Στην κατάμεστη αίθουσα του Εικαστικού Κύκλου Sianti, πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Γιάννη Βαλυράκη με τίτλο «Ανάμεσα», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2018.
ΜΙΝΑ ΒΑΛΥΡΑΚΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΑΝΤΗ
 
Εκεί, ο εικαστικός υποδέχθηκε φιλότεχνους, φίλους, εκπροσώπους του επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού, ιατρικού χώρου και όχι μόνο, με ένα από τα αγαπημένα του θέματα, τα πορτρέτα.
 
 
Στη νέα δουλειά του ο καλλιτέχνης, εστιάζει κυρίως στη σχέση που δημιουργείται μεταξύ της φόρμας και του χρώματος, αφήνοντας θολή την ιστορία και το νόημα γύρω από αυτά, δίνοντας έτσι το πλεονέκτημα στον θεατή να δημιουργήσει ένα δικό του αφήγημα, ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία.
ΦΕΝΥ ΜΠΟΥΖΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
Η γκαλερίστα Βασιλική Σιαντή και ο κριτικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης προλόγισαν την έκθεση ενώ ανέλυσαν το έργο του καλλιτέχνη. Ο Γιάννης Βαλυράκης, με μοναδικό τρόπο έχει καταφέρει να διατηρήσει σε κάθε έργο του την ισορροπία ανάμεσα στην προσεκτική παρατήρηση και τον αυθορμητισμό. Με μια ιδιαίτερη ροπή στην αποδόμηση της φιγούρας, με τρόπο αφαιρετικό αλλά ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό, με το βάρος να εντοπίζεται στο συναίσθημα, στην ένταση της κίνησης και του χρώματος, οι πίνακες εστιάζουν στην ευθύτητα, τη διαύγεια και συγχρόνως στη χαλαρότητα στην αποτύπωση του θέματος.
 
 
 
 
 
 
τα εγκαίνια έδωσαν το παρών πλήθος επωνύμων όπως οι: Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Νίκος Μουνδρέας, Έλλη Στάη, Ευγενία και Ηλίας Γκότσης, Μανίτα Χατζηφωτίου, Μαίρη και Μαριαλλένα Τουρκολιά, Θανάσης Παπαθεοδώρου, Σωτήρης και Τατιάνα Αβέρωφ Ιωάννου, ο καθηγητής της Αρχιτεκτονικής του Μετσοβίου πολυτεχνείου Δημήτρης Καρύδης με την σύζυγο του Αλεξ Καρύδη, ο σχεδιαστής μόδας Λάσκαρης, η Λιάνα Σκουρλή και η Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν, καθώς και πλήθος νέων θαυμαστών του καλλιτέχνη, συλλεκτών και καλλιτεχνών.
 
 
 
 
 
 
 
Επιμέλεια έκθεσης: Σιαντή Βασιλική Εικαστικός Κύκλος Sianti: Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Περιοχή Χίλτον, 11634 Τηλ: 210.7245432, 210.3648335 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή 10:00-20:00 Τετάρτη 10:00-15:00 Σάββατο 10:00-16:00 Κυριακή και Δευτέρα κλειστά
ΦΑΝΗΣ ΣΙΑΝΤΗΣ, ΜΙΝΑ ΒΑΛΥΡΑΚΗ, ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ
 
ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΣΙΝΤΖΟΥ
 
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ
 
ΑΘΗΝΑ ΤΣΟΥΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΑΝΤΗ
 
ΦΕΝΥ ΜΠΟΥΖΑ
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΣΙΟΣ
 
 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΜΙΝΑ ΒΑΛΥΡΑΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΛΥΡΑΚΗ
 
ΠΗΓΗ:papadakispress press