Το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός στην Αττική μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο της Αθήνα, τον Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης, που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη στις 14 Οκτωβρίου 2018 διοργανώνει πυρετωδώς ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον Πανιώνιο ΓΣΣ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ , του Π.Α.Σ. Γυναικών Καλλιπάτειρα και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ). Τον Αγώνα υποστηρίζουν ενεργά, ο Σύλλογος Αθλουμένων Φίλων του Άλσους (ΣΑΦΑΝΣ) και η Νεότητα του Ερυθρού Σταυρού.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» που θα επιβραβεύσει τους τρεις πρώτους νικητές στον αγώνα των 10 χλμ. στους άνδρες και τις γυναίκες με το «Βραβείο Καλλιπάτειρα», το οποίο θα αντιστοιχεί στα 300 ευρώ για τον πρώτο, 200 ευρώ για τον δεύτερο και 150 ευρώ για τον τρίτο νικητή και νικήτρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και πρόεδρος του Σωματείου Καλλιπάτειρα είχε δηλώσει σε προγενέστερο αγώνα ιστορικής μνήμης συγκινημένη και υπερήφανη που η πόλη στην οποία κάποτε εγκαταστάθηκαν οι γονείς της διοργανώνει ένα τόσο σημαντικό γεγονός, σημειώνοντας πως οι θεσμοί που γεννιούνται ως ιστορικά και κοινωνικά αιτήματα μακροημερεύουν και σε έναν τέτοιο θεσμό θα εξελιχθεί ο συγκεκριμένος Αγώνας, δημιουργώντας μια δυνατή ιστορική αλυσίδα μνήμης.
Η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και πρόεδρος του Σωματείου Καλλιπάτειρα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη σε παλιότερο Αγώνα ιστορικής μνήμης!
Η πρωταθλήτρια Μαραθωνίου Μαρία Πολύζου, η πρύτανης ιστορικός-βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη -Αρβελέρ, ο γνωστός ζωγράφος Αλέκος Φασιανός και η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και πρόεδρος του Σωματείου Καλλιπάτειρα, σε παλιότερο Αγώνα ιστορικής μνήμης!
Τον αγώνα αυτό στηρίζει επίσης από τον πρώτο χρόνο διοργάνωσής του η κυρία Ιωάννα Καρυοφύλλη, εντεταλμένη σύμβουλος για τον Αθλητισμό στο δήμο Νέας Σμύρνης και μέλος του ΔΣ του σωματείου «Καλλιπάτειρα», όπως και η πρόεδρος του ΣΕΟ, κυρία Βούλα Κοζομπόλη. Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, θα γίνουν οι αγώνες στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Σμύρνης, στα αγωνίσματα των 10 χλμ., 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. Η Νέα Σμύρνη είναι έτοιμη να υποδεχθεί 7.000 δρομείς, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στον 4ο αγώνα Ιστορικής Μνήμης που φέτος αναμένεται να σπάσει και πάλι ρεκόρ συμμετοχών, όπως επισήμανε στην παρουσίαση του αγώνα, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού της Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν
Φωτογραφία από παλιότερο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης
Αξίζει να σημειωθεί , ότι φέτος αποφασίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή το 70% των εσόδων από τις εγγραφές, να διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα στην ACTIONAID και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.
Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί τους δημότες Νέας Σμύρνης και τους κατοίκους της Αττικής αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί, να αγκαλιάσουν την Διοργάνωση εγγραφόμενοι στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της. Οι εθελοντές συνεισφέρουν με την ενεργή παρουσία τους στην άρτια διεξαγωγή της Διοργάνωσης ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι αποκομίζουν μία μοναδική εμπειρία! Για εγγραφές εθελοντών ακολουθήστε τον σύνδεσμο:
http://neasmirnihistoricrun.racemanager.gr/el/volunteer/register