Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα του Θανάση Λάλα στον Εικαστικό Κύκλο Sianti, με τίτλο «HE(ART)», (Το ταξίδι της Καρδιάς, σε ελεύθερη μετάφραση). Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού και του πολιτιστικού χώρου, ενώ σημαντικό είναι το ότι ένα μεγάλο μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα δοθούν προς ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΗΛΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Σημειώνεται, πως στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και δημοπρασία ενός πίνακα, η οποία θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης, 10 Οκτωβρίου. Πρόκειται για έναν πίνακα διαστάσεων 100 cm x 100 cm, ενώ τα έσοδα θα δοθούν εξ’ ολοκλήρου στον Σύλλογο «Ελπίδα». Τα ζωγραφικά έργα του Θ. Λάλα που παρουσιάζονται, είναι ένας θίασος ηρώων, που συνθέτουν το μεγάλο τσίρκο του παραλόγου. Άνθρωποι που πετούν, σπίτια που γέρνουν αλλά δεν καταρρέουν, ουρανοί που γίνονται θάλασσες, ψάρια που πλέουν, πουλιά που βουτάνε στα βαθιά, καρδιές που καίνε αλλά δεν καίγονται, νεκρές αισθήσεις που αφυπνίζονται. Έκθεση «HE(ART)» Η Έκθεση «HE(ART)» είναι μία προσπάθεια να αναπνεύσουμε μαζί με τους άλλους, είναι μία καρδιά που χτυπάει και αγωνιά με τους άλλους, είναι ένα χέρι που απλώνεται για να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη, τα παιδιά που παλεύουν να ζήσουν. Η Έκθεση «HE(ART)» είναι μία παρουσία σε εποχή γενικευμένης απουσίας!
ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Οκτωβρίου Διάρκεια: Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 έως Σάββατο 13 Οκτωβρίου Επιμέλεια: Βασιλική Σιαντή.
ΝΑΝΣΥ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΙΒΑΤΣΗΣ, ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Σχετικά με τον Εικαστικό Κύκλο Sianti: Ο Εικαστικός Κύκλος δημιουργήθηκε το 1982. Όχι μόνο υπήρξε πρωτοπόρος στην δημιουργία και ανάπτυξη της Μεταξοτυπίας αλλά υπήρξε ο εμπνευστής για τις εκθέσεις των σημαντικότερων εκπροσώπων της ελληνικής τέχνης. Το 2017 o Εικαστικός Κύκλος Sianti αποχαιρετά το κτήριο της Χαρ. Τρικούπη και εγκαθίσταται σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της Αθήνας: πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη στην περιοχή του Χίλτον. Το τιμόνι της διοίκησης αναλαμβάνουν τα παιδιά του Φάνη Σιαντή, Βασιλική και Θεόδωρος. Στον νέο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο ΕΚSianti εκτός από τις εκθέσεις διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την γνωριμία των παιδιών με την τέχνη. Το Μάϊο 2018 λειτουργεί το πρώτο του e shop.
ΜΑΝΟΣ ΝΙΦΛΗΣ, ΑΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΦΑΝΗ ΣΙΑΝΤΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΙΚΑ

 

ΠΗΓΗ: papadakis press