Δυο χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία της έκθεσης “Mujeres”, ο διεθνούς φήμης ζωγράφος και καθηγητής Marcelo Zeballos επιστρέφει στην Αθήνα με τη νέα του έκθεση “Momentos Memorables” που θα λάβει χώρα στη Mamush Gallery στην Κηφισιά.
Γεννημένος το 1970 στο Buenos Aires,ο Marcelo Zeballos ανήκει στον κόσμο της τέχνης από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Διαθέτει στο ενεργητικό του πάνω από σαράντα πέντε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία όπως το Eduardo Sivori Museum και το Palais de Glace Museum και αίθουσες μοντέρνας τέχνης διεθνώς, αλλά και συνεργασίες ως Art Designer με την Disney και το MTV στην Αργεντινή.
Ο λάτρης της θηλυκότητας Marcelo Zeballos, χωρίς ποτέ να ξεφεύγει από την απόλυτη πηγή της έμπνευσής του, τη γυναίκα – πρωταγωνίστρια, έρχεται να παρουσιάσει μια σειρά από στιγμές όπου ο ρόλος της μούσας του είναι να καθορίζει το χώρο και να τον επαναπροσδιορίζει με τρόπο κινηματογραφικό: Η νέα του ηρωίδα δεν είναι η γυναίκα των διαφημιστικών πορτραίτων, αλλά μια φιγούρα που χορογραφεί μέσα στη φύση και καλεί την κάμερα να την ακολουθήσει. Είναι μοναδική, γιατί ακόμα κι όταν δεν κοιτάζει το φακό γνωρίζει ότι το χρώμα, οι φόρμες και οι γραμμές του ορίζοντα θα ακολουθήσουν τα βήματά της. Οι στιγμές του Marcelo Zeballos είναι γεμάτες ανθισμένο συναίσθημα. Η χαρακτηριστική έκφραση του πινέλου του και η έκρηξη των χρωμάτων καταφέρνουν πραγματικά να αποτυπώσουν όλα αυτά που ενώ δεν γίνεται να ειπωθούν, μένουν αλησμόνητα.
Διάρκεια έκθεσης: 16 Μαϊου – 16 Ιουνίου 2019
MAMUSH GALLERY Μπενάκειο Εμπορικό Κέντρο Παναγίτσας 3, 145 62, Κηφισιά