Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Βασιλείου του Μαρόκου διοργάνωσε πρόσφατα το ετήσιο δείπνο του το MEDASSET (Mεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) , στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος για την ενίσχυση του έργου του. Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι μακροχρόνιοι αλλά και πιο πρόσφατοι υποστηρικτές και φίλοι της οργάνωσης. Δωρητής της βραδιάς ήταν η διεθνής δικηγορική εταιρία Norton Rose Fulbright. Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. κύριος Samir Addahre, Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα, καθώς και αντιπροσωπεία της Πρεσβείας αποτελούμενη από τους κύριο και κυρία Κhalid Sebti, Πρεσβευτή-Σύμβουλο, κύριο Chafik Cherqaoui, Προϊστάμενο Προξενικής Αρχής, κυρία Aïcha Sinaceur, Σύμβουλο Οικονομικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων, κυρία Amina El Fakir, Γραμματέα Υπουργείου Εξωτερικών, κύριο Abderrazak Trebak, διαπιστευμένο ανταποκριτή μαροκινού πρακτορείου ειδήσεων (MAP), και κυρία Χάιντι Νικολάου, διοικητική υπάλληλο Πρεσβείας, καθώς και πολλοί άλλοι επώνυμοι προσκεκλημένοι.
 
Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συλλογή από καφτάνια, «Άνοιξη – Καλοκαίρι 2017» της La Stampa, εμπνευσμένη από το Βασίλειο του Μαρόκου. Τα υπέροχα καφτάνια συνοδεύτηκαν από τα χειροποίητα κοσμήματα της κυρίας Βάσως Γαλάτη, τις μαροκινής τεχνοτροπίας τσάντες ALEX MAX, από την WHITE LABEL και τα υποδήματα της Eleanna Katsira. Μακιγιαζ και κομμώσεις επιμελήθηκε το FREDDYMAKEUPSTAGE, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της επίδειξης είχε η Αλίς Δικαίου. Στο πλαίσιο της επίδειξης μόδας, η Πρεσβεία του Βασιλείου του Μαρόκου παρουσίασε αυθεντικά χειροποίητα καφτάνια, djellabas, babouches και αξεσουάρ στα παραδοσιακά χρώματα της χώρας, από την προσωπική συλλογή της κυρίας Sinaceur, ανάμεσά τους ένα κεντημένο με χρυσή κλωστή και Swarovski νυφικό φόρεμα από δαντέλα και λευκό μετάξι, τα οποία χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους.
 
Χορηγός της επίδειξης μόδας ήταν η kondoveros Green και η Πρεσβεία του Βασιλείου του Μαρόκου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της επίδειξης είχε η Αλίς Δικαίου. Οι γαστρονομικές πινελιές της Σεφ της Πρεσβείας του Βασιλείου του Μαρόκου κυρίας Hayat Mouhsine και τα μαροκινά διακοσμητικά αντικείμενα, ευγενική προσφορά του κυρίου Taki, συμπλήρωσαν την μαροκινή ατμόσφαιρα της βραδιάς. Ελλάδα και Μαρόκο με κοινό σημείο αναφοράς τη Μεσόγειο ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του MEDASSET για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και των βιοτόπων της σε όλη τη Μεσόγειο.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MEDASSET: To MEDASSET ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1988. Είναι διεθνής περιβαλλοντική ΜΚΟ και εταιρία περιορισμένης κατ’ εγγύησης (LBG), μόνιμο μέλος- παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης, στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Συνεργάζεται στενά με το MEDASSET Ελλάς, ένα Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1993 και είναι εταίρος στο Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP/MAP). Οι δυο οργανισμοί έχουν κοινούς στόχους, όπως είναι η μελέτη και η προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη τη Μεσόγειο. Οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσω επιστημονικής έρευνας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, άσκησης πίεσης σε σχετικούς φορείς και ευαισθητοποίησης του κοινού.
 
ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ ΤΗΣ MEDASSET, ΧΑΙΝΤΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, AICHA SINACEUR ( ΑΙΣΑ ΣΙΝΑΚΟΥΡ ), SAMIR ADDAHRE ( ΣΑΜΙΡ ΑΝΤΑΧΡΕ ) ΠΡΕΣΒΗΣ ΜΑΡΟΚΟΥ, KHALID SEBTI ( ΚΑΛΙΝΤ ΣΕΜΠΤΙ ) ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΟΚΙΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ
 
ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ, AICHA SINACEUR ( ΑΙΣΑ ΣΙΝΑΚΟΥΡ ), ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ LA STAMPA
 
ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ ΤΗΣ LA STAMPA, ΝΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΠΟΠΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΙΚΗ ΚΟΡΟΔΗΜΟΥ
 
ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
 
ΛΕΝΑ ΔΗΜΑΡΑΚΗ , ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
 
SAMIR ADDAHRE ( ΣΑΜΙΡ ΑΝΤΑΧΡΕ ) ΠΡΕΣΒΗΣ ΜΑΡΟΚΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ ΤΗΣ LA STAMPA
 
AICHA SINACEUR ( ΑΙΣΑ ΣΙΝΑΚΟΥΡ ), ΒΑΣΩ ΓΑΛΑΤΗ ( ΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ )
 
ΑΛΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ ΤΗΣ LA STAMPA ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ
 
ΑΛΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, AICHA SINACEUR ( ΑΙΣΑ ΣΙΝΑΚΟΥΡ ), ΜΟΝΤΕΛΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ
 
ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ, ΠΟΠΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 
ΓΩΓΩ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ , ΝΤΑΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ
 
ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΓΑΒΙΗΛΙΔΗΣ, ΛΑΝΑ ΜΑΝΔΥΛΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: papadakispress