Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το πρώτο ελληνικό fashion show Υψηλής Ραπτικής «Hautes Grecians» στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 
Πάνω από 800 καλεσμένοι από το χώρο της μόδας και της τέχνης καθώς και στελέχη κορυφαίων εταιρειών, ανάμεσα τους και η δημοσιογράφος της Vogue Runway Tiziana Cardini (που ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για το show) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα catwalks πέντε καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών οι οποίοι παρουσίασαν συλλογές αποκλειστικά σχεδιασμένες για το «Hautes Grecians».
 
 
 Ο Apostolos Mitropoulos με τη συλλογή του POSSESSED, μια ψευδαίσθηση που έχει σχήματα Υψηλής Ραπτικής, εμπνεύστηκε από τους ανθρώπους που συναντά στο δρόμο.
 
O Angelos Bratis με τη συλλογή MUSE αποτίνει φόρο τιμής στη Γυναίκα επιλέγοντας σημαντικές γυναίκες της ζωής του να περπατήσουν στο catwalk. Ανάμεσά τους η ηθοποιός Κόρα Καρβούνη, η creative director του brand Paule Ka, Alitheia Spuri Zampetti και η διευθύντρια του Dutch Fashion Foundation, Angelique Westerhof.
 
 
Ο Vassilis Emmanuel Zoulias με τη συλλογή του Study in a Dress υμνεί το larger than life μικρόμαυρο φόρεμα. Το Atelier Loukia παρουσίασε την συλλογή Allure Sophistiquée διατηρώντας τη ρευστότητα των σχεδίων και υλικών για τα οποία διακρίνεται, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα πιο γεωμετρικές γραμμές. 
 
 O Vrettos Vrettakos παρουσίασε τη συλλογή He’roϊnes, μια ghetto couture collection επηρεασμένη από τα ‘80s με έντονο glam.
 
 Τέλος η Evgenia Dimopoulou μία νέα σχεδιάστρια, η οποία δημιούργησε την πρώτη της συλλογή για το ελληνικό brand Τoi&moi επηρεάστηκε από τις ελληνικές φορεσιές για την πρωτότυπη συλλογή της.
 
 
O Φάρος του ΚΠΙΣΝ επιλέχθηκε καθώς αντιπροσωπεύει το storytelling, που το “Hautes Grecians” ήθελε να αφηγηθεί: το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας, ο διάλογος με την ιστορία, η σχέση φύσης και ελληνικού πολιτισμού, οι καθαρές γραμμές, οι λιτοί και λειτουργικοί όγκοι, η ανάγκη για εξωστρέφεια και εξέλιξη. Η Ελλάδα αποτελεί fashion destination και τώρα το αποδεικνύει απογειώνοντας την υψηλή ραπτική σε νέα επίπεδα. Ιδιαίτερη νότα, έδωσε η παρουσία του αγαπημένου καναλιού των γυναικών FOX Life, με το πιο ελκυστικό, τολμηρό και εθιστικό πρόγραμμα κορυφαίων τηλεοπτικών σειρών.
 
 
 
 Το FOX Life επεφύλασσε την πιο «irresistible» έκπληξη της βραδιάς καθώς μέσω της αφής, γεύσης, όσφρησης και όρασης εξέπληξε τους υψηλούς καλεσμένους του Hautes Grecians οι οποίοι αφέθηκαν στον ακαταμάχητο κόσμο του !
 Μετά το show, στο πάρτυ που έγινε μετά , οι μουσικοί παραγωγοί του Hit 88.9 ανέβηκαν στα decks με την πιο haute μουσική, για ένα feelgood κλείσιμο της βραδιάς.
 
 
 Το “Ηautes Grecians” στήριξε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με δωρεές μέσω ειδικών προσκλήσεων που θα δόθηκαν στο νεοσύστατο παράρτημα Ελληνικού-Aργυρούπολης.
 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΡΑΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΛΙΑΣ, ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ, ΛΟΥΚΙΑ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΡΕΤΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ
 
 ΡΟΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
 
 ΚΡΙΣΤΗ ΤΣΟΛΑΚΑΚΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΛΟΥΛΟΥ ΖΕΗΝ
 
 ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
 
 ΕΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
 
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ
 
 ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
 
 
 Ρόη Αποστολοπούλου, Μάκης Δάναλης
 
 Ελενα Βρεττού
 
 Ολγα και Ιωάννα Καραβερβέρη
 
 Τάκης Γιαννέτος, Κατερίνα Γιαννέτου, Μαρίνα Πατούλη, Νίκος Παπαδάκης, Ελίνα Καραμαλίκη
 
 Λόλα Νταϊφά
 
 Χρυσούλα Κέρος, Ρόη Κέρος, Ζωή Κέρος
 
 Μιράντα και Μαρία Βατοπούλου, Πέννυ Λιάγκα
 
 Μπεατριζ Στεροδήμα, Αρης Στεροδήμας
 
 Βασίλης Ζούλιας, Ελένη Παναρίτη, Περικλής Κονδυλάτος
 
 ΟΙ ΡΟΔΟΛΦΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΟΝΤΟΝΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ
 
 ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΚΛΑΣ, ΕΛΙΑΝΑ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
 ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ , ΜΙΜΙΚΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΑ
 
 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΝΤΟΒΑ, ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ
 
 
 
Πηγη:studio panoulis