Η Κλέλια Χατζηιωάννου, γνωστή για την πλούσια φιλανθρωπική της δράση, έδωσε πάλι τη λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει « Το χαμόγελο του παιδιού» και πλήρωσε πρόσφατα 75.000 Ευρώ παραδίδοντας στον πρόεδρο του οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο επιταγή προκειμένου να καλυφθεί ισόποση οφειλή για τον ΕΝΦΙΑ 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η Τρίτη χρόνια που η κυρία Χατζηιωάννου πληρώνει οφειλές του «χαμόγελου του παιδιού): Πέρυσι είχα 24.217,48 Ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας των ασθενοφόρων και των οχημάτων που δίνουν λύσεις καθημερινά σε χιλιάδες παιδιά! Και πρόπερσι, όταν το κράτος και πάλι αδυνατούσε να βρει λύση και εκώφευε, η φιλάνθρωπη Κλέλια ως από μηχανής Θεός πλήρωσε για τον ΕΝΦΙΑ του « Χαμόγελου του παιδιού» 57.313,31 ΕΥΡΩ και επ´ ευκαιρία της πληρωμής του είχα κάνει ένα μικρό άρθρο-αφιέρωμα στη φίλη μου, τη γλυκιά, γενναιόδωρη και ευαίσθητη Κλέλια, γράφοντας τότε:
 
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Η ΠΡΙΓΚIΠΙΣΣΑ ΤΩΝ ΤΑΝΚΕΡ ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΦΙΑ 57.313,31 ΕΥΡΩ! – SissysWorld
Το κράτος (- πρόνοιας;) εξακολουθεί να κωφεύει για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του ” Χαμόγελου του παιδιού”…Του χρόνου άραγε , αφού το κράτος φαίνεται ανίκανο να το λύσει.
” Ο πατέρας τηs την προίκισε με πλούσιες καταθέσεις , και ο Θεός με πλούσια καρδιά! Ο λόγος για την ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ την «ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΩΝ ΤΑΝΚΕΡ», την “ΑΘΟΡΥΒΗ” Κλελια,που ξαφνικα έλυσε την σιωπή της και μίλησε με πράξεις, και ξαναέφερε το ΧΑΜΟΓΕΛΟ στα παιδιά στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ,πληρώνοντας τον ΕΝΦΙΑ που χρωστούσε αυτό στο κρατοs (!!!)ποσού 57.313,31 ευρώ!
 
 
 
Η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει πως δεν ήταν δυνατή η απαλλαγή του ιδρύματος από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ -μέχρι πριν τις εκλογές του 2015- ! Η γενναιοδωρία τηs Κλέλιας Χατζηϊωάννου όμως δεν εξαντλείται μόνο στο οικονομικό σκέλος, αφού, από όσο ξέρω, η Κλέλια προσφέρει και μια μεγάλη αγκαλιά σ αυτά τα παιδιά,τα οποία επισκέπτεται η ίδια τακτικά,τα φροντίζει ,παιζει μαζι τουs και τα κάνει πράγματι τα παιδιά του ” Χαμόγελου του παιδιού” «ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ»!
 
 
 
Μετά από το λαμπρό παράδειγμα τηs Κλέλιας Χατζηιωάννου, αλλά και του Κ.Λούλη που παραχώρησε την βίλα του στην Κιβωτό, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι ο ιδιώτης “πρέπει τελικά να πάρει τον νόμο στα χέρια του » για να σωθεί η κατάσταση, καθώς και ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία κάνει το γιγαντιαίο κράτος του δήθεν «δικαίου » και τηs δήθεν κοινωνικής πρόνοιας να φαντάζει μικρό, άδικο, ανάλγητο, σκληρό και αναποτελεσματικό! Η φιλανθρωπική δράση όμως της Κλέλιας Χατζηϊωάννου δεν εξαντλείται στην χθεσινή της κίνηση ,δηλαδή στην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.
 
 
 
Αυτό που δεν διατυμπανίζει η ίδια, επειδή είναι εξαιρετικά «low profil» ,αλλά το έχω καταλάβει εγώ απο την προσωπική μαs επαφή, είναι ότι η Κλέλια συντηρεί άπορες οικογένειες, ορφανά και ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη ,ενδιαφέρεται και βοηθαει τους συνεργάτες της ,το προσωπικό της και την οικογένεια του προσωπικού της, όπως και το προσωπικό των οικείων της. Πέραν αυτού όμως, σε μιά πιο συστηματοποιημένη προσπάθεια για φιλανθρωπική δράση και προκειμένου να διοχετεύσει ωφέλιμα την απέραντη ευαισθησία τηs και την αγάπη της για τον άνθρωπο και ιδίως για τις αδύναμες ομάδες ,ίδρυσε το 2006 Κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΕΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» ,στο οποίο προεδρεύει η ίδια. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ σε αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κύπρου, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική και Ιστορία της Τέχνης, σε αντίστοιχες Σχολές, Πανεπιστήμια, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,αρχής γενομένης από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015
 
 
 
Το Ίδρυμα στεγάζεται στο σπίτι της, ένα περίφημο νεοκλασικό κτίριο, οπου παλια έμενε ο Χαρίλαος Τρικουπηs, το οποίο βρίσκεται στην Κηφισιά και το οποίο σχεδιάστηκε από τον σπουδαίο κλασσικό αρχιτέκτονα στις αρχές του 20ου αιώνα Ερνέστο Τσίλλερ. Πρόκειται στην κυριολεξία για έναν Πύργο, ιδιοκτησίας και τόπου διαμονής της Κλέλιας, που ταιριάζει απόλυτα με την αρχοντιά και την μεγαλοπρέπεια της ιδιοκτήτριας του.
 
 
Οποιος μπαίνει στην έπαυλη διασχίζει πρώτα τον τεράστιο και πολύ φροντισμένο κήπο της. Στο ισόγειο που είναι κατασκευασμένο από πανάκριβο μάρμαρο, δεξιά βρίσκεται το σαλόνι και αριστερά η τραπεζαρία, ένα έργο τέχνης που εχει όλο τον ζωδιακό κύκλο, φιλοτεχνημένη απο τον γνωστό καλλιτέχνη Παναγιώτη Τανιμανίδη, ενώτο μάτι θαμπώνεται από τα τεράστια πορτραίτα τηs πριγκίπισσας Γκρέης Κέλλυ και τηs ιδιοκτήτριας, που έχει ζωγραφίσει ο γνωστός ζωγράφος Χάρης Λαμπέρτ, από ένα πανάκριβο πίνακα του Πικάσο, από τουs πίνακες του Φασιανού, του Τσαρούχη, του Εγγονόπουλου και του Μυταρά και από τα ανεκτίμητα γλυπτά πάνω στο τζάκι του Νταλί και του Ροντέν.
 
 
 
 Ο πανάκριβος πίνακας του Πικάσο!
 
Το ισόγειο ενώνεται με τον πάνω όροφο όπου βρίσκεται και το υπνοδωμάτιο της ιδιοκτήτριας, με μιά μεγαλοπρεπή μαρμάρινη σκάλα. Ενα μέρος της ευαισθησίας,αλλά και τηs καλαισθησίας λοιπόν της υπερευαίσθητης Κλέλιας διοχετεύεται στην τέχνη, την οποία λατρεύει! Το υπόλοιπο “περίσσευμα ψυχής” διοχετεύεται στη δοτικότητα και στην λαχτάρα για προσφορά, αλλά μόνο σε ανθρώπους που αγαπάει και ξέρει πως την αγαπούν. Και αυτό οι ” έμπειρες” κεραίες τηs μπορούν να το διακρίνουν ,γιατί η Κλέλια εκτός των άλλων διαθέτει μια απίστευτη αντίληψη, διαίσθηση, ένα μοναδικό ένστικτο που της επιτρέπει να αφουγγράζεται και να “οσφραίνεται” τα πάντα, αφού στην ουσία πρόκειται για μια ξύπνια γυναίκα με ώριμη σκέψη ,αλλα και με καρδιά μωρού παιδιού! Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στα καθιστά δείπνα που έκανε για λίγους στον Πύργο της ,πάντα είχε για μας τις φίλες της κάποια πανάκριβα δώρα, που εγω προσωπικά δεν ήξερα πώς να της τα ανταποδώσω! Και τα έδινε με τέτοια καλοσύνη , που ο διαμαντένιος σταυρός που μου είχε κάνει δώρο στα γενέθλια μου το 2007, μου έφερε απίστευτη τύχη στη ζωή μου και δεν τον έχω βγάλει απο πάνω μου μέχρι σήμερα!
 
 Στα καθιστά βραδινά δείπνα πρωτοστατουσε πάντα ο γνωστός «Bar-Bar», και ο εγκριτοs δημοσιογραφοs Δημητρηs Λυμπεροπουλοs.
 
 
Όλη αυτή η ευγένεια ,το μεγαλείο ψυχής ,η αρχοντιά, είναι επακριβώς αποτυπωμένα και διάχυτα στο γλυκό της πρόσωπο , ακτινοβολούν στο βλέμμα τηs,στο χαμόγελο τηs,στο φινετσάτο και κλασσικό ντύσιμό τηs, στον τρόπο που κινείται, στον τρόπο που μιλάει,που εκφράζεται ,που φέρεται!
 
Προφανώς η πολυτάραχη μέχρι τώρα ζωή της και η “αβάσταχτη ελαφρότητα” του κοσμικού «τίποτα» ,την έχουν κάνει να αναζητήσει πιο ουσιαστικές και πιο δημιουργικές διεξόδους έκφρασης της ευαισθησίας της και της ανθρωπιάς της, απο το να εμφανίζεται στα κοσμικά γκαλά, σε μεγαλειώδεις Λευκούς Χορούς στο Μονακό με πρίγκιπες και πριγκίπισσες και σε αξέχαστα πάρτυ στον Πύργο τηs και στο πλωτό τηs παλάτι !
 
 Η Κλέλια με την Μαίρη Φιξ και εμένα, σε ένα απο τα δείπνα της!
 
  Η Κλέλια με την Μαρίζα Φασιανού και εμένα σε ένα απο τα ξεχωριστά καλέσματα της!
 
 
 Η Κλέλια με τον Κωνσταντίνο Σκορίλα και εμένα ,σε ένα άλλο όμορφο κάλεσμα της!
 
 
 Με την Κλέλια και τον γνωστό δικηγόρο Γιάννη Αλεβίζο, από το πάρτυ γενεθλίων μου στο Ακρωτήρι το 2007 .
 
 
 
Φωτό από το κάλεσμα της Κλέλιας με θέμα “ελληνική βραδιά”
 
 
Όλη αυτή ζωή όσο και αν ήταν πασπαλισμένη με πολύ γκλίτερ και χρυσόσκονη, όσο και αν είχε λαμπερό περιτύλιγμα, δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά ίσως περισσότερο με αγκάθια…και ειδικά γιά μιά ευαίσθητη ψυχή σαν της Κλέλιας. Ακόμα και όταν η Κλέλια φωτογραφίζοταν ευτυχισμένη να χορεύει ατέλειωτες ώρες με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ο οποίος τηs έκανε “στενό μαρκάρισμα” και δεν την άφηνε λεπτό από την αγκαλιά του, ή όταν ο πρίγκιπας την έπαιρνε αμέτρητα τηλέφωνα( ήμουν μπροστά αρκετές φορές), η κρυφή υποψία μιαs ενδεχόμενης «ιδιοτέλειας», δεν άφηνε περιθώρια στην πανέξυπνη Κλέλια να αφεθεί στην απόλυτη ευτυχία!
 
 
 Η Κλέλια με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό,ο οποίος χόρευε μαζί τηs όλο το βράδυ στο πάρτυ της Κλέλιας το 2004!
 
 
 Η Κλέλια με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό σε παλιότερες στιγμές
 
 
Αλλωστε δεν είχε επουλωθεί (ούτε νομίζω ακόμα, αλλά ελπίζω να γίνει κάποτε), το τραύμα που είχε υποστεί και μάλιστα σε πολύ τρυφερή ηλικία από τον πρώην άντρα της τον Γ.Φραγκο ,τον οποίο παντρεύτηκε το 1990, αλλα εκείνος την εγκατέλειψε για την γραμματέα του το 1993,έχοντας ήδη πάρει από τον πεθερό του,τον Λουκά Χατζηϊωάννου, 50 εκατομμύρια δολλάρια, τα οποία ο Λουκάς Χατζηϊωάννου είχε δώσει σαν δάνειο, ενώ ο Γ.Φράγκος ισχυρίστηκε στιs μετέπειτα μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες, ότιτου τα είχε δώσει σαν “δωρεά”. Τελικά η Κλέλια Χατζηιωάννου δικαιώθηκε πανηγυρικά από τον Αρειο Πάγο σχετικά πρόσφατα, όταν επιδικάστηκε στον Γ.Φράγκο η πληρωμή 130 εκατομμυρίων δολλαρίων, αλλά στο τέλος μετά από μια συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς που προέκυψε σε φιλικό κλίμα μεταξύ του αδερφού τηs Κλέλιας του Πόλυ Χατζηϊωάννου και του Γ.Φράγκου στον «Δουράμπεη»στον Πειραιά ,συμφωνήθηκε να πληρώσει ο Γ.Φράγκος μόνο(!)50 εκατομμύρια δολλάρια (δηλαδή μόνο το αρχικό κεφάλαιο, χωρίς τους τόκους
 
 Ο Πόλυ Χατζηϊωάννου κέρδισε την δικαστική διαμάχη που είχε η Κλέλια με τον Γ.Φραγκο
 Η ίδια η Κλέλια (όπως και όλη η οικογένειά τηs), έχει μέσα στο αίμα τηs ,στο DNA τηs τις καταβολές της έντονης φιλανθρωπικής δράσης του αειμνήστου πατέρα της Λουκά Χατζηιωάννου, προέδρου του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΟΥΚΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, που έκανε ευεργεσίες και δωρεές σε ιατρικά ερευνητικά κέντρα διεθνούς εμβέλειας, ακαδημαϊκά ιδρύματα, πολιτιστικούς οργανισμούς και υποτροφίες σε άπορους φοιτητές στην Ελλάδα και στην Κύπρο
 
 
 
  
 
 
Το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματος συνεχίζουν στη μνήμη του μεγάλου Ελληνοκύπριου τα παιδιά του, ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος. Ο “sir”Στελιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής τηs easy jet και του easy group , έχει ιδρύσει και το Stelios Philanthropic Foundation, που χορηγεί υποτροφίες στα εκπαιδευτήρια Δούκα και εδώ και 9 χρονια προσφέρει οικονομική βοήθεια σε νεοσύστατες εταιρείες, (φέτος θα προσφέρει 100.000 Ευρω), καθώς επίσης με την φιλανθρωπική του δράση «Φαγητό από καρδιάς» έχει προσφέρει τα τελευταία 3 χρονια 4.000.000 σνακ σε Ελλάδα και Κύπρο.
 
Η Κλέλια, με τον αδερφό της τον Στέλιο Χατζηιωάννου και εμένα,σε ένα από τα dinner της
 Νομίζω τελικά ότι η Κλέλια βρίσκει την ουσιαστικη ευτυχία και την λύτρωση τηs ψυχής τηs , μέσα από παιδιά και ανθρώπους που αξίζουν το δόσιμό της! Και έτσι γίνεται η πιο χαρούμενη «πριγκίπισσα»! Και γιατί από όλα τα πριγκιπάτα του κόσμου (ακόμα και από αυτό του Μονακό), ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ» ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕΣΤΕΡΗ “ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ” από αυτή που ΧΑΡΙΖΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ και γίνεται “Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟΥΣ”, “Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΣΤΙΣ ΑΘΩΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ”!