Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε πρόσφατα η έκθεση “Maria Callas Αιώνια Πηγή Έμπνευσης”, που οργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας στο Ίδρυμα Ευγενίδου και η οποία θα διαρκέσει έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2018.
Η γνωστή διακοσμήτρια Χριστίνα Καρακίτσου με την ταλαντούχα ζωγράφο Μίνα Βαλυράκη
H έκθεση γίνεται με αφορμή την αστείρευτη πηγή έμπνευσης που αποτελεί η Μαρία Κάλλας. Συμμετέχουν διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι δημιουργοί, με έργα εμπνευσμένα από την διαχρονική αίγλη της προσωπικότητας της Κάλλας και είναι αφιερωμένα στην υπερβατική προσωπικότητα της και το πάθος της για δημιουργία.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΡΛΗ, Η ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΤΖΑΝΗΣ
Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι: ΒΑΡΩΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΒΟΡΔΩΝΗ ΕΡΙΕΤΤΑ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΚΑΡΕΤΣΟΥ ΜΑΡΑ, ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΝΔΥΛΑΤΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΛΙΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΕΡΗ, ΜΕΛΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ ΧΡΟΝΗΣ, ΜΥΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, NICOFILIMON (ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ), ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ, ΠΕΡΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΑΓΚΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΦΑΣΙΑΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΦΛΩΡΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, MANOLO BLAHNIK, PETTIBON RAYMOND. Επίσης εκτίθενται και επιλεγμένα αντικείμενα από τη Συλλογή του Μουσείου.
ΜΑΙΡΑ ΒΑΓΙΩΝΗ, ΜΕΗ ΚΑΛΕΜΚΕΡΗ
Η έκθεση “Maria Callas Αιώνια Πηγή Έμπνευσης”, η οποία τονίζει την ελληνικότητα της Κάλλας, θα λειτουργήσει ως προπομπός του θεάτρου Μαρία Κάλλας (παλιά Εθνική Λυρική Σκηνή) και του Χώρου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, δύο πολύ σημαντικών πολιτιστικών εγχειρημάτων που θα ολοκληρωθούν το 2019.
ΕΜΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΤΑΓΚΑΛΟΥ
Στις 12 Σεπτέμβριου και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ “Maria by Callas” του Tom Volf στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου με δωρεάν είσοδο. (Είσοδος Λ. Συγγρού 387).
ΛΕΙΛΑ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΟΒΓΕΝΗ, ΡΕΝΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ-ΣΤΑΘΑΚΗ, ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΛΑΟΥΖΙΔΟΥ
Στις 23 Σεπτέμβριου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός μέρους των έργων της έκθεσης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Χώρου Πολιτισμού «Μαρία Κάλλας».
ΔΑΥΙΔ ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ, ΕΜΥ ΓΚΕΚΑ
Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α)και η είσοδος είναι δωρεάν.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΥΚΑ, ΝΙΚΗ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ
ΣΙΣΣΥ ΠΕΤΖΕΤΑΚΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΖΕΤΑΚΗ
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΛΑΟΥΖΙΔΟΥ, ΒΟΥΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ, ΡΕΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΕΛΕΝΑ ΚΑΘΕΓΙΑΝΝΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ, ΕΛΠΙΔΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΔΕΦΙΓΓΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ
ΛΕΜΥ ΚΟΝΤΟΝΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ
ΕΛΕΝΑ ΒΡΕΤΟΥ, ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΛΑΚΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΩΓΟΥΣΗ, ΡΕΝΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ
ΤΖΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΡΙΖΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΩΤΗΣ
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΖΙΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΔΕΦΙΓΓΟΥ, ΚΥΒΕΛΗ ΛΑΣΚΑΡΗ
ΕΛΕΝΑ ΚΑΘΕΓΙΑΝΝΗ, ΡΕΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΕΒΕΛΙΝ ΜΑΝΙΟΥ
ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΙΝΑ ΒΑΛΥΡΑΚΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ
ΜΑΡΙΑ ΔΕΦΙΓΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΟΒΓΕΝΗ, ΜΑΡΙΖΑ ΛΕΚΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΥΚΑ, ΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΡΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΤΖΑΝΗΣ, ΕΜΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΛΙΤΖΙΕΡΑΚΗ, ΛΕΙΛΑ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ
ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΜΑΡΙΑ ΤΑΓΚΑΛΟΥ
ΛΕΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΛΑΟΥΖΙΔΟΥ, ΡΕΝΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ, ΕΜΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ, ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΟΥΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ, ΜΑΡΙΖΑ ΛΕΚΚΑ, ΑΜΑΛΙΑ ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ