Για οποιονδηποτε ” κοινο θνητο”, το να τρέξει τρεις μαραθωνίους σε τρεις διαδοχικές Κυριακές,θα ήταν όχι μόνο δύσκολο ,αλλα αδιανόητο! Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την σπουδαια μαραθωνοδρομο ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ, της οποίας το σλόγκαν της ίδιας, όπως και της ομάδας της ,του “MARATHON TEAM GREECE BY MARIA POLYZOU” είναι ότι «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ».
Και πώς να φανούν αδύνατοι 3 διαδοχικοι μαραθώνιοι στην κορυφαία αυτή πρωταθλήτρια, αφού ειναι Η ΜΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα ,που πραγματοποιησε τον γνωστό ως ” ΦΕΙΔΙΠΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ”:Δηλαδή μέσα ΣΕ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ έτρεξε 13(!) ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ, ητοι 524 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ(!) ΣΕ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ και μάλιστα με καύσωνα (37-40 βαθμούς) ΜΕ ΜΟΝΟ 1 ΩΡΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ(!), ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΘΗΝΑ- ΣΠΑΡΤΗ- ΑΘΗΝΑ και καταλήγοντας στην Ακρόπολη πρώτα και από εκεί στο τύμβο των πεσόντων στον Μαραθώνα!
Η Μαρια Πολυζου κατα τον τερματισμό του ” Φειδιπιδειου” Αθλου
Η ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” θα δωσουν για ακόμα μια φορά ΦΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΛΥΖΟΥ ,ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟ 2009 , ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ (2:33:40), που δηλώνει απο τώρα παρούσα και οτι θα σταθεί στην εκκίνηση και των ΤΡΙΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ που θα πραγματοποιηθούν εντός συνόρων το προσεχές διάστημα ,ΣΕ 3 ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ: ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΟΔΟΣ.
Συγκεκριμενα στις 26 ΜΑΡΤΙΟΥ η Μαρία Πολύζου θα τρέξει στον Μαραθώνιο της Αρχαίας Ολυμπίας, την επόμενη Κυριακή 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλεξάνδρος» της Θεσσαλονίκης και μία εβδομάδα μετά, την Κυριακή 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στον Μαραθώνιο της Ρόδου!
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ , η σπουδαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος θα αγωνιστεί και στους τρεις μαραθωνίους με «Όραμα Ελπίδας» καθώς και οι τρεις αγώνες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του «Μαραθωνίου Ζωής» του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και της Marathon Team Greece By M. Polyzou που έχει για σύνθημα :“Nothing Is Impossible” !
«Ο Μαραθώνιος είναι ένα αγώνισμα ψυχής και για μένα τρόπος να πορεύομαι στη ζωή! Όταν συνδυάζεται με προσφορά στον συνάνθρωπο και κοινωνική αλληλεγγύη, τότε μπορείς να καταφέρνεις τα πάντα! Όταν τρέχω Μαραθώνιο, μπαίνω σε άλλη διάσταση! Σε κάθε χιλιόμετρο που διανύω ανακαλύπτω περισσότερο την δύναμη που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος. Έχω τρέξει μέχρι σήμερα στη ζωή μου συνολικά πάνω από 280.000 χλμ! και συνεχίζω … Δεν σταματώ ποτέ! Γεννήθηκα για να τρέχω! Όπου υπάρχει πάθος καμία πρόκληση δεν είναι αξεπέραστη!», δήλωσε η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Δρόμου και πρόσθεσε: «Με την φλόγα του Οράματος ελπίδας και με την υποστήριξη της Marathon Team Greece By M. Polyzou και όλων των δρομέων μου, θα τα καταφέρουμε να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα ώστε μέσα από τους αγώνες δρόμου να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών όσοι και όσες περισσότερες γίνεται!».
Ο Μαραθώνιος Ζωής για τον οποίο αγωνίζεται η Μαρία Πολύζου είναι μια πρωτοβουλία της δρομικής ομάδας που έχει συστήσει σε συνεργασία με το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των ανθρώπων στον αγώνα ζωής που δίνουν παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από τον καρκίνο! Όσο περισσότεροι οι εθελοντές δότες μυελού των οστών, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να σωθούν ανθρώπινες ζωές! Για αυτό τον ιερό σκοπό η Μαρία Πολύζου πήρε την απόφαση να τρέξει και στους τρεις εαρινούς μαραθωνίους στη χώρας μας κάνοντας την υπέρβαση που δεν αφήνει κανέναν να έχει αμφιβολία ότι πράγματι «Nothing is Impossible».
Και στο σημείο αυτό ,όσον αφορά την απολυτη πεποιθηση της πρωταθλήτριας ότι “«Nothing is Impossible»,σας παραθέτω κάποια πολυ ενδιαφέροντα αποσπάσματα απο την συνέντευξη που είχε δώσει η ” Γυναικα-Ανεμος” ,( όπως την αποκαλώ), τον Νοέμβριο του 2016 στο sissysworld.com:
“….Πριν απο ενα Μαραθώνιο ο κάθε δρομέας πάνω από όλα πρέπει να πει στον εαυτό του ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ! …
…Και σε ενα τερματισμό μαραθωνιου ο κάθε δρομέας που τερματίζει βιώνει το προσωπικό του «ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ»…
…Ειναι αλήθεια οτι ο μαραθώνιος δρόμος ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ και ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ενα άγνωστο κομμάτι του εαυτου μας, γνωρίζουμε την πειθαρχία μας, την δύναμη μας, τα όρια μας, η καλύτερα ΟΤΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΌΡΙΑ, ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ! “