ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ή αλλιώς Πεντηκοστή. Πεντηκοστή ονομάζεται κατά την Καινή Διαθήκη η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους που συνέβη την πεντηκοστή ημέρα από την Ανάσταση του Ιησού Χριστού και που θεολογικά θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.
 
Μακάρι η επιφοίτηση αυτή του Αγίου Πνεύματος να γίνει και σε μας, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και όχι μόνο σήμερα που ειναι “του Αγίου Πνεύματος” , αλλά και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
 
Γιατί η ανάγκη που έχουμε να φωτίσει κάτι τον δρόμο μας, την σκέψη μας και τις – συνήθως αψυχολόγητες- επιλογές μας, είναι επιτακτική, μόνιμη και διαρκής! Πρέπει πρώτα να εξερευνήσουμε τα “θέλω μας”, ώστε να τα μετατρέψουμε σε ” μπορώ μας”! Να ανιχνεύσουμε τον εαυτό μας, να αναμοχλεύσουμε το βάθος μας, να βρούμε την ισορροπία μας, να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, να στηριχτούμε στα πόδια μας, να αγωνιστούμε, να βάλουμε τα μεγάλα στοιχήματα και να τα κερδίσουμε.
 
 
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ. Μόνο αν εμείς γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι θα φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία! Μόνο αν εξυγιανθεί ο μικρόκοσμός μας θα αποκατασταθεί και η κοινωνία και η Ελλάδα μας. Ναι, και η Ελλάδα μας! Γιατι την χώρα μας εμείς την ορίζουμε .Εμεις και φυσικά οι πολιτικοί που εμείς ψηφίζουμε. Οι πολιτικοί δεν αποτελούν παρά την αντανάκλαση των δικών μας επιλογών και ψήφων και των δικών μας κριτηρίων επιλογής, δεν αποτελούν παρά τον καθρέφτη μας. Και όπως φαίνεται ” το ψάρι δεν βρωμάει μόνο απο το κεφάλι, αλλά και απο την ουρά”!
 
 
 
Χρειάζεται λοιπόν να φωτιστούμε για να καταλάβουμε ότι πρέπει το κακό να πολεμηθεί στη ρίζα του και ότι λύση δεν είναι μόνο το “βόλεμα” και τα ρουσφέτια. Η λύση βρίσκεται στο να οπλίσουμε τον εαυτό μας με παιδεία, πείσμα, υπομονή, επιμονή και ικανότητες που θα του επιτρέψουν να βγεί αυτόνομος μαχητής στο στίβο της ζωής και να κόψει το νήμα νικητής, χωρίς τη βοήθεια κανενός, πολιτικού ή μη, παρά μόνο με την αξία του! Ετσι θα αλλάξουν και τα κριτήρια των επιλογών μας και της ψήφου μας! ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
 
Του ” Αγίου Πνεύματος ” σήμερα και ελπίζω να γίνεται η επιφοίτηση του αγίου πνεύματος σε όλους μας και καθημερινα…