Τα γενέθλια του Γιάννη Κεντ στην avant premiere του πολυαναμενόμενου ” Μαντάμ Σουσου” στο θέατρο Παλλάς έφεραν στο έργο μεγάλη τύχη, αφού ήδη η Μαντάμ Σουσού είναι sold out! Πέρυσι που τέτοια εποχή ξεκινούσε τις “Θεατρικές σκηνές”, όταν έσβηνε το κεράκι της τούρτας των γενεθλίων του ο Γιάννης Κεντ στο Tokyo joe της Βουλιαγμένης, ήμουν σίγουρη πως και σ αυτό το επιχειρηματικό του ξεκίνημα θα ξεπερνούσε κάθε προσδοκία! Και αυτό αποδείχτηκε στη συνέχεια.
Στο αφιέρωμα μου τότε είχα γράψει:
 “Happy birthday Μr President”: Οχι μια,αλλα 3 “Marilyn” ( Monroe) τραγουδήσαμε πρόσφατα στο ατμοσφαιρικό γιαπωνέζικο εστιατόριο “Tokyo joe ” στη Βουλιαγμένη στον mister ΚΕΝ( εν)Τ(υ) για τα γενέθλια του !
 Αλλωστε τι ΚΕΝΤ ,τι ΚΕΝΝΕΝΤΥ: Και οι δυο είναι σημαντικοί, ευφυείς και ταλαντούχοι άνθρωποι, που έγραψαν ιστορια ,ο καθένας στον τομέα του!!! Οι 3 “Marilyn’s ” λοιπόν, εκπροσωπώντας επάξια πιστεύω η καθεμιά τον τομέα της ,η π.Υπουργος Ζέτα Μάκρης τον πολιτικό, η Ιωάννα Σεβοπούλου τον καλλιτεχνικο και εγώ τον νομικό-δημοσιογραφικό,και ο πολυπράγμων Γιάννης Κεντ που άφησε πίσω του για λίγο τιs πολλαπλές επαγγελματικές του υποχρεώσεις, απολαύσαμε εκλεκτό γιαπωνέζικο φαγητό μέχρι τελικής πτώσεως…
 
 
Σαν πριγκίπισσα, όπως είχα ξαναγράψει, με έκανε να αισθανθώ το καλοκαίρι στην Κέρκυρα, που με φιλοξένησε οικογενειακώς ο Γιαννης Κεντ, έτσι λοιπόν και εμείς, όχι μόνο σαν βασιλιά τον κάναμε να αισθανθεί την μέρα των γενεθλίων του ,αλλά και σαν…”Πασά “!!! Με τα maki του , τα nigiri του ,τον μπακαλιάρο του , τον τονο του ,το California Rolls του , το Tiger Tempura Rolls του με την γαρίδα, τα noodles του με γαρίδα, με την σαλάτα του απο φύκια!
 
 
 
 
 
Στο ζεστό εστιατόριο λοιπόν το Tokyo joe ,με τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο , με τον χαμηλό φωτισμό και με την minimal και απέριττη διακόσμηση και έχοντας στον ορίζοντα μας την θέα τηs θάλασσαs απέναντι, και στην όσφρησή μαs την ευχάριστη αύρα τηs, η συζήτηση δεν σταμάτησε λεπτό και ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, με τα τσόπστικς στα χέρια και φυσικά όχι μεταξύ ” τύρου και αχλαδιού), αλλα μεταξύ …maki και nigiri…
 
 
 
 Γενικά η βραδιά κύλησε πολύ όμορφα,τόσο σε επίπεδο πνευματικών αναζητήσεων, αλλά και οπτικών ερεθισμάτων, όσο και σε επίπεδο γαστρονομικών επιλογών, μια που ο ουρανίσκος μαs γευόταν γευστικούς πειραματισμούς τηs ασιατικής απόλαυσης και εκλεκτά εδέσματα τηshardcore γιαπωνέζικης κουζίναs, τηs οποίας είμαστε λάτρεις και οι τέσσερις συνδαιτημόνες και ειδικά της εξαιρετικής κουζίνας του Tokyo joe ,που επιτυγχάνει ακριβωs αυθεντικές ιαπωνεζικεs γεύσεις.
 
 
 Και πράγματι, όχι μόνο η παρέα των τεσσάρων μαs συγχρωτιζόταν απόλυτα, αλλά και οι γεύσεις και τα υλικά του φαγητού έδεναν πολύ αρμονικά μεταξύ τουs, ώστε μαs έδιναν μια λεπτή γευστική αίσθηση, χωρίς να οδηγούν σε υπερβολές, γι αυτό και όλοι νιώσαμε ελαφρά χορτασμένοι, αλλά όχι και…πρησμένοι!Είναι αυτό που λέμε value for money !
 
 
 Χορτασμένοι είμαστε όχι μόνο από το φαγητό, αλλά επίσης και από την αμέριστη περιποίηση και φροντίδα της αγαπημένης μου Σοφίας Πλατή(συνιδιοκτήτριας του ” Tokyo Joe” στη Βουλιαγμένη).
 Με την συνιδιοκτήτρια του Tokyo Joe Σοφία Πλάτη
 
 Με την ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ιωάννα Σεβοπούλου
 
 Μετά το φαγητό και το καλό κρασί, η βραδιά έκλεισε με μιά Τούρτα- έκπληξη (που από όσο προλάβαμε να δούμε πριν την … εξαφανίσουμε σε χρόνο ρεκόρ) ήταν μια σοκολατένια καρδιά, γλυκειά και τρυφερή, όπως η καρδιά του εορτάζοντα…με την υπέροχη Ιωάννα Σεβοπούλου να πρωτοστατεί στο γενέθλιο άσμα…, εμένα και την Ζέτα Μακρή να σιγοντάρουμε και τον “mr president”-Γιάννη Κεντ να μας ακούει συγκινημένος σβήνοντας το ένα και μοναδικό κεράκι του …