Το Make Place for One More Woman είναι ένα πρόγραμμα όπου ενώνουν τις δυνάμεις τους Ολυμπιονίκες, διακριθείσες αθλήτριες, μέλη του Ολυμπιακού κινήματος, διοικητικά στελέχη του αθλητισμού και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, με απώτερο σκοπό να «δημιουργήσουμε χώρο για μια ακόμη γυναίκα»! Το πρόγραμμα ήταν μία έμπνευση της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη ως απόρροια της ανακήρυξής «Γυναίκα & Αθλητισμός 2015» για την Ευρώπη, από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, που εμπνεύστηκε το “Make Place for One More Woman”, ως απόρροια της ανακήρυξής της «Γυναίκα & Αθλητισμός 2015» για την Ευρώπη, από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
 
 
Το πρόγραμμα Make Place For One Woman το οποίο τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Διεθνούς & Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ξεκίνησε την δραστηριότητά του τον Μάιο του 2016 ως και συνεχίζει αδιάκοπτα στην χώρα μας, με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία, Γεωργία και η Κύπρος, με την συνεργασία των τοπικών Συλλόγων Ολυμπιονικών.
 
Οι δράσεις του προγράμματος που μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, εντάσσονται στους ακόλουθους άξονες: • Συμβουλευτική-Μentoring: Μέσω σεμιναρίων που διοργανώνουμε, παρέχουμε γνώσεις ορθής χρήσης των μεθόδων της συμβουλευτικής στους συνεργάτες του προγράμματος. Στην συνέχεια, οι μέντορες που προκύπτουν, δουλεύουν με τις αθλήτριες των Σωματείων όπου εργάζονται, για να τις καθοδηγήσουν, να τις εμπνεύσουν και να τις παρακινήσουν να ασχοληθούν τόσο με την άθληση καθαυτή όσο & με τις διοικητικές δομές του αθλητισμού. • Διοργάνωση Αθλητικών Τουρνουά: Μέσα από τα οποία φέρνουμε σε επαφή τα κορίτσια με αρκετά Ολυμπιακά Αθλήματα, παρακινώντας τα παράλληλα να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής, για την προαγωγή της υγείας, της ομορφιάς, της φιλίας και της ευεξίας. Σημαντική έμφαση έχουμε δώσει και στην παρουσίαση Ολυμπιακών Αθλημάτων σε κορίτσια-πρόσφυγες εντός των καταυλισμών τους, ώστε μέσω του αθλητισμού να πάρουν έμπνευση και να ανοίξουν προοπτικές για εκείνες ώστε να ξεφύγουν από την δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει. • Συνεργασίες με Εθνικές Ομοσπονδίες: Με την δυναμική και την δικτύωση των Εθνικών Ομοσπονδιών, συμπράττουμε σε κοινές δράσεις για την προαγωγή του γυναικείου αθλητισμού στις νεαρές ηλικίες. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνεργασία η συνεργασία μας με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας, όπου μεταξύ άλλων δράσεων για την προαγωγή του αθλήματος του Χαντμπολ στην γυναικεία εκδοχή του, δημιουργούμε αθλητικές υποδομές στις εγκαταστάσεις του Χατζηκυριάκειου, ενός από τα μεγαλύτερα κοινωφελή ιδρύματα για κορίτσια που βρίσκονται σε ανάγκη. • Παροχή Εκπαιδευτικών Υποτροφιών: Με την συνεργασία σημαντικών Εκπαιδευτικών Ομίλων της Χώρας δίνουμε εκπαιδευτικές υποτροφίες σε κορίτσια που πληρούν συγκεκριμένα εκπαιδευτικά και κοινωνικά κριτήρια, στις ειδικότητες της Διοίκησης του Αθλητισμού, της Προπονητικής και της Φυσικοθεραπείας, ανοίγοντας παράλληλα για εκείνα νέους επαγγελματικούς ορίζοντας μέσα σε ολόκληρο το χώρο του αθλητισμού.
Ως χώρα, αλλά και ως ελληνικό Ολυμπιακό κίνημα, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι ότι έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες για να περιορίσουμε κάθε είδος αποκλεισμού στις γυναίκες που ασχολούνται με τον αθλητισμό, όμως είναι απαραίτητες επιπλέον ενέργειες, ώστε να κάνουμε χώρο για περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό
 
Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, το πρόγραμμα Make Place For One More Woman με την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνουν την 1η Εκδήλωση Make Place For One More Woman AWARDS που θα πραγματοποιηθεί 17/3/2019 και ώρα 6.00 στο ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης Ελευθερίου Βενιζέλου 87. Χορηγός εκδήλωσης: ΑPIVITA Χορηγοί επικοινωνίας: Φωνή της Νέας Σμύρνης, ΙΟΝΙΟΝ FM, We love sports, Sissys world, E-Volta. Ομιλητές: Μπουλούκος Γιώργος, Κατώπη Κατερινα, Πάλλη Ντόρα. Οργάνωση εκδήλωσης: Σαραντοπούλου Κατερίνα, Ανδρέου Χριστίνα Παρουσίαση: Σταθόπουλος Γιάννης