Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την έκθεση της γνωστής εικαστικού Αλίνας Μάτσα, με τίτλο «Rainbow», στο ξενοδοχείο «Νησιά» στις Σπέτσες.
Η γνωστή εικαστικός Αλίνα Μάτσα
 
Η καλλιτέχνιδα για πρώτη φορά αναπτύσσει εικαστικές δημιουργίες που συνδυάζουν ζωγραφική και ψηφιδωτό. Γνωστή για την φωτεινή χρωματική παλέτα της, μας ταξιδεύει στο ονειρικό υποσυνείδητο: Σε μια κατάσταση της ύπαρξης που δημιουργεί αμφιβολίες για την αλήθεια των παιδικών αναμνήσεων. Μέσα από χρώματα και τοπία που επιστρέφουν σε άλλες εποχές αναδύονται εικόνες της φαντασίας ή της μνήμης που γεμίζουν με την αίσθηση της γλυκόπικρης απώλειας. Πιστή στη Μεσογειακή αποτύπωση του χρώματος ανακουφίζει, δημιουργώντας μια αίσθηση ασφάλειας και επιστροφής στο απολεσθέν οικείο. Τοπία και σχήματα παραμορφώνονται από την παιδική ανάμνηση και ανασύρονται δημιουργώντας ένα πλαίσιο λυτρωτικής προστασίας σαν αυτό που νοιώθουν τα παιδιά τα καλοκαιρινά μεσημέρια δίπλα στον αποκοιμισμένο γονέα. Η ζωγράφος δεν ενδιαφέρεται για την προοπτική και εστιάζει στα βασικά. Συμβολοποιεί τον χώρο με ξεκάθαρα όρια γιατί έτσι εξασφαλίζει την λύτρωση από την ενήλικη ασάφεια. Τα τοπία της, τα δάση, τα λιβάδια, όλα αποτυπώνονται επίπεδα με καθαρές γραμμές. Δεν αμφιβάλει για την θέση τους στο χώρο. Τα σχήματα στρεβλωμένα αποκτούν ξεκάθαρους ρόλους μέσα από μια ήρεμη στιβαρότητα. Όταν προσπερνάς έναν πίνακα της Μάτσα άμεσα νοιώθεις την μυθιστορηματική αφήγηση και τη μη γραμμική χρονικότητα των έργων της. Αντίστροφα από τον συντελεσμένο μέλλοντα, αφηγείται στον ασυντέλεστο παρατατικό.
Η ίδια επισημαίνει: «Το χρώμα, κυρίως, είναι αυτό που με εμπνέει και με συνεπαίρνει όταν ζωγραφίζω. Ενθουσιάζομαι με τα υλικά και πειραματίζομαι συχνά με ότι καινούργιο υπάρχει στην αγορά.» Περιγράφοντας την δουλειά της η Μαρίζα Φασιανού λέει ότι: «Ο κόσμος της Αλίνας Μάτσα έχει την εικόνα του ιδανικού… Εκεί όπου η ζωή, η φύση, η δημιουργία απεικονίζονται με την αγνότητα, το συναίσθημα, αλλά και την έντονη επιθυμία του ζωγράφου να εκφραστεί υλοποιώντας το ονειρικό. Χρωματίζει έντονα τα ονειρικά της τοπία, θέλοντας να ενεργοποιήσει τα συναισθήματα του θεατή, για κάτι που ίσως δεν υπάρχει ,αλλά θα ευχόταν να το δούμε μια ημέρα πραγματικά…»
Αλίνα Μάτσα
 
Η Αλίνα Μάτσα ζει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι μητέρα τριών παιδιών. Σπουδές: Καλές και Εφαρμοσμένες Τέχνες στο Universities of Art, στην Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ) και Εσωτερική Διακόσμηση στο Inchbald School of Design, στο Λονδίνο. Ατομικές Εκθέσεις: �1991: Γκαλερί ΙΟΝΗ, Κηφισιά 1994: Γκαλερί SELINI, Κηφισιά 2001: Γκαλερί ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ, Ν. Ψυχικό 2002: Γκαλερί ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ, Ν. Ψυχικό 2003: Αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ, Αθήνα 2018: «Rainbow», Ξενοδοχείο «Νησιά», Σπέτσες Ομαδικές Εκθέσεις: �1993: Γκαλερί SELINI, Κηφισιά 2001: Γκαλερί SELINI, Κηφισιά 2002: Michalarias Art Centre, Μαλακάσα 2003: Χ. ΚΑΡΕΛΛΑ, Ν. Ψυχικό 2004: Χ. ΚΑΡΕΛΛΑ, Ν. Ψυχικό 2006: St.Nicholas Bay, Κρήτη (Θέμα: Ελληνική Μυθολογία) 2007: Moscow Music Hall, Μόσχα (Θέμα: Διαδρομές της Ελληνικής Ζωγραφικής) 2007: Γκαλερί ΑΤΡΙΟΝ, Θεσσαλονίκη 2007: Realia Mundi Ίδρυμα Κυδωνιέως, Άνδρος
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 14/07/2018. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 10/08/2018 Ανοιχτά στο κοινό καθημερινά Τοποθεσία: Ξενοδοχείο Νησιά, Κουνουπίτσα, Σπέτσες Είσοδος δωρεάν