ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 20,30 ,μην χάσετε τις ” ΜΑΣΚΕΣ” ΤΟΥ ” THE KATIA PASCHOU PROJECT” ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ!
Έχω γράψει πολλές Φορες με ενθουσιασμό για το ” KATIA PASCHOU PROJECT”, για αυτο το νεο είδος ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ που εγκαθίδρυσε για πρώτη φορα στην Ελλάδα η πολυταλαντη ΣΟΠΡΑΝΟ ΚΑΤΙΑ ΠΑΣΧΟΥ, το οποίο φιλοδοξεί να κανει την όπερα προσιτη στο κοινο και ιδίως στους νέους ! To “The Katia Paschou Project”, ειναι μια τριπλή γέφυρα, που ενώνει το κοινό με την κλασική μουσική, τους μουσικούς με τους τραγουδιστές και τις σπουδές με την επαγγελματική δραστηριότητα Εγω προσωπικα (και το sissysworld.com ) έχω βιώσει απο πέρυσι την εξαιρετικη εμπειρία του “the katia paschou project”, οπου η όπερα αναμιγνυοταν με βαθυστοχαστους διαλόγους ,αλλα και με αργκο, οι μουσικοί της όπερας με νέους ερασιτέχνες ηθοποιούς, η γίνονταν ηθοποιοι οι ίδιοι οι μουσικοί , και εμείς, οι θεατές τραγουδούσαμε όπερα, σαν να “το χαμε ” απο την γεννηση μας, σε μια αίθουσα που έσφιζε απο παλμο, Ζωη και συναίσθημα!
Αλλα και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες μέσα απο αυτη την διάδραση εξελίσσονταν και εξιλεωνονταν

Είχα ηδη καταλάβει οτι η Κατια Πασχου δεν ειναι μονο μια ταλαντούχα σοπράνο, με χρυση φωνη και υπεροχη ερμηνεία, αλλα οτι ειναι ένας εμπνευσμένος πληθωρικος και πολυπραγμων καλλιτέχνης που καταφέρνει να
συνδύασει την κλασική μουσικη με στοιχεία “μη κλασσικά”,αλλα τολμηρά και μοντέρνα !

Είχα δει τα Χριστουγεννα την πρώτη sold out συναυλια το ” πρωτοχρονιατικο the show must go on”, οπου η ταλαντούχα σοπράνο με είχε αφήσει ” άφωνη”,αφου κατάφερε να στησει μια υπερπαραγωγή , ενα ΜΕΓΑΛΟ PROJECT σε μια ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ,ενα ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΑΜΑ με ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ! Ενα ΘΕΑΜΑ ΠΛΗΘΩΡΙΚΟ ,ΧΩΡΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ , με εντυπωσιακα αντιφατικα και έτεροκλητα στοιχεία, σε πληρη ομως αρμονια μεταξυ τους,ενα θεαμα που ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ! Οι ΦΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ηταν εκπληκτικές και η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ερμηνεία απο τους μουσικούς ηταν υπεροχη!
Με δυο λόγια κατάφερε να φέρει ΤΗΝ ” ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟ” και το “MOULIN ROUGE” στο ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ και εμείς οι θεατές εκστασιασμενοι απο κάτω, μια “πνοη” απο τους πρωταγωνιστες τραγουδούσαμε άριες, με τους τραγουδιστές και τους ηθοποιούς!
Τωρα η ομαδα επιστρέφει δυναμικα , δίνοντας “φωνη” σε σύγχρονους Ελληνες δημιουργούς. Η Κατια Πασχου ερμηνεύει τον κύκλο του διεθνώς καταξιωμένου συνθέτη ΙΩΣΗΦ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ” the short story” ειδικα γραμμένο για την σοπράνο! Ακούγονται επισης εργα των Σταθη Γυφτακη και William Antoniou Το δεύτερο μέρος συνεχίζεται με ενα μουσικοθεατρικό παραμυθι για ενήλικες ” ΜΆΣΚΕΣ”, στο πνεύμα των γιορτών των Αποκρηων. Η υπόθεση ειναι η εξής: Στο παλάτι ενός ” αχρονου” μεσαίωνα ο Βασιλιάς ειναι θλιμμένος και οι τρεις κυρίες της αυλής αναλαμβάνουν δράση: Καλλονες, μάγισσες και ξωτικά παρουσιάζονται μπροστα του,μα τίποτα δεν τον συγκινεί! Τότε αποφασίζουν να δώσουν προς τιμήν του μια γιορτη…μια γιορτη με μάσκες…για να πέσουν οι μάσκες
Σε ολη αυτη την υποθεση συμμετέχουν οι : Αγγελάκης Νίκος, εικαστικός- ηθοποιός, Βαμβάκου Δανάη, φλαουτίστα, Βλαμάκη Βασιλική, σοπράνο, Σταυρος Γλυκοφριδης, Λεσιώτη Μαρία, πιανίστα, Μακρή Μαρία, θεατρολόγος-τραγουδίστρια, Δανάη Μπερή, ηθοποιός-τραγουδίστρια, Παπαδοπούλου Θάλεια, πιανίστα, Τσαντλογιάννη Μαρκέλα, σοπράνο, Τσιπουρίδη Νεφέλη, theater practitioner, Ψαθάς Νίκος, τενόρος.
Περιμένοντας λοιπόν τις ” ΜΑΣΚΕΣ ” ( και αργότερα στις 5 Απριλίου το Συμμετοχικο Requiem Mozart) ,διαισθανομαι οτι , παρ´ όλο που με την τελευταία της συναυλια εχει ανεβάσει Πολυ ψηλα τον πήχυ, η Κατια Πασχου ούτε αυτη την φορα θα με διαψεύσει και θα περάσει η ίδια τον -καθε φορα και καλύτερο – εαυτο της!