H Μεγάλη Συνάντηση Δημιουργών του σύγχρονου Ελληνικού Κοσμήματος πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία για 6η χρονιά στο Ζάππειο Μέγαρο
ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑΚΗ
 
Για 6η συνεχόμενη χρονιά το A JEWEL MADE IN GREECE, η μεγαλύτερη πρωτοβουλία προώθησης και ανάδειξης του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος σε όλο τον κόσμο, διοργάνωσε τη Συνάντηση Δημιουργών στο Ζάππειο Μέγαρο, με την συμμετοχή 75 καλλιτεχνών και την αιγίδα και πολύτιμη υποστήριξη του ENTERPRISE GREECE. Μία μεγάλη γιορτή έμπνευσης, υψηλής αισθητικής και δημιουργικότητας απόλαυσαν οι καλεσμένοι των εγκαινίων, έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουν, να αγγίξουν και να απολαύσουν κοσμήματα με διαφορετικές υφές, χαρακτήρες και συμβολισμούς, σε μία βραδιά γεμάτη λάμψη.
 
ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ, ΝΤΕΛΑ ΡΟΥΝΙΚ, ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
Η εμπνεύστρια, δημιουργός και διοργανώτρια του A JEWEL MADE IN GREECE, εικαστικός Μαίρη Σαμόλη τόνισε σε σύντομη ομιλία της το όραμά της που έγινε πραγματικότητα για αναγνώριση του ελληνικού αποτυπώματος σε επί-πεδο αισθητικής και επιχειρηματικότητας στον κλάδο του κοσμήματος σε όλο κόσμο.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑΚΗ, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ, ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ
 
Παράλληλα η Σύμβουλος της Έκθεσης, κριτικός τέχνης ‘Ιρις Κρητικού υπογράμμισε την πολυδιάσταση δημιουργικότητα του κλάδου και το ζωντανό του διάλογο με την μακραίωνη ελληνική ιστορία και πολιτισμό. Η Πρέσβειρα του AJMIG Τόνια Σωτηροπούλου έδωσε την δική της οπτική και μετέφερε στους καλεσμένους τη χαρά της να μεταδίδει τις αρχές, τα μηνύματα και την αισθητική της διοργάνωσης σε όλο τον κόσμο.
ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
 
Συνοδοιπόρος σε αυτή τη γιορτή, το Make a Wish Ελλάδος, του οποίου τους σκοπούς και το έργο – μέσω ειδικής ενέργειας με τίτλο «A Jewel for a Wish» – στηρίζει η διοργάνωση, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα να πραγματο-ποιήσει την ευχή της μικρής Έλενας να γίνει πριγκίπισσα!
ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑΚΗ, ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ, ΝΤΕΛΑ ΡΟΥΝΙΚ
 
Τεράστιο ενδιαφέρον προκάλεσε στο κοινό το καλλιτεχνικό σύμπλεγμα που παρουσίασε η επίτιμη καλεσμένη της διοργάνωσης, διεθνούς φήμης Ελληνίδα εικαστικός Della Rounick, με τίτλο «Προσδιορίζοντας το Απροσδιόριστο».
ΝΤΕΛΑ ΡΟΥΝΙΚ
 
Η φετινή διοργάνωση που είχε τίτλο «Μεταμορφώσεις» δίνοντας έμφαση στον πολύπλευρο ρόλο του κοσμήματος, επεφύλαξε στη δεξίωση των εγκαι-νίων σε εκθέτες και επισκέπτες μία ιδιαίτερη έκπληξη, με τρεις εντυπωσιακές Lady Gaga οι οποίες παρουσίασαν ένα μουσικοχορευτικό θέαμα με έμφαση στο κόσμημα. Το μουσικοχορευτικό event διοργανώθηκε από την χορογράφο Άννα Αθανασιάδη και το Dance on Stage.
 
Αρωγός και συμπαραστάτης του AJMIG στάθηκε το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη, μέσα από τη δραστηριότητά του Lovegreece.com, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος που έχει ως στόχο την προβολή επιτυχημένων Ελλήνων δημιουργών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντάς τους το βήμα να παρουσιάσουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία τους. Μία ζωντανή συνάντηση, μία γιορτή δημιουργικής έκφρασης, παραγωγικού διαλόγου, υψηλής αισθητικής και συνεργατικής επιχειρηματικότητας, έδωσε για μία ακόμη χρονιά ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και ελληνικής εξωστρέφειας τονίζοντας ότι το “Made in Greece” είναι τίτλος τιμής για κάθε δημιουργό σύγχρονου κοσμήματος.
 
ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ, ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ), ΙΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ, ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΠΟΠΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ
ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ
ΝΤΕΛΑ ΡΟΥΝΙΚ
ΚΛΑΡΑ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑ, ΑΓΚΗ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑ
ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑΚΗ, ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis