Το πάθος και η αγάπη για τη μουσική της και για το ” the Katie Paschou Project” είναι ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την γνωστή σοπράνο Κάτια Πάσχου και που αποτελούν ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της! “Pathos by The Katia Paschou Project ” είναι και ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει η σπουδαία αυτή σοπράνο στο Θέατρο Βράχων στις 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00, με τη συνοδεία του κιθαρίστα Κωνσταντίνου Τζώλου.
 
 
 
Και είμαι σίγουρη πως η συναυλία σ αυτή τη μικρή όαση στη καρδιά της Αθήνας όπως άλλωστε δείχνει και ο τίτλος της θα γίνει με το πάθος και την αγάπη που χαρακτηρίζουν την Κάτια Πάσχου και έτσι οι θεατές θα απολαύσουν μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία γεμάτη…Pathos! Το μουσικό ταξίδι αυτή την φορά δεν θα γίνει μόνο με άριες και όπερα, αλλά με ένα πλούσιο ρεπερτόριο με δημοφιλή τραγούδια από διάφορα είδη μουσικής, τραγούδια αγαπημένα, διαχρονικά ” παλιάς κοπής”, που τα τραγούδησαν οι προηγούμενες γενιές, αλλά και οι νεότερες και που μας ξυπνούν μνήμες και συναισθήματα!
 
 
 
Σε μια ατμόσφαιρα ζεστή και οικεία η Κάτια Πάσχου θα ερμηνεύσει τραγούδια από το κλασικό ρεπερτόριο όπως τη Habanera από την όπερα Carmen του Bizet ως γνωστά κομμάτια από την ποπ σκηνή όπως Cancao do Mar της Pontes, La vie en rose της Piaf, Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη με τη δική της υπογραφή. Στο πρόγραμμα ακούγονται επίσης έργα των Lorca, Albeniz, de Falla, αλλά και σύγχρονων συνθετών Λεωνίδα Κανάρη και William Antoniou. Τραγούδια που θα τραγουδήσει με την ξεχωριστή φωνή της, τον δικό της τρόπο και θα σφραγήσει με το προσωπικό της στυλ η Κάτια Πάσχου.
 
 
“Για το Pathos διάλεξα τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια από διαφορετικά είδη μουσικής, μελωδίες που αγάπησαν και τραγουδούσαν οι γονείς μας, που μιλούν στην καρδιά μας μέχρι σήμερα και ξυπνούν τα βαθύτερα συναισθήματά μας. ” λέει η Κάτια Πάσχου, για την οποία έχω γράψει πολλες φορές με συχνές αναφορές στο ” the Katia Paschou project ”, για αυτο το νεο είδος συμμετοχικής όπερας που εγκαθίδρυσε για πρώτη φορα στην Ελλάδα η πολυταλαντη σοπράνο, το οποίο φιλοδοξεί να κανει την όπερα προσιτη στο κοινο και ιδίως στους νέους ! To “The Katia Paschou Project”, ειναι μια τριπλή γέφυρα, που ενώνει το κοινό με την κλασική μουσική, τους μουσικούς με τους τραγουδιστές και τις σπουδές με την επαγγελματική δραστηριότητα. Έχω παρακολουθήσει εντυπωσιασμένη το “the katia paschou project”, όπου η όπερα αναμιγνυοταν με βαθυστοχαστους διαλόγους ,αλλα και με αργκο, οι μουσικοί της όπερας με νέους ερασιτέχνες ηθοποιούς, η γίνονταν ηθοποιοι οι ίδιοι οι μουσικοί , και εμείς, οι θεατές τραγουδούσαμε όπερα, σαν να “το χαμε ” απο την γεννηση μας, σε μια αίθουσα που έσφιζε απο παλμο, Ζωη και συναίσθημα! Αλλα και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες μέσα απο αυτη την διάδραση εξελίσσονταν και εξιλεωνονταν!
 
 
 
 
 
 
Είχα ηδη καταλάβει οτι η Κατια Πασχου δεν ειναι μονο μια ταλαντούχα σοπράνο, με χρυσή φωνή και υπέροχη ερμηνεία, αλλά ότι είναι ένας εμπνευσμένος πληθωρικός και πολυπράγμων καλλιτέχνης που καταφέρνει να συνδύασει την κλασική μουσικη με στοιχεία “μη κλασσικά”,αλλα τολμηρά και μοντέρνα !
 
 
 
Όλες αυτες τις ικανότητες της Κάτια Πασχου και ακόμα παραπάνω θα τις διαπιστώσετε και εσείς, όσοι από σας βρεθείτε στις 4 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα για να την απολαύσετε! Είμαι σίγουρη πως η φωνή της, η ερμηνεία της, η σκηνική της παρουσία και το πλούσιο, ανανεωμένο και δημοφιλές ρεπερτόριό της θα σας ανταμείψει!
 
 
Γενική είσοδος:10 Ευρώ
 
PATHOS by The Katia Paschou Project – Ticket365
PATHOS by The Katia Paschou Project Θεατρο βραχων
ticket365.gr
 
Pathos by the Katia Paschou