρο ανοσοποιητικού συστήματος,ώστε αυτο να μπορει πια να λειτουργεί σαν ασπίδα άμυνας του οργανισμού απέναντι σε καθε ασθένεια! Σημειωτέον οτι απο τα πρώτα πράγματα που με ρωτούσαν οι γυναικολογοι μου όταν ήθελα να μείνω έγκυος ήταν αν καπνίζα.Θεωρω επισης το γεγονός οτι έμεινα έγκυος σε σχετικά μεγάλη ηλικία το οφείλω εν μέρει στις νεανικές μου ορμονες ,οι οποίες εναs απο τουs λογουs που ήταν νεανικές ,ήταν ακριβώς γιατι είχα σταματήσει έγκαιρα το κάπνισμα! Ναι,ειναι αλήθεια οτι με το κόψιμο του τσιγάρου παχυνα και μάλιστα Πολυ: είχα πάρει 20 κιλα! Δεν παχυνα ομως αναίτια,η επειδη σταματησε να λειτουργει ο μεταβολισμοs μου,αλλα επειδη έδωσα “άλλοθι “στον εαυτο μου πως μπορούσα να τρώω ο,τι και οσο ήθελα! Τα κιλα αυτα βέβαια ήταν προσωρινά,κάτι σαν κιλα εγκυμοσύνης,που αν δεν τα αφήσεις να ” κάτσουν” πάνω σου και τα διώξεις γρήγορα,φεύγουν αστραπιαια!Κανονικα ξερω πως όσοι κόβουν το κάπνισμα παίρνουν 4 κιλα περιπου.Γεγονος ειναι οτι μετα απο 1 χρονο που έκοψα το κάπνισμα,οχι μονο δεν λαχταρουσα να ξανάκαπνισω,αλλα με ενοχλούσε κι ολας όταν μύριζα τον καπνό άλλων…Επισης τους λυπάμαι για την εξάρτηση τους! Ακόμη συγχαίρω τον εαυτο μου που έκοψα το τσιγάρο γρήγορα και με την θέληση μου ,πριν αναγκαστω να το κοψω αργα για λογουs υγειαs. Για έναν επιπλέον λόγο που συγχαίρω τον εαυτο μου ειναι οτι δεν θα κάνω τα παιδια μου παθητικους καπνιστές,πράγμα πολυ επικίνδυνο και που δεν θα το ήθελα με τίποτα στον κόσμο!

13891882_1755772238028317_4056045312742395504_n

Τωρα πια μετα απο τόσα χρονια ο οργανισμός μου εχει καθαρίσει εντελώς και ειναι σαν να μην έχω καπνίσει ποτε!Ομως δεν επαναπαυομαι ποτε,γιατι το τσιγάρο ειναι ύπουλο.. Και εσειs φίλοι μου μην επαναπαυθειτε ποτε και εχετε την απολυτη σιγουρια οτι ξεφύγατε απο τον κίνδυνο του καπνισματοs!Ο λόγος που δεν έχω ξανάκαπνίσει,σε αντίθεση με πολλούς που ενω ειχαν την δυναμη να το κοψουν για αρκετο καιρο ,δυστυχώς μετα το ξαναρχισαν με το πρόσχημα μιας…ακινδυνης υποτίθεται τζουρας ,ειναι γιατι πάντα ,ακομα και τωρα,έχω στο σκληρο δίσκο του μυαλου μου ,οτι ακομα και μια ” Τζουρα” τσιγάρου να κάνω ,θα με οδηγήσει στα παλια μου αδιέξοδα και πάθη… Το ελπιδοφορο μηνυμα στην προσωπικη μου ιστορια ειναι οτι η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ μπορει να λυγισει σιδερα ΑΝ φυσικα υπαρχει και η ΘΕΛΗΣΗ! Και δεν αναφερομαι μονο στο τσιγαρο,αλλα και σε ολουs τουs σπουδαιουs στοχουs τηs ζωηs μαs!Εγω προσωπικα στόχους που φαινονταν ακατορθωτοι και κάστρα που θεωρούνταν απόρθητα,τα κατέκτησα ολα με την δύναμη της θέλησης και του μυαλου μου… Ελπιζω την δύναμη αυτη να ψαξετε μεσα σαs να την βρειτε και εσειs φίλοι μου ,να την ανακαλύψετε γιατι ειμαι σιγουρη οτι την εχετε,και να την εκμεταλλευθειτε στο επακρο και προs πασα κατευθυνση και στόχο και τοτε θα δειτε οτι ο εαυτοs μαs δεν ειναι μονο ο μεγαλυτεροs εχθροs,αλλα μπορει να γινει τελικα και ο καλυτεροs φιλος…