Για εμάς, τους τελευταίους εναπομείναντες στην Αθήνα του καύσωνα και των τροπικών κλιματολογικών συνθηκών, την πιο καλή αφετηρία για τις καλοκαιρινες μας διακοπες, αποτέλεσε το φιλανθρωπικό δείπνο με θέμα «Captain’s Dinner» , που πραγματοποίησε πρόσφατα ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Συνδυάζοντας απόλυτα “το τερπνόν μετά του ωφελίμου” , κάθε άλλο παρά από υποχρέωση είμαστε εκεί εκείνο το βράδυ, που πραγματικά απολαύσαμε μια μαγική βραδιά! Μια βραδιά που πληρούσε όλες μας τις αισθήσεις, μια που η όσφρηση ευφραινόταν από τη θαλασσινή αύρα, η ακοή γέμιζε με ευχάριστα ακούσματα από τις υπέροχες φωνές βαρύτονων και σοπράνο, η ματιά χόρταινε από τη θέα της θάλασσας, από το όμορφο περιβάλλον- για το οποίο είχε επιμεληθεί προσωπικά η Εμυ Τρίκαρδου – και από ανθρώπους τριγύρω που έχουν θέσει σα στόχο ζωής την προσφορά και η ψυχή γέμιζε με την αίσθηση της πληρότητας που έχει κανείς όταν βοηθάει ανθρώπους που έχουν ανάγκη και στην προκειμένη περίπτωση βρέφη που από την γέννησης τους χρήζουν εντατικής θεραπείας!
 
Πριγκίπισσα Αικατερίνη, Κων/νος Αγγελόπουλος, Πρίγκιπας Αλέξανδρος, Γέλη Αγγελοπούλου
 
 
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και την παρουσία των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας , με σκοπό την στήριξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Νεογνών των κρατικών νοσοκομείων. Είναι γνωστό ότι η πριγκίπισσα Αικατερίνη που ίδρυσε το life line έχει οργώσει τα μήκη και πλάτη της γης και μέσω πολλών φιλανθρωπικών εκδηλώσεων έχει μαζέψει και ήδη προσφέρει αρκετά χρήματα για αυτον τον συγκεκριμένο σκοπό. Στην πρόσφατη εκδήλωση και μετά τον λιτό αλλά ουσιαστικό πρόλογο της Αντιπροέδρου του life line δρ.Αλκηστης Πρίνου, ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος ευχαρίστησε τους φίλους του Lifeline για την μεγάλη συμβολή τους. Στη συνέχεια η Πριγκίπισσα Αικατερίνη τόνισε στην συγκινητική της ομιλία την αξία της φιλανθρωπίας και την βοήθεια που χρειάζεται η Ελλάδα. Εξάλλου ο Πρόεδρος Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας αναφέρθηκε στο έργο του σωματείου και στην μεγάλη του προσφορά στα κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδος και ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους συμμετέχοντες.
 
Δρ Ζήσης Μπουκουβάλας, Ναλίτα Καρρέρ, Νίκος Τσάκος ,δρ Άλκηστις Πρίνου Μπουκουβάλα
 
 
 
Το πιο συγκινητικό της βραδιάς ήταν όταν ο 10χρονος εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης και γιός του David Αndrews και της δρ Ατζυ Μαργαρίτη Andrews πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε με φωνή , άνεση, ερμηνεία και σκηνική παρουσία, που θα ζήλευε και ο καλύτερος τενόρος , αφιερώνοντας 2 τραγούδια στη γιαγιά του, στους καλεσμένους και στα παιδάκια που έχουν ανάγκη! Τελειώνοντας τα τραγούδια του η πριγκίπισσα Αικατερίνη είπε συγκινημένη στον ταλαντούχο εγγονό της ότι του εύχεται κάποια στιγμή όταν μεγαλώσει να χρησιμοποιήσει αυτό το μεγάλο ταλέντο του για να μπορέσει να βοηθήσει ανθρώπους που χρήζουν βοηθείας! Μετά τον “πριγκιπικό” εγγονό , τη σκυτάλη πήραν η σοπράνο Βίβιαν Γιαννάκη και η Λυδία Αγγελοπούλου μαζί με τον Ευάγγελο Γιαμούρη και τον βαρύτονο Νίκο Καραγκιαούρη , που μάγεψαν τους παρευρισκομένους με τις μελωδίες τους. Εκτός από τα ωραία ακούσματα και την συγκινητική ατμόσφαιρα, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν και την μοναδική διακόσμηση της κας Έμης Τρικάρδου που έκλεψε για μια ακόμα φορά την παράσταση με την εταιρεία της l arte di Artemide ! Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες AS Marine, Medical Anti-Aging Center, Artemide, Beat be spoke events & services, Βίκος και το κτήμα Κυρ Γιάννη, ενώ στους καλεσμένους μοιράστηκαν δώρα της εταιρείας Molton Brown. Μετά από αυτή την ομολογουμένως μαγική βραδιά , και με τις μνήμες και τις ψυχές μας φορτωμένες με θετική ενέργεια, σαλπάραμε πιο χαρούμενοι και πιο ανάλαφροι για τα παραδεισένια νησιά της Ελλάδας μας!
 
Ναλίτα Καρρέρ,Σίσσυ Παπαγεωργίου, πριγκίπισσα Αικατερίνη, Αλκηστη Πρίνου,Αγγελική Αγγελίδη, Στέλιος Αγγελίδης
 
Γιώργος Τσακίρογλου, Έρση Τσακίρογλου, Ζήσης Μπουκουβάλας, Άλκηστις Πρίνου Μπουκουβάλα
 
Δέσποινα Πορτοκάλη, Εμυ Λιβανίου,Ατζυ Andrews,Σίσσυ Παπαγεωργίου
 
Γιάννης Τρίκαρδος, Εμυ Τρίκαρδου
 
Γιώργος Πατέρας,Ζήσης Μπουκουβάλας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Σαχίνης
 
Πρίγκιπας Αλέξανδρος, Πριγκίπισσα Αικατερίνη, Νίκος Τσάκος, Ειρήνη Νταϊφά, Γιώργος Πατέρας
 
Γέλη Αγγελοπούλου, Δρ. Φώφη Καμποσιώρα και Δρ. Γιώργος Παπαβασιλείου
 
Η Εμυ Λιβανίου, η οποία παρουσίασε το υπέροχο λεύκωμά της με τίτλο ” Η δύναμη της προσφοράς”, το οποίο προωθεί σοβαρά φιλανθρωπικά σωματεία, με την Αλκηστη Πρίνου, την Σίσσυ Παπαγεωργίου και την Δέσποινα Πορτοκάλη
 
Η Ατζυ Andrews με τον Λάσκαρη
 
Η Λίτσα Λάβδα και ο Στέλιος Λάβδας με τον Θεόδωρο και την Χριστίνα Θεοδωροπούλου
 
Τέσυ Νοδαρα, Ρένα Φλεβαράκη, Νίκη Παξιμαδάκη
 
Εμυ Τρίκαρδου, Γέλυ Αγγελοπούλου
 
Ο Δρ. Γιώργος Παπαβασιλείου και ο Δρ. Κώστας Σαμαράς
 
Έμυ Τρικάρδου, Έρση Τσακίρογλου, Στέλλα Μάντζαρη
 
Η Λάνα Μανδύλα με τον Ευγένιο Πιέρρη και την σύζυγο του
 
Βαρβάρα Γελαδάκη, Σίσσυ Παπαγεωργίου
 
Ντάνα Στασινού και Έμυ Τρικάρδου
 
Το μέλος του ΔΣ του life line Δρ. Φώφη Καμποσιώρα με την Μαρία Ψηφή
 
Τέσυ Νοδαρα, Νίκη Παξιμαδάκη,Ρένα Φλεβαράκη, Λέιλα Νεοφύτου
 
Ολγα Καραβερβέρη, Ματθίλδη Μαρνέρη
 
Δήμητρα Μουτζούρη
 
 
 Πηγή: studio panoulis