Το νέο Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο ΙΑΣΩ ανακοίνωσαν σήμερα ο Όμιλος ΙΑΣΩ και ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στο πλαίσιο της έναρξης της επίσημης συνεργασίας τους. Παράλληλα, το ΙΑΣΩ, εκτός από τη δημιουργία του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ανακοίνωσε τη διεύρυνση της συνεργασίας με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με την προσφορά μέρος των εσόδων από κάθε γέννηση που πραγματοποιείται στην Κλινική για τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Και οι δυο αυτές νέες πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΚΕ του Ομίλου ΙΑΣΩ «δίπλα σας», με το οποίο ο Όμιλος ΙΑΣΩ στηρίζει σταθερά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σημαντικές δράσεις Συλλόγων και ΜΚΟ παρέχοντας υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες. Στόχος της δημιουργίας του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΙΑΣΩ είναι η εξεύρεση δοτών μυελού των οστών, με σκοπό τη μεταμόσχευση παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία, μεσογειακή αναιμία. Με τον τρόπο αυτό, προσφέρεται στους ασθενείς αυτούς ελπίδα για ζωή, καθώς η μεταμόσχευση αποτελεί μοναδική μέθοδο θεραπείας των ασθενειών αυτών. Η λειτουργία του Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ θα συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης δοτών, καθώς στη χώρα μας ο αριθμός Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών είναι μικρός, με αποτέλεσμα η κύρια αναζήτηση εθελοντών, εάν δεν υπάρχει συμβατός δότης μέσα στην οικογένεια, να γίνεται από χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, μέσω του Κέντρου, θα ενισχυθεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών και προπαντός η μεγάλη σημασία που έχει η αύξηση των εθελοντών δοτών στη χώρα μας.
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ, Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ανέφερε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι που στεκόμαστε αρωγοί στη σημαντική προσπάθεια του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας. Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζουμε το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ, με στόχο όχι μόνο την εξεύρεση νέων εθελοντών δοτών, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερων πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών». 
Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ κυρία ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, συμπλήρωσε: «Μέσα από την πρωτοβουλία σας να στηρίξετε το έργο μας, ο ερχομός αυτών των παιδιών στον κόσμο γίνεται όχημα αλληλεγγύης προς άλλα παιδιά λιγότερο τυχερά. Το ΙΑΣΩ δίνει την ευκαιρία στους γονείς να προβούν σε πράξεις ανθρωπισμού και κοινωνικής ευθύνης, ενώ με το κύρος και τη σημαντική του θέση στον ιατρικό χώρο της πατρίδας μας γίνεται μεγάλος μας σύμμαχος και συνοδοιπόρος. Και γι’ αυτό η πρωτοβουλία του ΙΑΣΩ μιλά πολύ βαθιά στην καρδιά μου».
 
Η διαδικασία εγγραφής εθελοντή δότη μυελού των οστών είναι απλή, γρήγορη και ανώδυνη, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ελάχιστο δείγμα σάλιου που λαμβάνεται μέσω μίας μπατονέτας. Το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ θα λειτουργεί στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του ΙΑΣΩ, από Δευτέρα έως Σάββατο, 08:00 με 16:00. Δεν χρειάζεται ο προγραμματισμός ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 6184000 & 11777. Γίνε δότης και ενίσχυσε τις προσπάθειες της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»! Κάνε πραγματικότητα τη μοναδική ελπίδα ενός συνανθρώπου σου για ζωή!
 
 
O Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ. Γεώργιος Σταματίου και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ υπογράφουν το Σύμφωνο Συνεργασίας.
 
Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Διευθύντρια Ομίλου ΙΑΣΩ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, κ. Στέλιος Γραφάκος
,Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”
 
Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, κ. Αριστείδης Αντσακλής, FRCOG (Hon.), Καθηγητής Μ/Γ Πανεπιστημίου Αθηνών, μαιευτήρας γυναικολόγος,Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ,και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ. Γεώργιος Σταματίου
 
Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Διευθύντρια Ομίλου ΙΑΣΩ, Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ, Εμμανουήλ Παπασάββας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεομένων Γ.Ν.Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» & Γ.Ν.Παίδων Αθηνών “Π. & Α. Κυριακου”
 
 
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ:studio panoulis