Με τίτλο “FANTASY LOVE ” by Feny Bouza και έχοντας πηγή έμπνευσης τις βαθυστόχαστες επισημάνσεις του πρωτοπόρου του κινήματος της pop art , Andy Warhol, ότι ” fantasy love is much better than reality love” και ότι ” everyone needs a fantasy”, η ταλαντούχα εικαστικός της pop art Φένυ Μπούζα θα εκθέσει τα έργα της στου ” Ορλωφ” στο παλιό λιμάνι στις Σπέτσες, στις Σπέτσες από τις 18 ως τις 31 Αυγούστου .
 
 
 
Με αέρα καλοκαιριού και πινελιές
γαλάζιου, η Φένυ Μπούζα σε καλεί να ονειρευτείς, να ταξιδέψεις, να παρασυρθείς…
Εκεί που το έντονο χρώματα των αντιθέσεων, η αθωότητα του ξεκάθαρου, η προσμονή της ανάμνησης, η γλυκιά μελαγχολία του έρωτα “φαίνονται”…μόνο με τα μάτια κλειστά!
(www.fenybouza.com)
 
Feny Bouza
fenybouza.com
 
 
“Έφερνα γύρους μεσ’ στόν ουρανό καί φώναζα
Με κίνδυνο ν’αγγίξω μιά ευτυχία
Σήκωσα πέτρα καί σημάδεψα μακριά
Μιλημένη από τον ήλιο η Μοίρα
Έκανε πώς δέν έβλεπε
Καί τό πουλί του κοριτσιού πηρ’ ένα ψίχουλο θαλάσσης καί αναλήφτη.”
Οδυσσέα Ελύτη Γεγονός του Αυγούστου
Από “Το φωτόδεντρο και η δέκατη τέταρτη ομορφιά”
 
 
 
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΝΥ ΜΠΟΥΖΑ
Η Φένυ Μπούζα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομικά. Από το 2006-2013 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα τέχνης και επισκέφθηκε τις πιο σημαντικές εκθέσεις τέχνης τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη παρουσίαση του έργου της στο ευρύτερο κοινό πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2014. Έχει παρουσιάσει επίσης την καλλιτεχνική δουλειά της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την τεχνοτροπία της Φενυς Μπούζα είναι τα εντονα χρώματα ,καθώς και ότι επιλέγει ένα θέμα, το εξετάζει και το επαναλαμβάνει κατ ‘εξακολούθηση, προκειμένου να αποκαλύψει όλες τις πλευρές του και τις ιστοριες του, κάνοντας μας να περιπλανηθούμε σε ένα φανταστικό κόσμο γεμάτο ζωηρά χρώματα και συναισθήματα. Μεσα από τα έργα της Φενυς Μπούζα ονειρευόμαστε τη ζωή και τις δυνατές στιγμές της. Η επανάληψη των θεμάτων της, η ισχυρή χρωματική παλέτα και οι καθαρές επιφάνειες αποδεικνύουν ότι η καλλιτέχνης επηρεάζεται από την ποπ αρτ. Παρ’ όλα αυτά, τα έργα που βλέπουμε έχουν δημιουργηθεί στη σύγχρονη εποχή, έχουν δικό τους χαρακτήρα και την ιδιαίτερη γοητευτική αφηγηματικότητά τους.