Τροπικά νησάκια, μαγευτικές παραλίες, παραδοσιακά καικάκια, μοναδικά σκηνικά, λουλούδια υπερπαραγωγή, χειροποίητα τοπικά γλυκά, άφθονη σαμπάνια, φρέσκα ψάρια μέχρι και … Imam Baildi είχε ο γάμος που έγινε το προηγούμενο Σάββατο της Αλεξάνδρας Οικονόμου, κόρης του μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου με τον Βέλγο αντικέρ Noach Vander Beken στην Τσουγκριά της Σκιάθου
Από νωρίς το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου παραδοσιακά καικάκια, από αυτά που μεταφέρουν καθημερινά τους τουρίστες στις μαγευτικές παραλίες της Σκιάθου, είχαν ναυλωθεί ειδικά για τους περίπου 800 υψηλούς καλεσμένους του γάμου, οι οποίοι έφταναν στο καινούργιο λιμάνι με πολυτελή οχήματα-πουλμανάκια(πάνω από 30) που είχε διαθέσει η οικογένεια Οικονόμου για να μεταφέρονται με άνεση οι καλεσμένοι.
Άρωμα από Μονακό στο λιμάνι της Σκιάθου, καθώς γέμισε από κομψές κυρίες με αέρινες τουαλέτες και σύνολα γνωστών οίκων μόδας που τραβούσαν τα βλέμματα των περίεργων τουριστών οι οποίοι σταματούσαν να δουν τι συνέβαινε.
Στα καικάκια υπήρχε guest list και από τις επί της υποδοχής κυρίες γινόταν αυστηρός έλεγχος στη λιστα για να μπουν οι καλεσμένοι, ενώ πολύ κοντά τους στο λιμάνι υπήρχε και το καίκι που μετέφερε τη νύφη, το οποίο ήταν λιτά στολισμένο με στεφάνια και έφερε την ελληνική σημαία
Για τους αργοπορημένους επιστρατεύθηκαν dinghy, ενώ πολυτελή γιωτ, ιδιοκτήτες των οποίων ήταν επιφανείς καλεσμένοι, είχαν φτάσει ήδη στη Τσουγκριά νωρίτερα.
Η καλλονή Αλεξάνδρα Οικονόμου, ως νύφη έλαμπε στο υπέροχο νυφικό της με τα ανάγλυφα λουλούδια και την μεγάλη ουρά, αλλά κυρίως έλαμπε από αγάπη για τον άντρα της ζωής της και από ευτυχία που αγαπημένοι της άνθρωποι από όλα τα σημεία της γης ήρθαν για να μοιραστούν μαζί της αυτή την ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της!
Το ονειρεμένο σκηνικό με τις εξέδρες, τις τεράστιες ανθοστήλες, η όμορφη διακόσμηση με τα φώτα που ξεπρόβαλλαν με μοναδικό τρόπο μέσα από τα δέντρα, η απίστευτη περιποίηση της οικογένειας που πραγματοποίηθηκε με τη βοήθεια πολυάριθμου προσωπικού(περισσότερα από 500 άτομα προσωπικό) και το πολύ κέφι, αποζημίωσε όλους εκείνους που ταξίδεψαν από την άκρη του κόσμου, οι περισσότεροι από τους οποίους αποτελούν μέλη του διεθνούς τζετ σετ, billionaires, εκ των οποίων κάποιοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του “Forbes”, όπως άλλωστε στο παρελθόν είχε συμπεριληφθεί σε αξιοζήλευτη θέση στις λίστες αυτές και ο πατέρας της νύφης Γιώργος Οικονόμου.
Ο Ανδρέας και η Μάιρα Τσαβλίρη, ο Αλέξανδρος Τσαβλίρης, ο Γιώργος Τσαβλίρης, η Αλεξάνδρα Ποταμιάνου, ο Γιώργος Μάνεσης, ο Νίκος και η Νινέττα Βαφειά, ο Χάρης και η Εμιλυ Βαφειά, ο Γιάννης Κούστας με την έγκυο σύζυγό του Δήμητρα Μέρμηγκα( ο οποίος κατέπλευσε στη Σκιάθο με το εντυπωσιακό γιωτ του “Belita”, ο Λέο Πατίτσας με τη Μαριέττα Χρουσαλά, ο Γιάννης Κωστόπουλος της Alpha Bank, ο Κώστας Καίσαρης, η Αναστασία Καίσαρη, μέλη των οικογενειών Ποταμιάνου, Μαρτίνου, Χανδρή, Γουλανδρή, Αγγελικούση, Λασκαρίδη, ο Βαγγέλης Αβέρωφ, ο Γιάννης Σαρακάκης, η Αναστασία Τσουρεκά, η ταλαντούχα εικαστικός Βένια Μπεχράκη, ο Μανώλης Πλατής, που είχε αναλάβει και το catering της ξεχωριστής αυτής βραδιάς, η Μάρα Δεσύπρη, η Μαλού Λαρσινού, η Δανάη Καπράλου και πολλοί επιχειρηματίες, γκαλερίστες και επιφανείς εκπρόσωποι της τέχνης από όλο τον κόσμο, έδωσαν σύσσωμοι το παρόν σ αυτή την ιδιαίτερη στιγμή.
Εμιλυ Βαφειά, Εύη Λέκκα
Η Αναστασία Καίσαρη και η Δανάη Καπράλου με φίλες τους
Το εντυπωσιακό σκάφος “Belita” του Γιάννη Κούστα στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου
 
 
Ξεχώρισαν επίσης με την παρουσία τους τα αδέρφια της νύφης Χρήστος και Στέφανος Οικονόμου, παιδιά του Γιώργου Οικονόμου με την πρώτη του σύζυγο την κομψή και low profile Ρίκα Βοσνιάδη, καθώς και η καλλονή Λυδία Οικονόμου, κόρη του Γιώργου Οικονόμου και της δεύτερης γυναίκας του Λίζυς Μανωλά, οι οποίες επίσης παρέστησαν στο γάμο.
Ο Χρήστος Οικονόμου με την αδερφή του Λυδία Οικονόμου
Οι δύο καλλονές αδερφές, η νύφη Αλεξάνδρα Οικονόμου και η Λυδία Οικονόμου
 
Στο γάμο επίσης παρέστη και η κάποτε στενή φίλη της νύφης και νυν σύζυγος του Γιώργου Οικονόμου, η εγκυμονούσα το δεύτερο παιδί τους, 33χρονη Κυβέλη Μελετοπούλου, η οποία κατά την παραμονή της στη Σκιάθο διέμενε στο πολυτελές 50 μέτρων σκάφος του συζύγου της, με την επωνυμία «Baracuda Valletta» που φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης yacht designer Γιώργου Βαφειάδη και του Βρετανού αρχιτέκτονα Τζον Πόουσον.
 
Η όμορφη Αλεξάνδρα με την συνοδεία του πατέρα της, και ακολουθούμενη από μικρά παρανυφάκια και φίλες της παράνυφες ντυμένες με Gucci, έφτασε στο γαμπρό, όπου μέσα σε ένα ειδυλιακό περιβάλλον, με φόντο τα τροπικά νερά της Τσουγκριάς και τις εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις, με μια σεμνή και κατανυκτική τελετή στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου, στο πίσω μέρος της Τσουγγριάς, στην ακτή της Λαλαριάς, αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης!
 
Η όμορφη νύφη με τα παρανυφάκια
 
 
Η δεξίωση δόθηκε στο νησάκι της Τσουγκριάς σε κάποιον ελώδη χώρο, ο οποίος είχε μεταμορφωθεί με εξέδρα σε ονειρεμένο χώρο δεξίωσης, που συνόρευε με λιμνούλα, ενώ το περίτεχνο φως από τα φωτοστολισμένα δέντρα σε συνδυασμό με το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι, μια μέρα πριν τη πανσέληνο και τις καλαίσθητες ανθοσυνθέσεις, καθώς και το εξαιρετικό art de la table, προσέδιδαν στη βραδιά μια μοναδική ατμόσφαιρα! Εκλεκτά κρασιά και ακριβές σαμπάνιες έρεαν άφθονες, ενώ οι καλεσμένοι μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε φρεσκότατα ψάρια και γευστικά κρέατα!
 
Η γαμήλια τούρτα κόπηκε κάτω από τις επευφημίες των καλεσμένων και η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι και χορό υπό τη μουσική υπόκρουση επιλογών γνωστού dj.
Η Αλεξάνδρα Οικονόμου κόβει την γαμήλια τούρτα με τον σύζυγό της Noach Vander Beken
Η νύφη είχε προβλέψει να μοιραστούν σαγιονάρες για τις κυρίες που χόρευαν με ψηλοτάκουνα, καθώς και βεντάλιες για όσες ζεσταίνονταν, ή πασμίνες για όσες κρύωναν. Τις πρώτες πρωινές ώρες φωτισμένα καικάκια έπαιρναν τους καλεσμένους για το δρόμο της επιστροφής στο λιμάνι της Σκιάθου, όπου τους περίμεναν τα οχήματα που είχε επιστρατεύσει η οικογένεια Οικονόμου για την επιστροφή τους στα πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού, όπως το Elivi, το Skiathos Palace, το Cape Kanapitsa και άλλα. Πολλοί ήταν οι καλεσμένοι που συνέχισαν το γλέντι μέχρι πρωίας, γεγονός που ήταν η αιτία που ακυρώθηκε ένα beach party και ένα πολύ κλειστό κάλεσμα την επόμενη μέρα από τον γάμο. Αξίζει να αναφερθεί πως μια μέρα πριν τον γάμο είχε γίνει ένα άλλο εντυπωσιακό και κεφάτο πάρτυ στο κτήμα Λάζου στην περιοχή της Πούντας στη Σκιάθο. Και εκεί είχε στηθεί θεατρικό σκηνικό-υπερπαραγωγή, που παρέπεμπε σε Χόλυγουντ και θύμιζε σκηνές από το “Mama Mia”.
Οι καλεσμένοι κάθονταν σε διαφορετικά υψομετρικά επίπεδα, σαν να ήταν θέατρο, ενώ στους επισκέπτες προσφέρονταν εντυπωσιακά λουλούδια από «περίπτερο λουλουδιών». Τα λουλούδια, τα πολύχρωμα τραπεζομάντηλα και τα πολύχρωμα φωτάκια που υπήρχαν στα δέντρα και παντού, δημιουργούσαν μια πανδαισία χρωμάτων, ενώ την πρωτοτυπία κέρδισε ο μπουφές με ελληνικά και-λόγω της καταγωγής του γαμπρού- βελγικά φαγητά, όπως τα παραδοσιακά μύδια με πατάτες και οι βάφλες: Ο μπουφές ήταν σαν street market, με ξεχωριστά «περίπτερα» για το κάθε είδος γευστικής επιλογής.
 
Έντονο ελληνικό στοιχείο προσέδωσαν τα παραδοσιακά, τοπικά γλυκά( τα χαϊμαλιά), που ετοίμαζαν πυρετωδώς για μέρες οι γυναίκες της Σκιάθου, τα τραπεζάκια με τα γνωστά πολύχρωμα καρώ τραπεζομάντηλα στυλ ταβέρνας και οι Σκιαθίτισσες που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, πριν εμφανιστούν οι “Imam Baildi”, το συγκρότημα που απογείωσε το κέφι.
Στο τέλος του πάρτυ στεφάνια με λουλούδια κοσμούσαν τα κεφάλια των γυναικών και σαγιονάρες κοσμούσαν τα πόδια τους, μια που τα ψηλοτάκουνα τις εμπόδιζαν στο χορό.
Η Εμιλυ Βαφειά και η Εύη Λέκκα στο παρτυ μια μέρα πριν τον γάμο
Ο Στέφανος Οικονόμου στο παρτυ στο κτήμα Λάζου μια μέρα πριν τον γάμο
 
 
Τις προηγούμενες μέρες έγινε ένα καθιστό dinner στο γνωστό bar restaurant “Borzoi” του Σάββα Δαμιανίδη και ένα dinner στην καλαίσθητη έπαυλη του Στέφανου Οικονόμου με τα ελαιόδεντρα και τους εντυπωσιακούς κάκτους. Οι καλεσμένοι φεύγοντας αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από τους νεόνυμφους, για τη ζεστή φιλοξενία τους και την περιποίηση τους, η οποία ξεκίνησε από την πρώτη κι όλας στιγμή της άφιξης τους στις σουίτες των πολυτελών ξενοδοχείων της Σκιάθου, όπου τους περίμεναν λαχταριστά τοπικά γλυκά, πετσέτες θαλάσσης με τα αρχικά των νεονύμφων και για τις κυρίες υπέροχες ψάθινες τσάντες για τη θάλασσα.
Αξίζει να θυμήσουμε ότι ο γαμπρός εργάζεται ως υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ στην Axel Vervoordt, που ασχολείται με το εμπόριο αντικών και το interior design. Η Αλεξάνδρα Οικονόμου έχει σπουδάσει ψυχολογία, ζει κυρίως στη Νέα Υόρκη και ασχολείται με την τέχνη, αφού εργάζεται ως Art Curator και είναι και συλλέκτρια έργων τέχνης, όπως άλλωστε και ο πατέρας της που είναι από τους μεγαλύτερους συλλέκτες. Αξίζει να αναφερθεί πώς η Τσουγκριά είναι μια νησίδα με πλούσια βλάστηση από πεύκα και κρυστάλλινα τυρκουαζ νερά, που απέχει μόλις 2 μίλια από το λιμάνι της Σκιάθου(10 λεπτά με τα τουριστικά καικάκια), την οποία, λέγεται ότι κατά το παρελθόν θέλησαν ν αγοράσουν πολλοί μεγιστάνες, όπως η Λάτση, η Αγγελοπούλου, ο Ιβαν Σαβίδης, ακόμα και παλιότερα οι διάσημοι Beatles, αλλά τελικά κανενός η προσπάθεια να το αποκτήσει δεν τελεσφόρησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σκιάθος δεν επελέγη τυχαία ως τόπος τέλεσης του μυστηρίου. Η οικογένεια Οικονόμου διαθέτει τρεις βίλες στο νησί που κατασκευάστηκαν το 2011 από Ισπανό αρχιτέκτονα και αγαπάει τόσο το νησί ώστε περνάει εκεί πολύ χρόνο στις καλοκαιρινές διακοπές. Κατά το παρελθόν ήταν πολύ αισθητή η παρουσία του Γιώργου Οικονόμου στο νησί με την επί 12 χρόνια σύντροφο του την σκηνοθέτη Ατζελα Ισμαήλου, με την οποία είχε ένα πολύκροτο χωρισμό με μεγάλες οικονομικές διαφορές! Η παρουσία του γινόταν επίσης αισθητή και από το πολυτελές 50 μέτρων σκάφος του , με την επωνυμία «Baracuda Valletta». Αισθητή ήταν επίσης η παρουσία του Χρήστου Οικονόμου, που από τα 6 παιδιά του Γιώργου Οικονόμου θεωρείται ο διάδοχος της ναυτιλιακής επιχείρησης, όταν πριν κάποια χρόνια έβγαινε με την Ευγενία Νιάρχου και περνούσαν ονειρεμένα καλοκαίρια στη Σκιάθο. Αισθητή είναι ακόμα η παρουσία του Στέφανου Οικονόμου, ο οποίος, δραστηριοποιούμενος στο χώρο των κτηματομεσιτικών, έχει επενδύσει σε δική του αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων στη Νέα Υόρκη και αλλού και απολαμβάνει και αυτός πολύμηνες διακοπές τα καλοκαίρια του στη Σκιάθο. Ο Γιώργος Οικονόμου θεωρείται από τους πιο ευφυείς επιχειρηματίες και ακόμα και πρόσφατα που η εταιρία του «DryShips» που είναι εισηγμένη στη Wall Street αντιμετώπισε προβλήματα, απέδειξε πως «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται”, αφού παρά τα προβλήματα, εξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές παγκοσμίως. Έχει κάνει λαμπρές σπουδές στο Tεχνολογικό Iνστιτούτο Μασαχουσέτης (Massachusetts Institute of Technology, MIT) και ξεκίνησε την καριέρα του ως στέλεχος στη ναυτιλιακή εταιρία της οικογένειας Μαρτίνου, όμως σύντομα κατάλαβε πως θα μπορούσε να μεγαλουργήσει συστήνοντας τη δική του ναυτιλιακή εταιρία. Ο εφοπλιστής έχει κάνει και πολλές επενδύσεις στο χώρο του real estate, με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει φιλέτα-ακίνητα σε όλο τον κόσμο, όπως στο Σεν Μπαρτς της Καραϊβικής, στο Σεν Τροπέ, στους ακριβότερους δρόμους στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη , στη Σκιάθο, στην Αθήνα, στο οικιστικό συγκρότημα “One Athens” στο Λυκαβηττό, ενώ πριν λίγα χρόνια αγόρασε και το ιστορικό ξενοδοχείο «Armonia» της Βουλιαγμένης το οποίο μετέτρεψε σε συγκρότημα υπερπολυτελών κατοικιών, με ονειρικά, minimal lofts, με λευκά μάρμαρα, μεγαλοπρεπή είσοδο και μαγευτική θέα, όπου λέγεται ότι εκεί θα κατοικήσουν και κάποια από τα παιδιά του Οικονόμου.Αξίζει ν αναφερθεί ότι η Σκιαθος χαρακτηρίζεται ως το « νησί των γάμων», αφού έρχονται ζευγάρια από όλο τον κόσμο να παντρευτούν στις ειδυλιακές παραλίες της! Ειναι γνωστός ακομα στη Σκιάθο ο γάμος της Αλεξάνδρας Ποταμιανου και του Γιώργου Μανεση ,καθώς και της Κατερίνας Ποταμιανου, κόρης του Ανδρέα και της Φλερ Ποταμιανου, με τον Αναστάσιο Κονταράτο στην εκκλησία της Ζωοδοχου Πηγής δίπλα στη Μονή της Ευαγγελιστρίας. Το sissysworld εύχεται η ζωή των νεονύμφων να είναι το ίδιο ευτυχισμένη, συναρπαστική, ειδυλιακή και στρωμένη με ροδοπέταλα, όσο ήταν και τη μέρα του γάμου τους!