Η βραδιά ήταν μουντή και βροχερή, όμως τίποτε δεν θα μπορούσε να επισκιάσει το κλίμα αυτό το γιορτινό και την μαγική ατμόσφαιρα της χαράς και της αισιοδοξίας, που υπήρχε πρόσφατα, οταν το ” MAKE A WISH” της Ελλάδας γιόρταζε με ένα υπέροχο δείπνο τα 20 χρόνια του!
 
Άλλωστε οι ιθύνουσες και οι εθελοντές του οργανισμού έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά ” θύελλες και καταιγίδες”…
 
 
 
Η Πρόεδρος του ” make a wish” Αναστασία Μανιά και η γενική διευθύντρια Αναστασία Ζαφειρακοπούλου
 
 
Στον ειδυλλιακό χώρο του Ble στον Άλιμο, με την παρουσία περισσοτέρων των 400 καλεσμένων, υποστηρικτές και φίλοι του Οργανισμού, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ζωής της χώρας καθώς και πλήθος επωνύμων από τον καλλιτεχνικό χώρο και τα media έζησαν μια μαγική και άκρως συγκινητική βραδιά.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε εντυπωσιακά με την αναπαράσταση της Ευχής του μικρού Νικόλα, ο οποίος με την βοήθεια αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ απέτρεψε την απαγωγή της Προέδρου του Οργανισμού Αναστασίας Μανιά.
 
Οι αστυνομικοί με την εθελόντρια του Make a wish Μαρίζα Λέκα.
 
 
Μετά τις συγκινητικές ομιλίες της Προέδρου του ” Make a wish” Αναστασίας Μανιά και της γενικής διευθύντριας Σάντρας Ζαφειρακοπούλου, πήρε τον λόγο η εμπνεύστρια και ιδρύτρια του ” Make a wish” παγκοσμίως, η Linda Pauling, μητέρα του Chris Greicius και του Make-A-Wish, η οποία για πρώτη φορά επισκέφθηκε τη χώρα μας με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την εκπλήρωση της 1ης Ευχής, αυτής του Ανδρέα από το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος.
 
 
Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Linda Pauling, Αναστασία Μανιά
 
Η Linda με μια συγκινητική ομιλία μίλησε για το «αντράκι της» , τον γιό της τον Chris που το 1980 πραγματοποίησε την ευχή του να γίνει ” αστυνομικός” και βίωσε έτσι τεράστια χαρά και ευτυχία!
Μόλις 37,76 δολάρια, που έφερε και μαζί της συμβολικά μέσα σε ένα φάκελο η Linda για να μας θυμίσει τον τροπο που ξεκίνησε το “Make a wish”, ήταν αρκετά για να σκορπίσουν παγκοσμίως χαμόγελα σε 330.000 παιδια, πραγματοποιώντας τις 330.000 ευχές τους!
 
Η Linda Pauling με τον φάκελο των 37,76 δολαρίων!
 
Φαίνεται ότι η δύναμη της ψυχής και η θέληση για προσφορά δεν αποτιμώνται με οικονομικά μεγέθη, και συχνά μπορούν να καταφέρουν πολύ περισσότερα απο το χρήμα.
 
Στην Ελλάδα το “Make a wish”λειτουργεί απο το 1996 και έχει πραγματοποιήσει στα 20 χρόνια του πάνω απο 1.710 ευχές έχει μοιράσει χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία σε πάνω απο 1.710 παιδια, χαρίζοντας τους και πάλι πίστη πως τα όνειρα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να γίνουν καλά! Μέσα από τη διαδικασία μιας ευχής, το παιδί και η οικογένειά του αποκτά αξέχαστες εμπειρίες, δυνατές αναμνήσεις και γεμίζει δύναμη, να πιστέψει στη ζωή και να την ξανακερδίσει! Οι υπερδραστήριες επικεφαλής του Οργανισμού, Αναστασία Μανιά και Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, που μόνο το 2016 έχουν υλοποιήσει 169 ευχές, φαίνεται ότι παρ όλους τους Γολγοθάδες και τις δύσκολες ανηφόρες που έχουν να αντιμετωπίσουν ως συνοδοιπόροι των παιδιών, ξέρουν να αγωνίζονται με δύναμη ψυχής και χωρίς να χάνουν το πηγαίο χαμόγελό τους, που αποτελεί την προεξόφληση της χαράς τους που θα επέλθει με την πραγματοποίηση των ευχών. Άλλωστε η δύσκολη αποστολή τους και ασχολούμενες αποκλειστικά με το ψυχικό κόσμο του άρρωστου παιδιού και όχι με την ασθένειά του, είναι να μεταδώσουν αυτό το χαμόγελο και στα παιδιά που νοσουν από απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα.
 
 
 
Η πρόεδρος του ” Make a wish” Αναστασια Μανιά, η γενική διευθύντρια Σάντρα Ζαφειρακοπούλου και η πρώην επίσης δραστήρια πρόεδρος Γκαμπριέλα Γαλήνη.
 
Αμέσως μόλις τέλειωσε η ομιλία της Linda ξεκίνησε η Υιοθεσια Ευχων, που εγκαινιασε ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος Νικος Χατζηνικολάου κι ακολουθησαν αρκετοι επωνυμοι.
Και εκει που όλοι είμαστε συγκινημένοι και έτοιμοι να βάλουμε τα κλάματα ευτυχώς ενφανίστηκε η υπέροχη Φωτεινή Δάρρα, που μάγεψε τον κόσμο με τη μελωδική φωνή της με τραγούδια εμπνευσμένα από το θέμα της βραδιάς, και στη συνέχεια ο μοναδικός Τάκης Ζαχαράτος, που απογείωσε το κέφι του κόσμου με την ερμηνεία τραγουδιών αξέχαστων Ελλήνων καλλιτεχνών και τις μιμήσεις σπουδαίων προσωπικοτήτων και που κατάφερε να μετατρέψει τα δάκρυα συγκίνησης σε δάκρυα ακατάσχεδου γέλιου…
 
Τάκης Ζαχαράτος, Φωτεινή Δάρρα
Φωτεινή Δάρρα
Ο Τακης Ζαχαράτος τραγουδάει στο Γιάννη Λάτσιο
 
 
Το Make a wish ευχαριστεί θερμά: – τη Φωτεινή Δάρρα και τον Τάκη Ζαχαράτο για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους, – την Ελληνική Αστυνομία και την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, για τη βοήθεια και την πολύτιμη υποστήριξή τους, – τους χορηγούς και υποστηρικτές μας:  την AMUSE για την παραγωγή της εκδήλωσης  τους Designers-On-Call για τα εικαστικά  την ΕΨΑ για τα αναψυκτικά  την ΙΟΛΗ για τα νερά  την ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ και τον ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ για τα κρασιά  την ΚΥΑΝΑ για τα καλλυντικά που δόθηκαν στους παρευρισκομένους  την Anapnoe για τα βραχιόλια με θέμα το Αστέρι προς τις κ.κ. Σκορδά, Δάρρα και Linda Pauling  την DISENO για τις έντυπες προσκλήσεις  την Elite Events για την επιμέλεια των τραπεζιών  το Intercatering για τη διάθεση του χώρου και την επιμέλεια του δείπνου  την LALAOUNIS και τον Βασίλη Ζούλια για την εμφάνιση της κυρίας Δάρρα  την THE LETTER CO για τα εντυπωσιακά φωτιζόμενα γράμματα  την ΚΕΝΤΙΑ για τα runners στα τραπέζια  την TEMPO και την TOUCH POINT για την επικοινωνία της εκδήλωσης  τις εταιρείες ELEMENT SHIP MANAGEMENT S.A, INTERAMERICAN, INTRALOT, ΟΠΑΠ και WIND, καθώς και τους ιδιώτες PETER ECONOMIDES, ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΕΥΘΥΜΙΟ ΧΟΝΔΡΑΛΗ , ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΤΟΥΣ,  τις εταιρείες ALUMAN, ΑΝΤΕΝΝΑ, COSMOTE, DEMO, EGON ZEHNDER, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΙΟΛΗ, MICROSOFT, TECHNOMAR SHIPPING, για την κράτηση εταιρικών τραπεζιών,  τις εταιρείες ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, MERCEDES και VODAFONE για την υιοθεσία Ευχών.
 
Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ΚαραΪσκάκη 23 & Λ. Βουλιαγμένης, Γλυφάδα 210 9637 660 & 7 – [email protected]
 
Η Αναστασία Μανιά, η Σίσσυ Παπαγεωργίου, η Σάντρας Ζαφειρακοπούλου και η Εμυ Λιβανίου δείχνουν το λεύκωμα της Εμυς με τίτλο” Η δύναμη της προσφοράς” που αναφέρεται στο ” Make a wish” και σε άλλα σοβαρά φιλανθρωπικά σωματεία
 
Ο Νίκος Χατζηνικολάου, που υιοθέτησε πρώτος ευχή, με την σύζυγό του Κρίστη Τσολακάκη- Χατζηνικολάου
 
Θοδωρής Κυριακού, Αναστασία Μανιά, Δήμητρα Μπιθαρά
Αλεξία Έβερτ, Αλέκα Σεραφειμίδου
Φώφη Καμποσιώρα και Γιώργος Παπαβασιλείου
 
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Δέσποινα Πορτοκάλη
Γκαμπριέλα Γαλήνη, Αθανασία Στέγκου
 
Χάρις Κονδύλη,Νίκη Παξιμαδάκη, Ρένα Φλεβαράκη- Σταθάκη, Ματθίλδη Μαρνέρη, Εμυ Λιβανίου, Λέιλα Νεοφύτου, Ελένη Παπαδοπούλου
 
Μάγδα Λιβέρη, Λάσκαρης
Ορέστης Chang, Μαρία Ευαγγέλου, Νίνα Λοτσάρη, Γιάννης Βασιλειάδης των KYANA
Ο πλαστικός χειρουργός, που ήταν ΕΚ των χορηγών της βραδιάς με την Σίσσυ Παπαγεωργίου
 
Νταίζη Ντίνου, Γιάννης Λάτσιος
Ρίτα Πικρού- Μωραιτάκη, Πάνος Αργιανίδης
Βασίλης Ζούλιας, Ατζελα Κέρος
Linda Pauling, Mr Pauling
Εμυ Λιβανίου, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Μαριάννα Μπεζιάνη
Νίκος Χατζηνικολάου, Αναστασία Μανιά, Γιάννης Λάτσιος
Στέλλα Παπαδάκη, Ατζελα Κέρος
Θοδωρής Κυριακού, Δήμητρα Μπιθαρά, Κρίστη Χατζηνικολάου, Νίκος Χατζηνικολάου, Γιάννης Λατσιος
 
Μάκης Σούλης,Ιωάννα Σουλιώτη, Σισσυ Παπαγεωργίου, Ατζελα Κέρος
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis, papadakis press